Νέα εποχή για το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Παναγιώτης Ροϊλός, το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με τη δημοπράτησή του, τον Σεπτέμβριο.

Ανανεώνεται η θητεία του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

Με προϋπολογισμό 10.609.000 ευρώ έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάπτυξης, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το έργο του εκσυγχρονισμού και της ενεργειακής αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του ΥΠΠΟΑ. Την Τρίτη 9 Μαίου, υπεγράφη η σχετική Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Παναγιώτη Ροϊλό.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, "Τον περασμένο Φεβρουάριο, το ΥΠΠΟΑ συμπεριέλαβε το έργο του εκσυγχρονισμού του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Με την Προγραμματική Σύμβαση την οποία υπογράψαμε, το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με τη δημοπράτησή του, τον Σεπτέμβριο, ώστε έως το τέλος του 2025, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών να διαθέτει τις κατάλληλες, σύγχρονες υποδομές, προκειμένου να συνεχίσει, αναβαθμισμένο, να εκπληρώνει τον σημαντικό ρόλο του, ως κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υλοποιεί, σημαντικά έργα εντός του αρχαιολογικού χώρου, τόσο για την προστασία του σπουδαίου μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όσο και για την ενίσχυση της λειτουργίας του χώρου, ως αναπτυξιακού πόρου για την ευρεία περιοχή".

Λίνα Μενδώνη, Παναγιώτης Ροϊλός

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Παναγιώτης Ροϊλός σημείωσε ότι το έργο του εκσυγχρονισμού και της ενεργειακής αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών ενισχύει τους σκοπούς του, που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του διεθνούς πολιτιστικού συμφέροντος και την ανάπτυξη των κοινών πολιτιστικών στοιχείων, τα οποία ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης".

Το Συνεδριακό Συγκρότημα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών βρίσκεται σε έκταση 100 στρεμμάτων και περιλαμβάνει Συνεδριακό Κέντρο, Ξενώνα και υπαίθριο Θέατρο. Το συγκρότημα του Συνεδριακού Κέντρου και του Ξενώνα χτίστηκε, στα μέσα της δεκαετίας του 1960, σε σχέδια των Κώστα Κιτσίκη και Αντώνη Λαμπάκη. Αποτελεί τυπικό αρχιτεκτονικό δείγμα του Μοντέρνου Κινήματος. Το Συνεδριακό Κέντρο διαθέτει δύο κύριες και τέσσερις βοηθητικές αίθουσες συσκέψεων, βιβλιοθήκη και χώρους γραμματείας, καθώς και ισόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλη για εκθέσεις και σεμινάρια. Παράλληλα, στους κήπους και στους πευκώνες του Συνεδριακού Κέντρου, υπάρχει Πάρκο Γλυπτικής με σημαντικά έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μετράμε αντίστροφα για το Run Bike Care 2023

Η φιλανθρωπική δράση έκανε την επίσημη παρουσίασή της με τη συνέντευξη Τύπου στο πολυτελές ξενοδοχείο και "Partner" της διοργάνωσης "NJV Athens Plaza".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Πώς γίνεται ακόμη καλύτερος ο ελληνικός καφές

Η επανάσταση στο πεδίο του παραδοσιακού ελληνικού καφέ είναι εδώ, διατηρώντας την απόλαυση και τικάροντας όλα τα κουτάκια των καθημερινών αναγκών.

Athens Fashion Week: Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας έρχεται με ανανεωμένη καλοκαιρινή διάθεση

Ο μακροβιότερος θεσμός του κλάδου της μόδας στην Ελλάδα επιστρέφει και μας υπόσχεται 5 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις.

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τις νέες πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και 4 ακόμη νέους σταθμούς του μετρό

Προκηρύχθηκαν επτά ανοιχτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί ιδεών, με αφορμή τα έργα της νέας Γραμμής 4 του μετρό.

Στα νέα Ben & Jerry's είναι αδύνατο να αντισταθείς

Οι καινούριες γεύσεις του ακαταμάχητου παγωτού έρχονται πάνω στην ώρα για το καλοκαίρι.

Η Ιωάννα Δρέττα αναλαμβάνει υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού.

Nea Smyrni Night Run: Τρέχουμε στον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Νέας Σμύρνης

Στο αγώνα θα διεξαχθούν διαδρομές 10 χλμ και 5χλμ., επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ στο τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.