Υπουργείο Τουρισμού: Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Κρήτη | Έργα υποδομών που τονώνουν οικονομία και τουρισμό

Η επίσκεψη της Υπουργού Τουρισμού έγινε με σκοπό να αναδειχθούν μείζονα ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης καθώς και στην ανάδειξη του νησιού ως ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.

Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα της Περιφέρειας Κρήτης, κατά την οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης με εκπροσώπους της Περιφέρειας, τοπικοί φορείς καθώς και εκπρόσωποι των τουριστικών καταλυμάτων, με σκοπό να αναδειχθούν μείζονα ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης καθώς και στην ανάδειξη του νησιού ως ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.

Η κ. Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψη, κατά τις τοποθετήσεις της με συναρμόδιους φορείς επισήμανε πως στις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού είναι η ανάγκη άμεσης βελτίωσης της εύρυθμης λειτουργίας του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" σε επίπεδο δομών καθώς και στελέχωσης του προσωπικού. 

Όλγα Κεφαλογιάννη

Μεταξύ άλλων άκουσε με προσοχή και κατέγραψε τις απόψεις και τοποθετήσεις των επιχειρηματιών Τουρισμού, τονίζοντας πως ο Τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και κατέληξε πως "έχουμε ένα πολύ καλό παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι με την καλή συνεργασία όλων μπορούμε να έχουμε ένα λαμπρό μέλλον στον τουρισμό".

Η κ. Κεφαλογιάννη, μεταξύ άλλων ανέδειξε τη σημαντικότητα δύο νέων έργων σύγχρονης τεχνολογίας, τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης καθώς και το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, τα οποία αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2030. Σύμφωνα με την Υπουργό Τουρισμού, πρόκειται να τονώσουν την οικονομία του νησιού, συμβάλλοντας, έτσι, στην αύξηση των τουριστικών επισκέψεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κλείνοντας, αναφερόμενη στον Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο κ. Σταύρο Αρναουτάκη, εξέφρασε τη χαρά της που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές καθώς "την επόμενη μέρα θα χρειαστεί όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό τόσο για την Κρήτη όσο και για όλη την Ελλάδα, καθώς και το μέλλον των επόμενων γενιών".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου ετοιμάζει επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχει ο ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, διεθνώς διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA.

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση των Ανακτορικών Κήπων στο Τατόι

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι οι κήποι να αναβιώσουν, ως σημαντικό μέρος της χωροταξικής σύνθεσης και της ζωής στο οικοσύστημα του π. βασιλικού κτήματος, αλλά και της εμπειρίας του σημερινού επισκέπτη.

"Άνοια, Πριν και Μετά": Ολοήμερο φεστιβάλ για το Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ

Το Festival Alzheimer 2023 διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, με στόχο την ενημέρωση ασθενών και φροντιστών για τους τρόπους υποστήριξής τους και τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και την μείωση του κινδύνου νόσησης.

Εθνικός Κήπος: Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο συντήρησης, αναβάθμισης των υποδομών, ενίσχυσης του πρασίνου και του φωτισμού

Ο Δήμος Αθηναίων εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο φροντίζοντας όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά κυρίως αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές, στη συνολική έκταση των 154 στρεμμάτων του Κήπου.

Αναβολή των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής λόγω του τριήμερου πένθους

Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής αναβάλλονται λόγω της κήρυξης τριήμερου πένθους για την τραγωδία στη Λιβύη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεμινιστικό φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης

Το Θησείο γίνεται τόπος συνεύρεσης και αλληλεγγύης, η Ταινιοθήκη φιλοξενεί δύο διακεκριμένες ντοκιμαντερίστριες και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 16 έως 22/9.