Νέα εποχή για το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Παναγιώτης Ροϊλός, το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με τη δημοπράτησή του, τον Σεπτέμβριο.

Ανανεώνεται η θητεία του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

Με προϋπολογισμό 10.609.000 ευρώ έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάπτυξης, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το έργο του εκσυγχρονισμού και της ενεργειακής αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων του ΥΠΠΟΑ. Την Τρίτη 9 Μαίου, υπεγράφη η σχετική Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, Παναγιώτη Ροϊλό.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, "Τον περασμένο Φεβρουάριο, το ΥΠΠΟΑ συμπεριέλαβε το έργο του εκσυγχρονισμού του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Με την Προγραμματική Σύμβαση την οποία υπογράψαμε, το έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με τη δημοπράτησή του, τον Σεπτέμβριο, ώστε έως το τέλος του 2025, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών να διαθέτει τις κατάλληλες, σύγχρονες υποδομές, προκειμένου να συνεχίσει, αναβαθμισμένο, να εκπληρώνει τον σημαντικό ρόλο του, ως κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Παράλληλα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υλοποιεί, σημαντικά έργα εντός του αρχαιολογικού χώρου, τόσο για την προστασία του σπουδαίου μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όσο και για την ενίσχυση της λειτουργίας του χώρου, ως αναπτυξιακού πόρου για την ευρεία περιοχή".

Λίνα Μενδώνη, Παναγιώτης Ροϊλός

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Παναγιώτης Ροϊλός σημείωσε ότι το έργο του εκσυγχρονισμού και της ενεργειακής αναβάθμισης του Συνεδριακού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών ενισχύει τους σκοπούς του, που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του διεθνούς πολιτιστικού συμφέροντος και την ανάπτυξη των κοινών πολιτιστικών στοιχείων, τα οποία ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης".

Το Συνεδριακό Συγκρότημα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών βρίσκεται σε έκταση 100 στρεμμάτων και περιλαμβάνει Συνεδριακό Κέντρο, Ξενώνα και υπαίθριο Θέατρο. Το συγκρότημα του Συνεδριακού Κέντρου και του Ξενώνα χτίστηκε, στα μέσα της δεκαετίας του 1960, σε σχέδια των Κώστα Κιτσίκη και Αντώνη Λαμπάκη. Αποτελεί τυπικό αρχιτεκτονικό δείγμα του Μοντέρνου Κινήματος. Το Συνεδριακό Κέντρο διαθέτει δύο κύριες και τέσσερις βοηθητικές αίθουσες συσκέψεων, βιβλιοθήκη και χώρους γραμματείας, καθώς και ισόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κατάλληλη για εκθέσεις και σεμινάρια. Παράλληλα, στους κήπους και στους πευκώνες του Συνεδριακού Κέντρου, υπάρχει Πάρκο Γλυπτικής με σημαντικά έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του UEFA Europa Conference με το Φεστιβάλ Φιλάθλων

Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει με με μια γιορτή αφιερωμένη στους οπαδούς του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/05/2024

Σε προσβάσιμη για ΑΜΕΑ παραλία της Γλυφάδας η Όλγα Κεφαλογιάννη

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει εντάξει και ήδη υλοποιεί μία σειρά έργων που αποσκοπούν στις προσβάσιμες παραλίες και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Φυσικά Fysika επιστρέφει για ένα pop-up event στο "Beetroot Studio" με τη συνεργασία του "Poster Restaurant"

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εύρος και την δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού από 7 οινοποιεία και έπειτα να δοκιμάσουν bar snacks από το αγαπημένο "Poster".

Το "Semiramis" καλωσορίζει το καλοκαίρι με το opening της ανανεωμένης πισίνας του

Η πισίνα του Semiramis ανοίγει και πάλι, ανανεωμένη αισθητικά, αλλά και γευστικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για τους 7 άξονες που θα καταστήσουν την Αττική ως την πρώτη "πράσινη" Περιφέρεια της Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέπτυξε στο 9ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του λεκανοπεδίου.

Ακολουθώντας τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" σε όλη την Ελλάδα

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με ξεναγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

CIVINET Greece-Cyprus 2024: Μια ημερίδα για τον πολιτισμό σε ένα συνέδριο βιωσιμότητας;

Η 3η ημέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό, θέλοντας να αναδείξει την ευρύτερη σύνδεση της βιώσιμης ανάπτυξης με τον κλάδο του πολιτισμού.