Ξεκινά το 2ο φεστιβάλ Refugee Week Greece

Η εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί αυτή τη χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.

Refugee Week Greece

Η εκδήλωση Refugee Week θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη φορά στη χώρα μας στις 19 -25 Ιουνίου 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Η φετινή θεματική του φεστιβάλ είναι η "συμπόνια". Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του οργανισμού "We are Community", της "Athens Comics Library" σε συνεργασία με τον Βρετανικό Οργανισμό Counterpoints Arts.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί αυτή τη χρονιά στην πόλη των Ιωαννίνων την Τρίτη 20 Ιουνίου, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του ανέπτυξε την εξωστρέφεια της ανέκαθεν πολυπολιτισμικής πόλης των Ιωαννίνων και φρόντισε για την ανάπτυξη μίας συμπεριληπτικής πολιτικής για όλες τις κοινότητές που διαμένουν σε αυτήν.

Refugee Week Greece

Το Refugee Week Greece είναι ένα ανοιχτό και πλήρως προσβάσιμο φεστιβάλ με κέντρο τις κοινότητες. Οι διοργανωτές πιστεύουν ακράδαντα στη σημασία και στις αξίες της ισότητας και της πολυπολιτισμικότητας και δεσμεύονται να προωθούν την ισότητα ευκαιριών για τους καλλιτέχνες, τους οργανισμούς και την κοινότητα μας, προωθώντας τις τέχνες της Διασποράς. 

Η πρωτοβουλία είναι ένα πολιτιστικό φεστιβάλ, μέρος ενός δυναμικού παγκόσμιου κινήματος και αναδεικνύει τη συμβολή, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και τη συμμετοχή του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR), του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) και ενταξιακών προγραμμάτων του Δήμου, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Ελλάδας, του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) στην Ελλάδα και του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Υποστήριξη επικοινωνίας από το ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, Αθήνα 9.84.

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές για όλες και όλους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.