Νέες πρωτότυπες δράσεις για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το "Παιχνίδι για Μεγάλους" και το "Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους" καλούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν, μέσα από το έργο κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, το σημείο που η λογοτεχνία συναντά τις υπόλοιπες τέχνες.

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Ο νέος κύκλος των ειδικά σχεδιασμένων δράσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το πρόγραμμα "θάλλω" και με την υποστήριξη της Alpha Bank, ξεκινά την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Φέτος, το "Παιχνίδι για Μεγάλους" και το "Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους" αντλούν έμπνευση από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος "Μνήμες λουσμένες στο όνειρο – η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή" και καλούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν, μέσα από το έργο κορυφαίων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, το σημείο που η λογοτεχνία συναντά τις υπόλοιπες τέχνες.

Παιχνίδι για Μεγάλους: "Ξεφυλλίζοντας την Τέχνη" |

Για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή | Κάθε Παρασκευή, από 6 Οκτωβρίου| 5-6 μ.μ.

Στη φετινή δράση της δημοφιλούς σειράς Παιχνίδι για Μεγάλους με τίτλο "Ξεφυλλίζοντας την Τέχνη", με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Μνήμες λουσμένες στο όνειρο", οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στον χώρο της περιοδικής έκθεσης και διαβάζουν μεγάλους συγγραφείς, ταιριάζουν ακούσματα με σπουδαία έργα της Συλλογής, συνθέτουν τη δική τους αφήγηση και ονειρεύονται τους κόσμους των βιβλίων.

Η δράση προσφέρεται δωρεάν και περιλαμβάνει δυο κύκλους που θα εναλλάσσονται ανά Παρασκευή, εστιάζοντας κάθε φορά σε διαφορετικά έργα:

Κύκλος 1

Georges Braque | Θεογονία
Henri de Toulouse-Lautrec | Δώδεκα λιθογραφίες
Pablo Picasso | Επιλεγμένα έργα

Κύκλος 2

Balthus | Ανεμοδαρμένα Ύψη
Fernand Léger | Τσίρκο
Henri Matisse | Επιλεγμένα έργα

Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη προεγγραφή

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους: "Η αφήγηση στην τέχνη"

Διαδικτυακή δράση για άτομα άνω των 65 και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή κάθε ηλικίας | Κάθε δεύτερη Πέμπτη, 5/10, 19/10, 2/11, 16/11 | 6-7 μ.μ.

Το Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους, η επιτυχημένη σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με το πρόγραμμα θάλλω ειδικά για άτομα άνω των 65 ετών, ξεκινά και πάλι με το πρόγραμμα "Η αφήγηση στην τέχνη".

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 4 συναντήσεις, εμπνευσμένες από την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος:

5 Οκτωβρίου

Balthus – Ανεμοδαρμένα Ύψη & Pablo Picasso

19 Οκτωβρίου

Georges Braque | Θεογονία & Joan Miró

2 Νοεμβρίου

Fernand Léger | Τσίρκο & Henri Matisse

16 Νοεμβρίου

Henri de Toulouse-Lautrec | Δώδεκα λιθογραφίες & Aristide Maillol

Το Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους προσφέρεται δωρεάν, πραγματοποιείται μέσω Zoom και μπορούν να το παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Ελεύθερη συμμετοχή με απαραίτητη προεγγραφή

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.

Οργανώνουμε Eurovision night με κεμπάπ, αϊβάρ, φοντί, και άλλα euro-ispired πιάτα!

Θα μαζευτούμε που θα μαζευτούμε μπροστά στην τηλεόραση για τον τελικό, λέμε να φτιάξουμε πιάτα από μερικές από τις χώρες που διαγωνίζονται απόψε και μας εμπνέουν και μαγειρικά.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.