Νοέμβριος στη Βαμβακού Λακωνίας: Φθινοπωρινές εμπειρίες και δράσεις στο βουνό για κάθε ηλικία

Η ομάδα της Vamvakou Revival συνεχίζει τις φθινοπωρινές δράσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Βαμβακού Λακωνίας

Η Βαμβακού και, πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Vamvakou Revival συνεχίζει τις φθινοπωρινές δράσεις και τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η Vamvakou Revival και η ομάδα Κινητήρας Ω (Ώριμη ηλικία) καλούν τους ηλικιακά ώριμους κατοίκους της Βαμβακούς και της ευρύτερης περιοχής αλλά και τους επισκέπτες του χωριού να λάβουν μέρος σε ένα διαφορετικό εργαστήριο κίνησης και τραγουδιού για άτομα ηλικίας 65+, σε συντονισμό των Αντιγόνης Γύρα και Αλίκης Αβδελοπούλου, στις 25 & 26 Νοεμβρίου.

Βαμβακού Λακωνίας

Αυτόν τον Νοέμβρη, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη χρυσή ελιά, φτιάχνοντας το δικό τους παραμύθι του λαδιού, και θα συμμετάσχουν σε παιχνίδι γνώσεων και ταχύτητας (4 & 5/11). Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), το κέντρο STEAM που λειτουργεί στο χωριό εδώ και τέσσερα χρόνια, υποδέχεται τους επίδοξους προγραμματιστές και μικρούς μηχανικούς σε ένα σαββατοκύριακο (11 & 12/11) αφιερωμένο στη ρομποτική και τη 3D σχεδίαση και εκτύπωση. Ακόμη, τα παιδιά θα εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των δέντρων και θα ξεδιπλώσουν το μυστήριο των συναισθημάτων τους, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, το θεατρικό παιχνίδι και την επαφή με τη φύση (18 & 19/11). 

Βαμβακού Λακωνίας

Ακόμη, η ελληνική δισκογραφία ξεδιπλώνεται μέσα από λαϊκές, ρεμπέτικες και έντεχνες μελωδίες σε δύο μουσικές βραδιές (11 & 18/11) στο εστιατόριο-καφέ "Βουρέικο" με το μουσικό σχήμα "Γραμμές".

Βαμβακού Λακωνίας

Στις δράσεις δεν λείπει η πεζοπορία και η ποδηλατάδα. Tα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Βαμβακούς, που συνθέτουν ένα δίκτυο δύο πεζοπορικών και τριών ποδηλατικών διαδρομών πέριξ του χωριού, αλλά και ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE, περιμένουν το κοινό για ατέλειωτες βόλτες στο κατάφυτο δάσος. 

Βαμβακού Λακωνίας

Η ελληνική αυθεντική φιλοξενία στον ξενώνα "Ρούγα της Βαμβακούς", αλλά και στον "Παραδοσιακό Ξενώνα Βαμβακούς" θα συμπληρώσουν τη μοναδική σου εμπειρία στο χωριό. Και μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα υπέροχα προϊόντα (γραβιέρα, καρύδια, μέλι, λάδι, ελιές) από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βαμβακούς Parnon Poèma. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".