Podcast: Μπορώ να κάνω ποδήλατο ακόμη και με καύσωνα;

Ακούστε το νέο podcast της σειράς "Πάμε για ποδήλατο;" με τον Σπύρο Παπαγεωργίου και απολαύστε το ποδήλατο ακόμα και στο ζεστό, ελληνικό καλοκαίρι!

Podcast Πάμε για ποδήλατο

Τελικά το ποδήλατο είναι μόνο για την άνοιξη; Μήπως πρέπει να το αποφεύγω όταν κάνει κρύο ή – όπως αυτές τις ημέρες – πολλή ζέστη; Φυσικά και όχι! Το ποδήλατο είναι τόσο απλό όσο και το περπάτημα άρα είναι κάτι που δεν έχουμε λόγο να βγάζουμε από τη ζωή μας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Και τι πρέπει να κάνουμε για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το ποδήλατο και το καλοκαίρι – ακόμα και στον καύσωνα; Μα απλώς να εφαρμόζουμε μερικούς κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική!

Ξεκινώντας από την βασική προϋπόθεση, το ποδήλατό μας πρέπει να είναι πάντα καθαρό, με σωστή λίπανση στην αλυσίδα και σωστά φουσκωμένα τα ελαστικά. Αν δεν ισχύουν αυτές οι προϋποθέσεις, απλώς δεν κυλά καλά και ουσιαστικά "σπρώχνουμε" το βάρος του και ταλαιπωρούμαστε χωρίς λόγο.

ποδήλατο

Η δεύτερη, λογική, απόφαση είναι να αποφεύγουμε τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας. Ξεκινήστε λίγο πιο νωρίς, γυρίστε λίγο πιο αργά, οτιδήποτε χρειάζεται αρκεί να  μηνβρίσκεστε έξω από τις 12 περίπου ως τις 5 το απόγευμα.

Έπειτα, επιλέξτε σωστά τη διαδρομή. Με το ποδήλατο – όπως και με το περπάτημα – δεν επιλέγουμε διαδρομή σαν οδηγοί αυτοκινήτου ή… τρόλεϊ αλλά προτιμούμε δευτερεύοντες δρόμους, με λιγότερη κίνηση και λιγότερες ανηφόρες. Και αν σκεφτείτε πόσους παράλληλους δρόμους στους κεντρικούς άξονες έχει η Αθήνα… ναι, γίνεται.

ποδήλατο

Αν μετακινήστε συχνά με το ποδήλατο – κάτι που θα έπρεπε να κάνετε – σκεφτείτε τη λύση ενός ποδηλάτου με ηλεκτρική υποβοήθηση. Θα είναι το πιο "οικονομικό" - συνολικό – μέσο μετακίνησης που μπορείτε να επιλέξετε, τόσο ως τιμή κτήσης όσο και ως κόστος συντήρησης, που είναι πρακτικά μηδενικό! Και τέλος, μην αμελείτε το νεράκι – φροντίζετε να πίνετε μερικές γουλιές κάθε 10 λεπτά – μια που στη δική σας περίπτωση θα είναι το δροσιστικό σας και δωρεάν καύσιμο!

Κι αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα για το ποδήλατο, από αυτή την εβδομάδα το Αθηνόραμα σας προτείνει τα podcast της σειράς "Πάμε για ποδήλατο;" που με απλό και κατανοητό τρόπο, σας προτρέπει ακριβώς να… πάτε για ποδήλατο! Και σας εξηγεί και το πόσο απλό είναι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.