Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, dj set, συναυλίες, μαθήματα χορού zumba, εικονικές περιηγήσεις σε μεγάλα μουσεία της Γαλλίας, αναγνώσεις, χορωδία, παιχνίδια, πιλοτικά μαθήματα γαλλικής γλώσσας, karaoke και πολλές ακόμη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Ευρώπη

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και για να γιορτάσει το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για μία μεγάλη ολοήμερη γιορτή στις 23 Σεπτεμβρίου (10 π.μ.-10 μ.μ.)

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, dj set, συναυλίες, μαθήματα χορού zumba, εικονικές περιηγήσεις σε μεγάλα μουσεία της Γαλλίας, αναγνώσεις, χορωδία, παιχνίδια, πιλοτικά μαθήματα γαλλικής γλώσσας, karaoke και πολλές ακόμη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κτίριο της οδού Σίνα, να ανακαλύψουν τα προγραμματισμένα δρώμενα, να γευτούν τις σπεσιαλιτέ του νέου μπιστρό Maya, le bistro, να εξερευνήσουν τις πλούσιες συλλογές της βιβλιοθήκης, να δοκιμάσουν ένα δια ζώσης μάθημα γαλλικών, να ενημερωθούν για τις εξετάσεις και τις πιστοποιήσεις γαλλικής γλώσσας, και για τις σπουδές στη Γαλλία.

Το πρωινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους: zumba στα γαλλικά, αφήγηση παραμυθιών, κατασκευές origami στη βιβλιοθήκη, προβολές ταινιών μικρού μήκους στο Auditorium, εικονικές περιηγήσεις στο ψηφιακό μουσείο Micro-folie και εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας.

Σε συνεργασία με το Athens Voice 102.5, το Γαλλικό Ινστιτούτο δίνει λευκή κάρτα στη Λιάνα Μαστάθη, Dj/ραδιοφωνική παραγωγό του σταθμού, για μία ατμόσφαιρα γαλλόφωνης μουσικής στο αίθριο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Το απόγευμα, η γιορτή συνεχίζεται με ένα πρωτότυπο λογοτεχνικό και μουσικό δρώμενο, με τη καθοδήγηση της Nefeli Meg και του Άλεξ Κάβδα και με τη συμμετοχή της χορωδίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Les Choraliennes, με ένα karaoke στα γαλλικά, με μαθήματα γαλλικών express στο ψηφιακό μουσείο, με ένα κυνήγι θησαυρού και βιντεοπαιχνίδια στη βιβλιοθήκη. 

Στο χώρο της υποδοχής θα παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για το σύνολο των μαθημάτων που προσφέρει το Γαλλικό Ινστιτούτο, για τις πιστοποιήσεις και τις εξετάσεις γαλλικής γλώσσας (DELF, DALF, Sorbonne) και για τις σπουδές στη Γαλλία από το γραφείο Campus France. Τα παιδιά και οι ενήλικες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πιλοτικά μαθήματα γαλλικής γλώσσας, ειδικά σχεδιασμένα από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Η γιορτή θα συνεχιστεί μελωδικά, με δύο συναυλίες: με το εμπνευσμένο και οικείο ντουέτο Danai & Io και το συγκρότημα Marlot που θα διασκευάσουν γαλλόφωνα μουσικά κομμάτια.

Τέλος, οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γαλλική ταινία "Περί Ορέξεως" του Michel Leclerc, που προβλήθηκε στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος τον Μάρτιο του 2023.

Το πρόγραμμα

10 π.μ.│Η ώρα του παραμυθιού  

Βιβλιοθήκη Octave Merlier
Δράκοι, αρκουδάκια και φορτηγά. Μια μάγισσα, μια σουπιέρα και ένας παππούς. Παραμύθια στη βιβλιοθήκη, για παιδιά από 3 ετών.

10.30 π.μ.│Μάθημα χορού Zumba

Αυλή
Ένα διασκεδαστικό και δυναμικό μάθημα Zumba στα γαλλικά με την Corine, δασκάλα χορού.

