"Όλη η Αθήνα μία Σκηνή": Πέφτει η αυλαία στη μεγαλύτερη σκηνή της πόλης

Με συνολικά 59 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, σε 30 γειτονιές της πόλης, το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ ολοκληρώνει τις δράσεις του.

Μιχάλης Κακογιάννης

Με τεράστια απήχηση και τη θερμή αγκαλιά των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, γράφεται στις γειτονιές της, την εβδομάδα 31 Ιουλίου με 4 Αυγούστου, ο επίλογος του ψυχαγωγικού προγράμματος "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023" του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), έχει μετατρέψει έως και τις 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή. Η αυλαία του προγράμματος πέφτει την τελευταία εβδομάδα εκδηλώσεων με συναυλίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και προβολή ταινίας.

Το όνειρο ενός Γελοίου Βερύκιος
"Το όνειρο ενός γελοίου"

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου ο Δημήτρης Βερύκιος θα ενθουσιάσει το κοινό με ένα συνταρακτικό μονόλογο στη θεατρική παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου. Ταυτόχρονα, η πλατεία Βικτωρίας θα φιλοξενήσει τη μουσικοχορευτική παράσταση "Tango Greco” με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως "Ο Διονύσιος Λαυράγκας" και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη. Ερμηνεύουν οι Άννα Ματσούκα, Μπάμπης Τσέρτος, Κωνσταντίνος Τζέμος και Χρήστος Αμβράζης.

Tango Greco
akriviadis.gr©
Tango Greco

Η Τρίτη 1 Αυγούστου έχει θέατρο για παιδιά και ενήλικες, αλλά και μία μοναδική συναυλία. Στο Γήπεδο Αντετοκούνμπο του Τρίτωνα Σεπολίων ο Νικόλας Τζιβελέκης θα παρουσιάσει την παράσταση θεάτρου σκιών "Ο Καραγκιόζης ειρηνιστής", διδάσκοντας στα παιδιά τις αξίες της φιλίας, της ειρήνης, αλλά και της αγάπης για το περιβάλλον. Το θέατρο Κολωνού θα φιλοξενήσει την υπέροχη κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά "Ένας βλάκας και μισός", σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Γιώργου Φρατζεσκάκη, ενώ την ίδια ώρα ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη συναντιούνται με το κοινό στην Κυψέλη για να τραγουδήσουν όλοι μαζί τα πιο αγαπημένα τραγούδια.

Κώστας Λειβαδάς - Ανδριάνα Μπάμπαλη
Κώστας Λειβαδάς - Ανδριάνα Μπάμπαλη

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου πάμε στο θέατρο Κολωνού για να παρακολουθήσουμε τη μουσικοθεατρική παράσταση "Η Πεποικιλμένη" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από τον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, σε σκηνοθεσία Ελένης Φωτοπούλου. Μία αριστουργηματική περιγραφή προσκυνηματικής αυγουστιάτικης περιπέτειας του κορυφαίου μας διηγηματογράφου στη σκιαθίτικη ύπαιθρο, ανάμεσα σε ντόπιους, στοιχειά και νησιώτικες παραδόσεις.

Ένας βλάκας και μισός
"Ένας βλάκας και μισός"

Η Πέμπτη 3 Αυγούστου είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Μιχάλη Κακογιάννη (φωτό εξωφύλλου). Στην πλατεία Φιλοπάππου θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", προβολή της ταινίας  "Χαμένο Κορμί" σε σενάριο και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη με ένα διεθνές καστ ηθοποιών. Παράλληλα, στον χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με σκηνές από τα γυρίσματα των ταινιών του, ενώ θα ακούγονται και τα soundtracks.

Το φινάλε της μεγάλης καλοκαιρινής διοργάνωσης "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023" θα γραφτεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο Πάρκο "Μίκης Θεοδωράκης", όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και πάλι τη μουσικοχορευτική παράσταση "Tango Grego”, ένα μοναδικό αφιέρωμα στο ελληνικό tango.

Κώστας Σπυρόπουλος
Κώστας Σπυρόπουλος

Το πρόγραμμα "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023" με συνολικά 59 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 30 γειτονιές της πόλης και στις επτά δημοτικές κοινότητες, επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), στο πλαίσιο του "Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα", φέρνοντας κοντά κοινό και καλλιτέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.opanda.gr, www.cultureisathens.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".