Εργαστήριο με τον Robert Henke στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ο Γερμανός καλλιτέχνης θα μοιραστεί τις εμπειρίες του και θα συζητήσει για τα προτερήματα αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν όταν δημιουργείς μέσα από δύο ιδιότητες, εκείνη του συνθέτη και εκείνη του μηχανικού.

| artist talk

Στο πλαίσιο της ζωντανής παρουσίασης του "CBM 8032" στην Αθήνα, ο Robert Henke θα μιλήσει την Παρασκευή 23 Ιουνίου (3 μ.μ.) στο Ινστιτούτο Γκαίτε, για τον τρόπο που δούλεψε στο συγκεκριμένο project, καθώς και για το πώς προσεγγίζει και επεξεργάζεται τις μουσικές του παραγωγές και εγκαταστάσεις συνολικά. Θα μοιραστεί τις εμπειρίες του και θα συζητήσει για τα προτερήματα αλλά και τις προκλήσεις που προκύπτουν όταν δημιουργείς μέσα από δύο ιδιότητες, εκείνη του συνθέτη και εκείνη του μηχανικού.

Το εργαστήριο "| artist talk" απευθύνεται σε καλλιτέχνες αλλά και σε ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται και θέλει να ακούσει τον τρόπο σκέψης και δουλειάς ενός δημιουργού που έχει επηρεάσει όσο λίγοι τον χώρο του.

| artist talk

Τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως επιστήμονας, ο Γερμανός Robert Henke θεωρείται από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς στη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική. Ιδρυτής του μυθικού μουσικού σχήματος "Monolake", καθώς και συνδημιουργός του λογισμικού Ableton, που χρησιμοποιείται σε στούντιο σε όλον τον κόσμο, ο Henke θα παρουσιάσει στο Ωδείο Αθηνών το πρότζεκτ "CBM 8032 AV", στο πλαίσιο του Subset – Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Χρησιμοποιώντας υπολογιστές των αρχών της δεκαετίας του 1980, το "CBM 8032 AV" εξερευνά την ομορφιά των απλών γραφικών και του ήχου, και ταυτόχρονα αποτυπώνει την αμφιθυμία μεταξύ μιας σύγχρονης αισθητικής και της χρήσης απαρχαιωμένης τεχνολογίας 40 χρόνων.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν | Aπαραίτητη η προκράτηση θέσης μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι το Συμβούλιο αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Οινοτουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας συνολικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.

Οργανώνουμε Eurovision night με κεμπάπ, αϊβάρ, φοντί, και άλλα euro-ispired πιάτα!

Θα μαζευτούμε που θα μαζευτούμε μπροστά στην τηλεόραση για τον τελικό, λέμε να φτιάξουμε πιάτα από μερικές από τις χώρες που διαγωνίζονται απόψε και μας εμπνέουν και μαγειρικά.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.