11 π.μ.- 2 μ.μ.│Athens Voice Radio dj set

Αυλή
Η Λιάνα Μαστάθη, Dj/ραδιοφωνική παραγωγός του Athens Voice Radio, "στρώνει" το μουσικό χαλί της στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου και υποδέχεται τους επισκέπτες με γαλλόφωνους ρυθμούς.

11 π.μ.│Παιδικές προβολές Μικρού Μήκους

Auditorium Theo Angelopoulos
Ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για όλη την οικογένεια. Από 3 ετών.

11 π.μ.- 2 μ.μ.│Στην περιπέτεια της εικονικής πραγματικότητας

Χώρος Micro-Folie
Εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας σε συνεργασία με την Arte 360°: Μια περιπέτεια από τα βάθη του ωκεανού, το διάστημα, ως το εσωτερικό ενός πίνακα ζωγραφικής.

11 π.μ.│Παρουσιάσεις των πιστοποιήσεων

Αίθουσα Gisèle Vivier
Παρουσίαση των εξετάσεων και των πιστοποιήσεων DELF, DALF, Sorbonne: Ηλικία, επίπεδο, εξετάσεις, εγγραφή.

11 π.μ.│Origami

Βιβλιοθήκη Octave Merlier 
Πώς ένα φύλλο χαρτί μπορεί να μετατραπεί σε έναν αξιολάτρευτο ελέφαντα; Εισαγωγή στην τέχνη της χαρτοδιπλωτικής. Από 7 ετών.

11 π.μ.-2 μ.μ.│Επίσκεψη στο ψηφιακό μουσείο Micro-Folie

Χώρος Micro-Folie
Ελεύθερη ξενάγηση στο νέο ψηφιακό μουσείο "Micro-Folie" του Γαλλικού Ινστιτούτου! Αριστουργήματα και μυστικά των συλλογών των μεγαλύτερων μουσείων της Γαλλίας, ψηφιοποιημένα σε υψηλή ευκρίνεια.

1 μ.μ.│Παιδικές προβολές Μικρού Μήκους

Auditorium Theo Angelopoulos
Ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους για όλη την οικογένεια. Από 6 ετών.

2 μ.μ.│Κυνήγι θησαυρού 

Βιβλιοθήκη Octave Merlier
Ο Octave Merlier έχει κρύψει έναν ανεκτίμητο θησαυρό στη βιβλιοθήκη... Η λύση του γρίφου οδηγεί στην ανακάλυψη μυστικών της βιβλιοθήκης! Από 8 ετών.

2-5 μ.μ.│Η τέχνη του να μιλάς γαλλικά "10 λέξεις σε 10 λεπτά"

Χώρος Micro-Folie
10 χρήσιμες γαλλικές λέξεις σε 10 λεπτά, μέσα από διάσημα έργα τέχνης, από την Mathilde, καθηγήτρια του Γαλλικού Ινστιτούτου.

3-4 μ.μ.│Αναγνώσεις με τραγούδια

Αίθουσα Petit Prince
Αναγνώσεις αποσπασμάτων έργων ελληνικής και γαλλικής λογοτεχνίας από τους Nefeli Meg, κωμικό και youtuber και Άλεξ Κάβδα, παρουσιαστή και δημοσιογράφο. Η χορωδία του Γαλλικού Ινστιτούτου Les Choraliennes, θα πλαισιώνει τις αναγνώσεις με αγαπημένα γαλλικά τραγούδια, υπό τη διεύθυνση του Jacques Marugg.

3 μ.μ.│Παρουσιάσεις των πιστοποιήσεων

Αίθουσα Gisèle Vivier
Παρουσίαση των εξετάσεων και των πιστοποιήσεων DELF, DALF, Sorbonne : Ηλικία, επίπεδο, εξετάσεις, εγγραφή.

4 μ.μ.│Παρουσίαση των σπουδών στη Γαλλία

Αίθουσα Gisèle Vivier
Σπουδές στην Γαλλία: Πού, πώς, πότε; Μια πρώτη επαφή με το γραφείο Campus France, αρμόδιο για την ενημέρωση για την προετοιμασία των σπουδών στη Γαλλία.

