Δωρεάν webinar για τον καρκίνο του μαστού από το "Αλμα ζωής"

Ένα διαδικτυακό σεμινάριο με στόχο τη σκιαγράφηση των αναγκών, των εμποδίων και των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν γυναίκες της τρίτης ηλικίας με καρκίνο μαστού.

Αλμα ζωής

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" διοργανώνει τη Δευτέρα, 10 Απριλίου (4μ.μ – 5:30μ.μ) το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar)  με θέμα: "Καρκίνος μαστού στην τρίτη ηλικία: ανάγκες και προκλήσεις". Το webinar θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.

Η δεκαετία 2020-2030 έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως  η "Δεκαετία της Υγιούς Γήρανσης" (2020-2030: Decade of Healthy Aging), προσκαλώντας τα κράτη και την κοινωνία των πολιτών να αναλάβουν πρωτοβουλίες με στόχο την υγιή γήρανση του πληθυσμού και τη βελτίωση της ζωής όλων των ηλικιωμένων. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ανάδειξης των αναγκών των γυναικών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο μαστού και βρίσκονται στην τρίτη ηλικία, στόχος του Συλλόγου "Αλμα Ζωής" είναι, μέσα από το webinar, να σκιαγραφηθούν οι ανάγκες, τα εμπόδια και οι καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν γυναίκες της τρίτης ηλικίας με καρκίνο μαστού και να παρουσιαστούν καλές πρακτικές για την υποστήριξη των ασθενών που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα καθώς και οι τρόποι για τη διασφάλιση καλής ποιότητας ζωής μετά τη διάγνωσή τους και μέχρι το τέλος των θεραπειών. 

Ομιλητής είναι ο κος Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός (Αμ. Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, Πρόεδρος Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, Πρόεδρος Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών) και το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για ζητήματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου ετοιμάζει επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχει ο ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, διεθνώς διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA.

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση των Ανακτορικών Κήπων στο Τατόι

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι οι κήποι να αναβιώσουν, ως σημαντικό μέρος της χωροταξικής σύνθεσης και της ζωής στο οικοσύστημα του π. βασιλικού κτήματος, αλλά και της εμπειρίας του σημερινού επισκέπτη.

"Άνοια, Πριν και Μετά": Ολοήμερο φεστιβάλ για το Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ

Το Festival Alzheimer 2023 διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, με στόχο την ενημέρωση ασθενών και φροντιστών για τους τρόπους υποστήριξής τους και τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και την μείωση του κινδύνου νόσησης.

Εθνικός Κήπος: Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο συντήρησης, αναβάθμισης των υποδομών, ενίσχυσης του πρασίνου και του φωτισμού

Ο Δήμος Αθηναίων εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο φροντίζοντας όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά κυρίως αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές, στη συνολική έκταση των 154 στρεμμάτων του Κήπου.

Αναβολή των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής λόγω του τριήμερου πένθους

Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής αναβάλλονται λόγω της κήρυξης τριήμερου πένθους για την τραγωδία στη Λιβύη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεμινιστικό φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης

Το Θησείο γίνεται τόπος συνεύρεσης και αλληλεγγύης, η Ταινιοθήκη φιλοξενεί δύο διακεκριμένες ντοκιμαντερίστριες και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 16 έως 22/9.