Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου ετοιμάζει επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχει ο ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, διεθνώς διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA.

Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου

To 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου ζωντανεύει και πάλι από 20-22 Οκτωβρίου 2023, προωθώντας τη νέα γνώση μέσα από καινοτόμες δράσεις με τη συμμετοχή λαμπρών ακαδημαϊκών δασκάλων και ερευνητών. Τη φετινή διοργάνωση θα παρακολουθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από Ρόδο, Σύμη, Χάλκη και Αθήνα.

Κινητήρια δύναμη του φεστιβάλ αποτελούν ο ιδρυτής του Μουσείου Γρίφων Μεγίστης, Πανταζής Χούλης, μαθηματικός και η Ελένη Γραμματικοπούλου, γνωστή για τη μακρά εμπειρία της στον χώρο της επικοινωνίας της Επιστήμης. Πλαισιώνονται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους της τέχνης που συμμερίζονται το όνειρο τους και συμμετέχουν σε όλες τις διοργανώσεις.

Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου

Το πλέον σημαντικό γεγονός του φετινού φεστιβάλ θα αποτελέσει η συμμετοχή του ακαδημαϊκoύ κ. Σταμάτη Κριμιζή, διεθνώς διακεκριμένοu διαστημικoύ επιστήμονα και πρωτοπόρου ερευνητή με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA.

Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου

Το Φεστιβάλ με επίκεντρο τη θεματική των Γρίφων αλλά και με παράλληλες επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα θα δώσει την ευκαιρία σε μαθητές από το νησί, αλλά και από τη Ρόδο, Σύμη, Χάλκη και Αθήνα καθώς και στους ενήλικες ντόπιους και επισκέπτες να δουν και να ακούσουν, αλλά και να εκφραστούν, να κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, να σκεφτούν και να βιώσουν την επιστήμη ως μια σπουδαία εμπειρία.

Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου

Η όλη οργάνωση πραγματοποιείται από την ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών), όπου το πλέον σημαντικό στοιχείο δράσης της αποτελεί το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και με τη στήριξη του Δήμου Μεγίστης. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Καινοτομίας Στηρίζεται οικονομικά και από ιδιώτες χορηγούς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χριστουγεννιάτικο 3ήμερο Bazaar από τα Παιδικά Χωριά SOS

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του και να επιλέξει τα δώρα για τα αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ τα έσοδα θα βοηθήσουν τα παιδιά που υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/11/2023

Τριήμερο εργαστήριο κόμικς με τον κορυφαίο Βέλγο σχεδιαστή Etienne Schréder

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σχεδιαστές και δημιουργούς κόμικς μέτριου έως και προχωρημένου επιπέδου, οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν το επίπεδο των δημιουργιών τους, γνωρίζοντας τα μυστικά ενός master του είδους, του σχεδιαστή της θρυλικής σειράς Blake & Mortimer.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αντίστροφη μέτρηση για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του "Νιάρχος"

Γιορτινή ατμόσφαιρα στο ΚΠΙΣΝ, μια συμπεριληπτική συζήτηση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25/11 έως 1/12.

Η περιγραφή ενός αγώνα

Η βασική διαφορά ανάμεσα σ’ ένα ποδοσφαιρικό αγώνα και μια συναυλία είναι πως στη συναυλία πηγαίνεις ως ηττημένος, ενώ το μόνο που ζητάς από ένα ματς είναι να ζήσεις την ψευδαίσθηση της νίκης.

Δείτε φωτογραφίες από τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

Καρέ-καρέ η στιγμή που το χριστουγεννιάτικο δέντρο φώτισε την πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας, εκκινώντας τη φετινή εορταστική περίοδο.

H Black Friday έρχεται ξανά στο e-shop της Samsung

Οι προσφορές ισχύουν μέχρι 27 Νοεμβρίου και περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, από Galaxy smartphones και tablets μέχρι τηλεοράσεις, monitors, οικιακές συσκευές και συσκευές ήχου.

Καλωσορίζουμε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με μια γιορτινή συναυλία στο Σύνταγμα

Σε λίγες ημέρες θα ανάψει ο Δήμος Αθηναίων το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, ενώ θα ακολουθήσει ένα μεγάλο μουσικό event.