Ο αττικός αμπελώνας στο προσκήνιο

Η ενίσχυση και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων κρασιού, καθώς και η ισχυροποίηση του Brand name Attica, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με εκπροσώπους του κλάδου.

Πατούλης κρασί

Οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας Περιφέρειας με τους παραγωγούς οίνου στην Αττική, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, καθώς και την ισχυροποίηση του Brand name Attica, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με εκπροσώπους του κλάδου.

Πατούλης Αττικός αμπελώνας

Κατά τη συνάντηση ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αγροτοδιατροφική σύμπραξη και στη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Προγράμματος "Προώθησης Οίνων ποιότητας της Περιφέρειας Αττικής σε συνέργεια με τα οινοποιεία". Μάλιστα στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί ημερίδα μέσω της οποίας θα συζητηθούν τα ζητήματα του κλάδου και θα μπουν στόχοι για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας που αφορούν  στην ανάδειξη και προώθηση των εξαγωγών του Αττικού Αμπελώνα, μέσω μεγάλων διεθνών και εγχώριων εκθέσεων, στην υλοποίηση  καινοτόμων δράσεων όπως η "Προώθηση οίνων σε αγορές Τρίτων Χωρών" και η ενίσχυση  των δρόμων του κρασιού στην Αττική". Στόχος όλων των σχετικών πρωτοβουλιών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι τόσο η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού μέσα από την ανάδειξη των Αττικών οινοποιείων, όσο και η διεύρυνση  της φήμης και η αύξηση των πωλήσεων για τους οίνους της Αττικής στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κορέα, στην Ιαπωνία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πατούλης αττικός αμπελώνας

"Επενδύουμε στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη των εκλεκτών κρασιών της Αττικής μας προκειμένου να κερδίσουν την αναγνώριση που τους αξίζει", τόνισε ο Γ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την σημαντική αύξηση της  χρηματοδότησης δράσεων στήριξης που επιτυγχάνεται με πόρους του ΕΣΠΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Μέσα από την κινητοποίηση ευρωπαϊκών πόρων επιχειρούμε να προωθήσουμε σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού με στόχο να απλώσουμε την φήμη των κρασιών της Αττικής και να κερδίσουμε σε αναγνώριση και σε πωλήσεις". 

Επίσης, επισημάνθηκε ο στόχος η Αττική να  αποτελέσει τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με θέμα τον "Αττικό οίνο", στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν οι στόχοι, τα προγράμματα, οι συνέργειες, καθώς και τα όποια ζητήματα και προβλήματα απασχολούν τον κλάδο.

Πατούλης αττικός αμπελώνας

"Ευχαριστώ τους οινοποιούς μας που αγκαλιάζουν τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις", είπε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενους στους εκπροσώπους του κλάδου, επισημαίνοντας ότι για την Αττική, ο Οίνος και η Τέχνη της Αμπελουργίας, αποτελούν το "Brand Name" της περιοχής και ισχυρά στοιχεία Πολιτισμού και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στις δράσεις του προγράμματος υλοποιούνται μεταξύ άλλων masterclasses με τη συμμετοχή διακεκριμένων Μasters of Wine, σεμινάρια, walk around tastings, επισκέψεις διαμορφωτών γνώμης και αγοραστών από τις αγορές-στόχο στην Αττική, συμμετοχή σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, διαφημίσεις σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, σχεδιασμός ενημερωτικού/εκπαιδευτικού υλικού κ.α.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, η αρμόδια Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δ. Αγγελάκη,  ο  Πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αττικής Ανδρέας Γκίκας, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας- Κτηνιατρικής και Αλιείας κ. Χριστακόπουλος, τα στελέχη του Τμήματος   Αγρόδιατροφικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Όλγα Ζαλούμη και Βασιλική  Σταυρουλάκη, εκπρόσωποι παραγωγών από το οινοποιείο Φράγκου, κτήμα Λαζαρίδη, οινοποιείο Μυλωνά, οινοποιείο Γκίκα, οινοποιείο Παπαγιαννάκος ,οινοποιείο Παπαγιάννης, οινοποιείο Λιέπουρη, οινοποιείο Νικολού, κ.α. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Know-how και tips για καθημερινές απολαύσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ μαθαίνουμε για την ιστορία του, τις ποικιλίες αλλά και τα μυστικά του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/10/2023

8 βιβλιοπωλεία-καφέ της Αθήνας για διάβασμα, γεύσεις και βιβλιοφιλικό άρωμα

Επισκεφτήκαμε 8 βιβλιοπωλεία της πόλης – πυρήνες πολιτισμού για διάβασμα, remote εργασία, γευστικά ροφήματα και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Καφές στο σπίτι: Τα θεμελιώδη μυστικά για το τέλειο φλιτζάνι

Η τέλεια κούπα καφέ στο σπίτι δεν είναι ουτοπία: Παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα απαιτητικό εγχείρημα, υπάρχουν παράμετροι που, αν ρυθμιστούν σωστά, τότε η προσπάθεια μπορεί να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Συζητώντας για το κουίρ και την τεχνολογία στο ΕΜΣΤ

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στο ΕΜΣΤ, ταξίδι στον κόσμο της αθηναϊκής μουσικής σκηνής και ό,τι μπορείς να δεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 30/9 έως 6/10.

Update: Οι απαντήσεις του ΟΔΑΠ για το Καφέ του Νομισματικού Μουσείου

Αυτές είναι οι δηλώσεις του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων σχετικά με τους ισχυρισμούς της εταιρείας Μουσείων Εστίαση ΑΕ για την διοικητική αποβολή της από το αναψυκτήριο. Update: H εταιρεία Μουσείων Εστίαση ΑΕ απαντά στις καταγγελίες του ΟΔΑΠ.

Το καφέ του Νομισματικού Μουσείου "αποβάλλεται" μετά από 16 χρόνια λειτουργίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μουσείου η εταιρεία έχει νόμιμη σύμβαση σε ισχύ για την λειτουργία του αναψυκτηρίου και ο ΟΔΑΠ ή άλλος οργανισμός του ΥΠΠΟ ουδέποτε διατύπωσε οποιαδήποτε παρατήρηση ή μομφή ή απαίτηση αποχώρησης της εταιρείας από το Καφέ.

Ο Χάρης Ρώμας για την πολιτική και τον πολιτισμό

Ο απολογισμός του έργου του στην Περιφέρεια Αττικής και τα σχέδιά του για το Χαλάνδρι, του οποίου τη δημαρχία θα διεκδικήσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.