Athens City Festival: Κάνε τον γύρο της Αθήνας με ποδήλατο!

Η δράση διοργανώνεται από τον οργανισμό "Πόλεις για Ποδήλατο" στο πλαίσιο του "This is Athens City Festival".

Μήνας Ποδηλάτου

Και φέτος, στο πλαίσιο του "This is Athens City Festival", της μεγάλης γιορτής της πόλης του Δήμου Αθηναίων, ο Μάιος είναι και πάλι ο Μήνας Ποδηλάτου στην Αθήνα! Ένας μήνας στον οποίο μπορούν όλοι να κάνουν περισσότερο ποδήλατο, μέσα από μια σειρά δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο και είναι δωρεάν. O "Μήνας Ποδηλάτου" διοργανώνεται από τον οργανισμό "Πόλεις για Ποδήλατο".

7/5, 21/5: Athens By Side: Γνωριμία με τους "Μικρούς Δρόμους" της Αθήνας

Με σημείο συνάντησης και εκκίνησης της βόλτας από την Πλατεία Κοτζιά και μέσα από άλλοτε γραφικά στενά του κέντρου της πόλης ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας σε κάθε περίπτωση, μικροί και μεγάλοι ποδηλατούν για να εξερευνήσουν την περιοχή του Ελαιώνα, στις 7/5, και την ιστορική διαδρομή του τρόλλεϋ "Κολιάτσου – Παγκράτι", στις 21/5. Το μικρό ταξίδι στον χρόνο και στην πόλη, θα ακολουθήσει μια κυκλική διαδρομή που θα τους φέρει και πάλι στην Πλατεία Κοτζιά, μετά από 13 χλμ και 3 ώρες περίπου.

14/5: Athens By Side: Πικνίκ στην οδό Τοσίτσα και παιχνίδια με ποδήλατο για παιδιά

Παιχνίδια με ποδήλατο και ασκήσεις δεξιοτεχνίας για παιδιά σε ένα "στίβο εκπαίδευσης", όπου έμπειροι εκπαιδευτές τους δείχνουν απλές αλλά χρήσιμες τεχνικές. Τα παιδιά έρχονται με τα ποδήλατα τους ή μπορούν να πάρουν και από τον Οργανισμό. Παράλληλα, για τους γονείς, υπάρχει ένα σύντομο πρόγραμμα ενημέρωσης για θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του ποδηλάτου, έναν βασικό έλεγχο καθώς και προτάσεις για αξεσουάρ (φώτα, κράνος κλπ) που θα είναι χρήσιμα για τα παιδιά.

6/5, 13/5, 20/5, 27/5: Βόλτα σε μουσεία και γκαλερί της Αθήνας

Ψυχαγωγία και άσκηση σε μια έξοδο, συνδυάζοντας τέχνη και ποδήλατο! Ακολουθούμε διαδρομές "φιλικές" στο ποδήλατο, με εξαιρετικά χαλαρό ρυθμό. Για τον μήνα Μάιο, κάθε Σάββατο πρωί, πραγματοποιείται μια βόλτα με 2 οδηγούς/συνοδούς σε γκαλερί και μουσεία της πόλης, για σύντομη ξενάγηση. Οι ενδιαφερόμενοι έρχονται με τα ποδήλατα τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μύρισε καλοκαίρι: 9 νέα concept μαγαζιά με φυτά στην Αθήνα

Επισκεπτόμαστε και γνωρίζουμε 9 concept μαγαζιά με φυτά στην Αθήνα. Βάζουμε πράσινο και φως στο σπίτι μας το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΟς ΝΟΜΙΚΟς
05/06/2023

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Θεατρικότητα και σαρκασμός στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Μια χιουμοριστική περφόρμανς από τους VASKOS, νέες δράσεις στο Atopos και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 3 έως 9/6.

"Piraeus Street Long Jump" με τον Μίλτο Τεντόγλου: Ο Πειραιάς αναβιώνει το άθλημα του άλματος εις μήκος

Η διοργάνωση έχει ήδη ενταχθεί στη σειρά World Athletics Continental Tour στην κατηγορία Silver και θα φιλοξενήσει τόσο το μήκος Ανδρών όσο και Γυναικών.

Μετράμε αντίστροφα για το Run Bike Care 2023

Η φιλανθρωπική δράση έκανε την επίσημη παρουσίασή της με τη συνέντευξη Τύπου στο πολυτελές ξενοδοχείο και "Partner" της διοργάνωσης "NJV Athens Plaza".

Πώς γίνεται ακόμη καλύτερος ο ελληνικός καφές

Η επανάσταση στο πεδίο του παραδοσιακού ελληνικού καφέ είναι εδώ, διατηρώντας την απόλαυση και τικάροντας όλα τα κουτάκια των καθημερινών αναγκών.

Athens Fashion Week: Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας έρχεται με ανανεωμένη καλοκαιρινή διάθεση

Ο μακροβιότερος θεσμός του κλάδου της μόδας στην Ελλάδα επιστρέφει και μας υπόσχεται 5 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις.

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τις νέες πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και 4 ακόμη νέους σταθμούς του μετρό

Προκηρύχθηκαν επτά ανοιχτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί ιδεών, με αφορμή τα έργα της νέας Γραμμής 4 του μετρό.