Athens City Festival: Οι must εκδηλώσεις αυτής της εβδομάδας

Διαλέξαμε μερικές ακόμα δράσεις του φεστιβάλ που αξίζει να δείτε, για έναν δημιουργικό Μάη στην πόλη.

queer movie nights

Το κουίρ σινεμά στο προσκήνιο

Με "Queer Movie Nights" τιμά το φεστιβάλ την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, της αμφιφοβίας και της ιντερφοβίας (IDAHOBIT) στις 17 Μαΐου. Για δεύτερη χρονιά, η ομάδα του περιοδικού "Antivirus" στρέφει το βλέμμα μας στη ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα και διοργανώνει ένα τριήμερο φεστιβάλ κουίρ ταινιών στον ιστορικό κινηματογράφο Τριανόν (15-17/5). Μικρού και μεγάλου ταινίες εξερευνούν  θεματικές, όπως ο αθλητισμός, η οικογένεια, το προσφυγικό ζήτημα και η αρρενωπότητα. Στο πλαίσιο του "Queer Movie Nights" θα διοργανωθούν επίσης σχετικές συζητήσεις, ομιλίες και δρώμενα από οργανώσεις και άτομα που στηρίζουν και ασχολούνται με τη ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα.

Όλη η Αθήνα ένα πιάνο

Piano City Athens Ίδρυμα Γουλανδρή
© Mariza Kapsabeli

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στο πιάνο απλώνεται κυριολεκτικά σε όλη την πόλη και μας συστήνει όχι μόνο αγαπημένα στέκια και προορισμούς, αλλά και νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες. Το Piano City Athens είναι το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ που επιχειρεί κάτι τέτοιο και φτάνει στην Ελλάδα αφού έχει παρουσιαστεί σε μητροπόλεις του κόσμου, όπως η Νέα Υόρκη, το Βερολίνο και το Μιλάνο. Από 12 έως 14 Μαΐου, φορείς, καλλιτέχνες, σύλλογοι και διάφοροι συνεργάτες του Δήμου Αθηναίων γεμίζουν μουσική την πόλη, μεταβάλλοντας το αστικό τοπίο. Δεν χρειάζεται καν να σπεύσετε για να προλάβετε θέση, αφού, πέρα από το γεγονός ότι όλες οι συναυλίες είναι δωρεάν, πολλές από αυτές φιλοξενούνται σε δημόσιους χώρους, φέρνοντας έτσι τη μουσική σε εσάς.

Πώς βιώνεται σήμερα ο έρωτας;

Digital Love

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφαρμογές να αλλάζουν διαρκώς την αντίληψη του εαυτού αλλά και του κόσμου γύρω μας, η Ευγενία Γραμμένου αναρωτιέται πώς όλα αυτά επηρεάζουν τη φυσική επαφή και τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Συγκεκριμένα, η καλλιτέχνις εστιάζει στον έρωτα σε μια εποχή στην οποία κυριαρχεί η ψηφιακή εικόνα και παρουσιάζει την περφόρμανς "Digital love". Τι επαναπροσδιορισμούς φέρνει, τελικά, η ψηφιακή καθημερινότητα στη δομή των σχέσεων και ποια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη αυτή; Υπάρχει πλέον ουσιαστική επιθυμία για τον άλλον ή είναι κι αυτή προσωρινή; Απαντήσεις την Πέμπτη 11 Μαΐου, στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων. Είσοδος ελεύθερη.

Πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως 

Βαρβάκειος

Το απόλυτο μουσικό event έρχεται στην πιο διάσημη αγορά της Αθήνας (14/5). Η Βαρβάκειος μετατρέπεται σε κλαμπ με καλεσμένους καταξιωμένους DJs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Νωρίτερα, στις 11/5, ο πεζόδρομος της οδού Ελπίδος στην πλατεία Βικτωρίας υποδέχεται το Reverb, έναν φορέα συνυφασμένο με τη σύγχρονη εναλλακτική κουλτούρα, ο οποίος διοργανώνει το Victoria Street Party. Η αυθεντική, σύγχρονη Αθήνα αναδεικνύεται από διαφορετικές εκφάνσεις της τέχνης, την ποικιλομορφία και την πολυφυλετικότητα, σε μια αθηναϊκή γειτονιά που συνδυάζει όλα αυτά τα στοιχεία και ντύνει την πόλη με ένα νέο soundtrack.

Αγορά εισιτηρίων και συμμετοχή στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο cityfestival.thisisathens.org.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ευγενία Γραμμένου. Digital Love

  • Performance

Πως βιώνεται σήμερα ο έρωτας; Στην εποχή των social media και της ψηφιακής διασύνδεσης. Στην εποχή που προηγείται και κυριαρχεί πολλές φορές η ψηφιακή ταυτότητα και εικόνα; Η φυσική επαφή σε ποιο στάδιο επιρροής των σχέσεων υπάρχει και πόσο επηρεάζει ή καθορίζει την σχέση; Έχει επαναπροσδιοριστεί η δόμηση των σχέσεων και η αντίληψη του εαυτού στα ψηφιακά περιβάλλοντα; Εν τέλει η σύγχρονη αγάπη πόσο ψηφιακή είναι στα χρόνια της ψηφιακής καθημερινότητας; Η περφόρμανς «Digital Love» σχολιάζει τη σύγχρονη διαδικασία σχέσεων /μη σχέσεων, εγγύτητας και απόστασης που προκύπτει στα ψηφιακά περιβάλλοντα. Σχολιάζει την ανάγκη για επαφή αλλά και την απομόνωση πίσω από τις οθόνες. Δύο πρόσωπα, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, επιθυμούν να επικοινωνήσουν, να ερωτευτούν. Υπάρχει πράγματι επιθυμία που να οδηγεί προς τον «άλλο» ή προτιμούν την ασφάλεια του ψηφιακού «σελοφάν»;

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".