Ημέρα της Ευρώπης: Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συζητήσεις με νέους με επίκεντρο τις δεξιότητες που χρειάζονται σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Ημέρα της Ευρώπης © shutterstock

Στις 9 Μαΐου 2023, Ημέρα της Ευρώπης, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οργανώνει εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών (1-6 μ.μ.), με τίτλο "Ημέρα της Ευρώπης 2023 — Εορτασμός του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων" στην οποία μπορεί να συμμετέχει το κοινό. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλογο για τις δεξιότητες με νέους από Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια, Ιδρύματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις και θα επικεντρωθεί στις δεξιότητες που χρειάζονται σε διάφορους τομείς της οικονομίας και ειδικότερα σε αυτές που είναι σημαντικές στο πλαίσιο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, με έμφαση στην απασχόληση των νέων. Θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους ευρωπαϊκών θεσμών και εθνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δεξιοτήτων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα συμμετάσχει και στο φεστιβάλ δεξιοτήτων που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ζωντανές συνδέσεις από Βρυξέλλες (εκδηλώσεις για τις δεξιότητες θα γίνουν στις 9 Μαΐου σε όλη την Ευρώπη).

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό από πρεσβείες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, από ευρωπαϊκούς φορείς και δίκτυα καθώς επίσης και από εθνικούς δημόσιους φορείς.

Η Ημέρα της Ευρώπης στην Θεσσαλονίκη

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στην Ελλάδα περιλαμβάνει συμμετοχή του σε δράσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης και στη Θεσσαλονίκη. Την Δευτέρα 8 Μαΐου ο κ. Σχοινάς θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο Ολυμπιακό Μουσείο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου όπου και θα συμμετάσχει στην εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Στις εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Οι καλύτερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, πέρα από τα καθιερωμένα!

Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια θέλουν την ώρα τους αλλά είναι υπέροχα, τα πασχαλινά κουλούρια είναι εύκολα και μυρωδάτα, τα τσουρέκια με το κόκκινο αβγό απαραίτητα και γιατί να μη δοκιμάσουμε καλιτσουνάκια με ανθότυρο, τάρτα μελιτίνι ή τα "πουντζά" της Αστυπάλαιας...