Ένα δροσερό φθινόπωρο μάς περιμένει στη φιλόξενη Βαμβακού!

Ενας Σεπτέμβρης γεμάτος φύση, προγράμματα STEΑM, παιχνίδια και νέες συνεργασίες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Vamvakou Revival

Εκδηλώσεις προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρίες

Ο Σεπτέμβρης κουβαλά τη χαρά και τις αναμνήσεις των διακοπών που μοιραζόμαστε παίζοντας με τους φίλους μας. Η Βαμβακού είναι ιδανικός προορισμός για μικρές αποδράσεις και δροσερές βόλτες στο βουνό και αυτόν τον μήνα. Το φθινόπωρο πλησιάζει και φέρνει νέες συνεργασίες και δραστηριότητες προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρίες που υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Γονείς, φροντιστές κι εκπαιδευτικοί (17/09) εκφράζονται και αφηγούνται "Υπέρ Αδυνάτου", μέσα από ένα παιδαγωγικό εργαστήρι που αφορά στη θέση της αναπηρίας στην παραδοσιακή και στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Την επόμενη μέρα (18/09) μία πολυαισθητηριακή παράσταση αφήγησης για ανθρώπους με αναπηρίες (αναπτυξιακές, κινητικές και τυφλότητα), η οποία προσαρμόζεται στους θεατές, ξεδιπλώνεται με την ιστορία του Κουτσοκόκκορα και άλλων λαϊκών παραμυθιών. Μαζί μας ο Στέλιος Πελασγός, ιστορητής, παιδαγωγός και συγγραφέας.

Μοναδικές θεατρικές παραστάσεις

Η περιπετειώδης ζωή του εμβληματικού ζωγράφου Θεόφιλου που ενσαρκώνεται από τον Θεόδωρο Προκοπίου παρουσιάζεται το Σάββατο 09/09 στη σκηνή του σχολείου της Βαμβακούς σε σκηνοθεσία του Νίκου Βερλέκη. Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (20-25/09) η "Δεσποινίς Μαργαρίτα" του Ρομπέρτο Ατάυντε σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγορά, όπου πρωταγωνιστεί η Φλώρα Καλομοίρη, ταξιδεύει στη Σπάρτη. Η παράσταση παραγωγής της Vamvakou Revival, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2023 θα ζωντανέψει στην Πνευματική Εστία Σπάρτης για λίγες μόνο παραστάσεις.

Vamvakou Revival

Διασκεδαστικά επιστημονικά και περιβαλλοντικά προγράμματα 

Ο Σεπτέμβρης ξεκινά αποκαλύπτοντας τα μαγικά μυστικά ενός βιολογικού λαχανόκηπου (02/09), αλλά και απίθανα κόλπα για να περνάμε πάντα καλά στη φύση (03/09). Στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), η φύση συναντά την επιστήμη με παιχνίδια με το φως (09/09), αλλά και το νερό με water STEM στην Κάτω Βρύση (10/09). Στις 16/09 Πάμε ανασκαφή! και μαθαίνουμε την ιστορία της περιοχής μας μέσα από ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την επιστήμη της αρχαιολογίας. Τα έθιμα του τρύγου αναβιώνουν όπως γινόταν μία φορά και ένα καιρό στη ζωή μας στο χωριό (23/09) και τα πρωτοβρόχια μάς ταξιδεύουν στον κόσμο των σαλιγκαριών με τις σπείρες στη γη (24/09) και τα προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ). Αποχαιρετούμε τον μήνα παίζοντας και μαθαίνοντας τους συμβολισμούς γύρω από τα πνευματικά ζώα (30/09) και υποδεχόμαστε τον Οκτώβρη ξαναγράφοντας τους κανόνες στο πιο τρελό και διασκεδαστικό Σχολείο…αλλιώς (01/10).

Όσο ο καλός καιρός καλά κρατεί το σχολείο της Βαμβακούς σε καλεί για…

Ελεύθερο παιχνίδι, μπάλες όλων των ειδών, πινκ πονκ και χειροτεχνίες, αλλά και σπάνια βιβλία που θα απολαύσεις στους αναπαυτικούς καναπέδες. Δεν ξεχνάμε φυσικά τις ατελείωτες εικονικές βόλτες με τα Oculus Quest που θα είναι εκεί για να σας διασκεδάσουν και να σας κρατήσουν συντροφιά. Τι λέτε; Πάμε για Virtual Reality στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF);

Vamvakou Revival

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου ετοιμάζει επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχει ο ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, διεθνώς διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA.

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση των Ανακτορικών Κήπων στο Τατόι

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι οι κήποι να αναβιώσουν, ως σημαντικό μέρος της χωροταξικής σύνθεσης και της ζωής στο οικοσύστημα του π. βασιλικού κτήματος, αλλά και της εμπειρίας του σημερινού επισκέπτη.

"Άνοια, Πριν και Μετά": Ολοήμερο φεστιβάλ για το Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ

Το Festival Alzheimer 2023 διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, με στόχο την ενημέρωση ασθενών και φροντιστών για τους τρόπους υποστήριξής τους και τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και την μείωση του κινδύνου νόσησης.

Εθνικός Κήπος: Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο συντήρησης, αναβάθμισης των υποδομών, ενίσχυσης του πρασίνου και του φωτισμού

Ο Δήμος Αθηναίων εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο φροντίζοντας όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά κυρίως αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές, στη συνολική έκταση των 154 στρεμμάτων του Κήπου.

Αναβολή των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής λόγω του τριήμερου πένθους

Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής αναβάλλονται λόγω της κήρυξης τριήμερου πένθους για την τραγωδία στη Λιβύη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεμινιστικό φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης

Το Θησείο γίνεται τόπος συνεύρεσης και αλληλεγγύης, η Ταινιοθήκη φιλοξενεί δύο διακεκριμένες ντοκιμαντερίστριες και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 16 έως 22/9.