Ο ΞΕΝΟΦΩΝ διοργανώνει ημερίδα για τη δημοσιογραφία και πνευματικά δικαιώματα

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων θα παρουσιάσει τα ευρήματα από την κατάρτιση του φακέλου για την αδειοδότησή του.

Ξενοφών

Ημερίδα με θέμα "Δημοσιογραφία και πνευματικά δικαιώματα, βιώσιμη, ανεξάρτητη, ελεύθερη ενημέρωση" διοργανώνει την Τέταρτη 3 Μαΐου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, ο "ΞΕΝΟΦΩΝ", ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων που ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε.

Κατά την διάρκειά της θα αναλυθούν τα σημαντικά, για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων, ευρήματα που προέκυψαν κατά την κατάρτιση του φακέλου για την αδειοδότηση του ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ και την έκθεση βιωσιμότητας.

Τις εργασίες θα ανοίξει η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Dominique Pradalie. Για τις εξελίξεις στις άλλες χώρες της Ευρώπης θα ενημερώσει ο Mike Holderness, επικεφαλής της AREG, της ομάδας ειδικών που έχουν συστήσει η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Γ. Καρατζάς" στην ΕΣΗΕΑ και θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι της ΕΣΗΕΑ στο YouTube.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο οινολόγος Θάνος Καραθανος περιγράφει το βίωμά του κάνοντας κουπί στο βάλτο μετά τον κατακλυσμό στην Καρδίτσα

Ο Θάνος Καραθάνος είναι οινολόγος, φτιάχνει το εξαιρετικό παλαιωμένα τσίπουρο Puro και κατοικεί στην Καρδίτσα. Με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, δημοσίευσε το κείμενο που ακολουθεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2023

Παγκόσμια ημέρα καφέ: Οι γευσιγνώστες του αθηνοράματος ψηφίζουν το αγαπημένο τους καφέ

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Καφέ την 1η Οκτωβρίου, οι food editors του "Αθηνοράματος" μας αποκαλύπτουν το αγαπημένο τους cafe, με κριτήρια γευστικά ή και μη.

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Know-how και tips για καθημερινές απολαύσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ μαθαίνουμε για την ιστορία του, τις ποικιλίες αλλά και τα μυστικά του.

8 βιβλιοπωλεία-καφέ της Αθήνας για διάβασμα, γεύσεις και βιβλιοφιλικό άρωμα

Επισκεφτήκαμε 8 βιβλιοπωλεία της πόλης – πυρήνες πολιτισμού για διάβασμα, remote εργασία, γευστικά ροφήματα και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Καφές στο σπίτι: Τα θεμελιώδη μυστικά για το τέλειο φλιτζάνι

Η τέλεια κούπα καφέ στο σπίτι δεν είναι ουτοπία: Παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα απαιτητικό εγχείρημα, υπάρχουν παράμετροι που, αν ρυθμιστούν σωστά, τότε η προσπάθεια μπορεί να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Συζητώντας για το κουίρ και την τεχνολογία στο ΕΜΣΤ

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στο ΕΜΣΤ, ταξίδι στον κόσμο της αθηναϊκής μουσικής σκηνής και ό,τι μπορείς να δεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 30/9 έως 6/10.

Update: Οι απαντήσεις του ΟΔΑΠ για το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Αυτές είναι οι δηλώσεις του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων σχετικά με τους ισχυρισμούς της εταιρείας Μουσείων Εστίαση ΑΕ για την διοικητική αποβολή της από το αναψυκτήριο. Update: H εταιρεία Μουσείων Εστίαση ΑΕ απαντά στις καταγγελίες του ΟΔΑΠ.