Εγκαινιάστηκε το Νέο Κέντρο Ψηφιακών Εφαρμογών για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ένας σύγχρονος διαδραστικός ψηφιακός χώρος αφιερωμένος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Το νέο Κέντρο Ψηφιακών Εφαρμογών για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας εγκαινίασαν η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, πρωτοπόρος φορέας στις καινοτόμες τεχνολογίες και με πολυετή πείρα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς εκπόνησε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τη μουσειολογική μελέτη, την παραγωγή των εκθεμάτων, καθώς και τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος για τη "Ναυμαχία της Σαλαμίνας".

Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Το μουσείο, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία εντυπωσιακή παραγωγή εικονικής πραγματικότητας η οποία αναπαριστά την ιστορική ναυμαχία, καθώς και εκπαιδευτικές διαδραστικές επιφάνειες με καινοτόμο σύστημα προβολής διαδραστικού περιεχομένου οι οποίες επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρακολούθηση και ενεργό συμμετοχή πολλών επισκεπτών.

Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Μέσω των εφαρμογών αυτών, ο επισκέπτης αντλεί πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο της μάχης, μαθαίνοντας τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε, καθώς και το πώς αυτή επηρέασε την ιστορική εξέλιξη.

Ναυμαχία της Σαλαμίνας

H Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου δήλωσε: "Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακών Εφαρμογών για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι  καρπός μίας ιδιαίτερα παραγωγικής και καλής συνεργασίας του Ιδρύματος με τον Δήμο Σαλαμίνας. Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε στο κοινό έναν νέο χώρο πολιτισμού, που ευελπιστούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή και για την ευρύτερη πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δήμος Αθηναίων: Ανέγερση γλυπτού-μνημείου για τα θύματα των Τεμπών

"''Το Δένδρο των Ψυχών'' συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα" ανέφερε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας για το μνημείο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2024

Το ροζέ κρασί με "PEPLO" καλοκαιριού που σερβίρει κάθε αιθέρια στιγμή

Το Peplo είναι το κομψό ροζέ κρασί της Domaine Skouras που βγάζει πανιά για ένα καλοκαίρι όλο γεύση και φινέτσα.

Ένα Σάββατο και τρεις Αθήνες

Αυτό που η πόλη ετούτη αλλάζει τόσο εύκολα από τετράγωνο σε τετράγωνο, πολλές φορές ακόμα και μέσα στο ίδιο καρτιέ, είναι από τα μεγάλα της, ερωτεύσιμα, πλεονεκτήματα.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Έτοιμοι για την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων;

Μια γιορτή για τις μικρές βιβλιοφιλικές επιχειρήσεις, οι προβολές του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/5.

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του UEFA Europa Conference με το Φεστιβάλ Φιλάθλων

Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει με με μια γιορτή αφιερωμένη στους οπαδούς του.

Σε προσβάσιμη για ΑΜΕΑ παραλία της Γλυφάδας η Όλγα Κεφαλογιάννη

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει εντάξει και ήδη υλοποιεί μία σειρά έργων που αποσκοπούν στις προσβάσιμες παραλίες και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Φυσικά Fysika επιστρέφει για ένα pop-up event στο "Beetroot Studio" με τη συνεργασία του "Poster Restaurant"

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εύρος και την δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού από 7 οινοποιεία και έπειτα να δοκιμάσουν bar snacks από το αγαπημένο "Poster".