Athens Bike Festival 2023: Η μεγαλύτερη γιορτή για το ποδήλατο άνοιξε τις πύλες της στο Γκάζι

Το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ περιμένει όλους τους λάτρεις του ποδηλάτου και όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με αυτό, με επίκεντρο φέτος τα παιδιά, από τις 31 Μαρτίου μέχρι και τις 2 Απριλίου.

Athens Bike Festival

Ο χώρος του Παλιού Αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι και η μετεξέλιξή του από ένα παλιό -σχεδόν εγκαταλελειμμένο- αμαξοστάσιο σε έναν μοντέρνο εκθεσιακό χώρο, με πολύ εύκολη πρόσβαση για τον κάθε ένα από εμάς, δείχνει ότι κάποιες φορές συμβαίνουν και σωστά πράγματα σε αυτή την πόλη, με σεβασμό στους πολίτες και την ιστορία της.

Φέτος, το αγαπημένο Athens Bike Festival επιστρέφει πιο δυναμικό και ορεξάτο από ποτέ, μόλις λίγα βήματα από εκεί που το είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, την Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ φαντάζει το ιδανικό νέο "σπίτι" για να υποδεχτεί όλους τους φίλους του ποδηλάτου μέσα από πολλές δράσεις και εκδηλώσεις, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, επαγγελματίες του χώρου μέσα από εκθεσιακά περίπτερα, αλλά και ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη επαφή με αυτό το υπέροχο άθλημα και θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτό.

Athens Bike Festival

Athens Bike Festival
Ο Σπύρος Παπαγεωργίου, η ψυχή και ιδρυτής του φεστιβάλ, μας καλωσορίζει στη φετινή διοργάνωση

παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης, μέσα από το αφιέρωμα "Παιδί και Ποδήλατο". Ο Σπύρος Παπαγεωργίου, η ψυχή και ιδρυτής του φεστιβάλ, στο καλωσόρισμα μας είπε πως "οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε στους ποδηλάτες του αύριο". Έτσι, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα ποδηλάτου σε παιδιά. Σε όποιο ποδηλατικό επίπεδο κι αν βρίσκονται τα παιδιά, εξειδικευμένοι εκπαιδευτές τα αναλαμβάνουν στην παιδική πίστα εκμάθησης και τα… απογειώνουν! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και όλοι οι εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εμπειρία, ενώ οι γονείς δεν χρειάζεται να φέρουν το δικό τους ποδήλατο, καθώς το Athens Bike Festival έχει ήδη φροντίσει να υπάρχουν αρκετά ποδήλατα της ελληνικής ORIENT.

Athens Bike Festival

Athens Bike Festival


Tο Athens Bike Festival 2023, για πρώτη φορά φέτος, προτείνει και μία  σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες όσο και εμπνευστικές ομιλίες οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Workshops: εξειδικευμένοι τεχνικοί μας λύνουν απορίες γύρω από διάφορα πρακτικά θέματα από το πώς αλλάζω λάστιχο ως το πώς φροντίζω τα υδραυλικά μου δισκόφρενα.

Tech Talks: οι ίδιες οι εταιρείες μας παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα και τις τάσεις από τον χώρο του ποδηλάτου.

Bike Talks: διαφορετικοί ομιλητές μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους σχετικά με - τι άλλο; - το ποδήλατο σε οποιαδήποτε μορφή του.

Όσοι ενδιαφέρονται για τα παραπάνω, μπορούν να επισκεφτούν το πρόγραμμα εκδηλώσεων μέσα από την επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

Athens Bike Festival

Athens Bike Festival

Athens Bike Festival

Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα περίπτερα των εκθετών, όπου παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες για όλα τα είδη και τις κατηγορίες του ποδηλάτου, με τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες και αντιπροσώπους να παρουσιάζουν νέα μοντέλα, αξεσουάρ και εξοπλισμό, χωρίς να ξεχνάμε και τα ηλεκτρικά ποδήλατα που αποτελούν και αυτά μία καλή εναλλακτική λύση. Σημαντικό μέρος, επίσης, καταλαμβάνει και το τμήμα του ποδηλατικού τουρισμού, ένα κομμάτι του τουρισμού που μπορεί να φέρει πολλά έσοδα στην Ελλάδα, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Και μην ξεχνάμε την μοναδική bicycle artist Lea Schaepe που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να παρουσιάσει το εντυπωσιακό της show. Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη bicycle artist που ζει στη Γερμανία και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ ανά τον πλανήτη εντυπωσιάζοντας το κοινό με τα μαγικά της ποδηλατικά κόλπα στο πρόγραμμα που ονομάζει Artistic Cycling Freestyle.

Athens Bike Festival
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αρμόδιος για Θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανάμεσα στους διοργανωτές και εκθέτες

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αρμόδιος για Θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, πήρε τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό, κατά τις πρώτες ώρες έναρξης της φετινής έναρξης. Αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεων που έχει αναλάβει το Υπουργείο την τελευταία διετία με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την αξία του Οδηγού Δημόσιας Πολιτικής για το Ποδήλατο που περιλαμβάνει τους πυλώνες των δράσεων, αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. "Θεσμοθετήσαμε τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων και μοτοσυκλετών σε δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς, ενώ τον Κανονισμό Δικαιωμάτων επιβατών, ώστε να προβλέπει τη μεταφορά ποδηλάτου και πατινιών στα μέσα μεταφοράς", είπε ο Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα, κάθε Δήμος της χώρας μπορεί πλέον να βελτιώσει τις υποδομές για το ποδήλατο ακολουθώντας τον νόμο του Υπουργείου Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.  

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν σε διεθνές επίπεδο, όπως η από κοινού υπογραφή με τον Βέλγο Υπουργό Μεταφορών της Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για το Ποδήλατο και την αναγγελία της Κομισιόν για πρόταση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για το ποδήλατο. Τέλος, με στόχο την ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού, το Υπουργείο, έχει αναπτύξει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών για την αναβάθμιση και επέκταση των ευρωπαϊκών ποδηλατικών διαδρομών στη Ελλάδα στο Δίκτυο Eurovelo.

Athens Bike Festival 2023
31 Μαρτίου – 02 Απριλίου
Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Πειραιώς και Ερμού, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή, 18:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00 – 21:00

Είσοδος:
4 € Προπώληση Viva tickets - 5 € γενική είσοδος στο ταμείο του φεστιβάλ
Δωρεάν για παιδιά & νέους κάτω των 18 ετών
Δωρεάν για κατόχους δελτίου ανεργίας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.