4 μ.μ.│Βιντεοπαιχνίδια 

Βιβλιοθήκη Octave Merlier
Η βιβλιοθήκη δεν έχει μόνο βιβλία, αλλά διαθέτει και χώρο και για γαλλικά βιντεοπαιχνίδια, καθώς η Γαλλία είναι μια από τις κορυφαίες χώρες παραγωγής τους. Από 8 ετών.

4 μ.μ.│Karaoke " Τραγουδάτε γαλλικά;"

Maya Le Bistro
Τραγούδι παρέα με την Dalida, την Zaz ή τον Stromae. Για όσους αγαπούν τη γαλλόφωνη μουσική!

5 μ.μ.│Συναυλία Danai & Io

Auditorium Theo Angelopoulos
Μια μουσική παράσταση από το ντουέτο Danai & Io. Η Ιώ Le Moller στο ακορντεόν και η Δανάη Τεζαψίδου στο τραγούδι, ερμηνεύουν γαλλόφωνα κομμάτια εμπνευσμένα από το ρεπερτόριο των δύο διαχρονικών ποιητών Georges Brassens και Jacques Brel, καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις.

6 μ.μ.│Συναυλία MarLot

Auditorium Theo Angelopoulos
Το μουσικό δίδυμο MarLot διασκευάζει μνημεία του διεθνούς τραγουδιού δίνοντάς τους μια προσωπική και πρωτότυπη πινελιά. Ο Khoubeib Marco στο τραγούδι με τη δυνατή, και εκφραστική φωνή του, και ο Lotfi Boualit, κιθαρίστας την ημέρα και ενορχηστρωτής τη νύχτα, σε διασκευές, από ροκ, τζαζ, blues, raï μέχρι και pop μουσικές.  

7 μ.μ.│Happy hour!

Maya Le Bistro
Η ομάδα του "Maya Le bistro" γιορτάσει την έναρξη λειτουργίας του στο Γαλλικό Ινστιτούτο και προσφέρει happy hour στο κοινό από τις 7 έως τις 8 μ.μ. με κοκτέιλ, κρασιά και αλμυρά εδέσματα σε μειωμένες τιμές!

8 μ.μ. | Προβολή ταινίας "Περί ορέξεως"

Auditorium Theo Angelopoulos
Κωμωδία του Μισέλ Λεκλέρκ (2022)
Με τους Ρεμπέκα Μάρντερ, Φελίξ Μοατί, Τζούντιθ Τσέμλα, Φιλίπ Ρεμπό.

Όλη την ημέρα

Έκθεση Εικόνες της Γαλλίας

Maya Le Bistro
Μια περιήγηση στα βουνά της Κορσικής, στο Mont Saint Michel, στους δρόμους της Τουλούζης ή στο Château de Cheverny μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του Atout France.

Πιλοτικά μαθήματα γαλλικών

Αίθουσες μαθήματων
Πιλοτικό μάθημα γαλλικών με την Μαρία, καθηγήτρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, στις ανανεωμένες τάξεις διδασκαλίας. Στις 11 π.μ., 12 μ.μ., 1 μ.μ. και 2 μ.μ.

Σημεία ενημέρωσης: Σπουδές στη Γαλλία – Μαθήματα γαλλικών – Εξετάσεις γαλλικών

Υποδοχή
Ενημέρωση για τα μαθήματα γαλλικών, τις σπουδές στη Γαλλία, τις εξετάσεις και τις πιστοποιήσεις γαλλικής γλώσσας, στην υποδοχή. Θεματικές παρουσιάσεις: πιλοτικά μαθήματα γαλλικών (11 π.μ., 12 μ.μ., 1 μ.μ. και 2 μ.μ), εξετάσεις και πιστοποιήσεις (11 π.μ. και 3 μ.μ.), σπουδές στη Γαλλία (4 μ.μ.).

Ξεναγήσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου

Υποδοχή
Οι μαθητές του BTS Tourisme της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά και το προσωπικό του Ινστιτούτου ξεναγούν τους επισκέπτες, στα ελληνικά και στα γαλλικά, στο εμβληματικό κτίριο της οδού Σίνα.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".