"Νέοι και νέες για την έμφυλη ισότητα": Μια εκδήλωση για την κατάρριψη των έμφυλων στερεότυπων

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του έργου για την προώθηση της έμφυλης ισότητας και την πρόληψη της έμφυλης βίας, που απευθύνονται σε 900 νεαρά άτομα, ηλικίας 16-30 ετών.

Νέοι και νέες για την έμφυλη ισότητα

Το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την εκδήλωση "Νέοι και νέες για την έμφυλη ισότητα", την Παρασκευή 24/3 (6-8 μ.μ.), που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος EQUAL_GEN,  με συντονιστή φορέα το Κέντρο Διοτίμα και φορείς υλοποίησης το Anasa Cultural Center και τους Emantes International LGBTQIA+ Solidarity.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του έργου για την προώθηση της έμφυλης ισότητας και την πρόληψη της έμφυλης βίας, που απευθύνονται σε 900 νεαρά άτομα, ηλικίας 16-30 ετών. Δουλεύοντας με τη νέα γενιά στόχος είναι να δημιουργηθούν ρωγμές στα έμφυλα στερεότυπα και ρόλους, που επηρεάζουν καθοριστικά τις επιλογές των νέων στην εκπαίδευση, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την εργασία, διαιωνίζοντας την έμφυλη ανισότητα και βία.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, δύο καλλιτεχνικά δρώμενα για να πάρετε μια γεύση από τα διαδραστικά εργαστήρια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τέχνη για να προσεγγίσουμε ζητήματα έμφυλης δικαιοσύνης, βιωματικά και εξωγλωσσικά.

Το πρόγραμμα

Α’ μέρος: 6-7 μ.μ.
Θα απευθύνει χαιρετισμό Εκπρόσωπος του Διαχειριστή Επιχορήγησης

Εισηγήσεις: 

•"Γιατί η ισότητα αφορά τη νέα γενιά; Συνέργειες και δράσεις για μια πολύπλευρη προσέγγιση", Δέσποινα Σταματάκη (συντονίστρια έργου), Κέντρο Διοτίμα 

•"Ισότητα χωρίς διακρίσεις: ΛΟΑΤΚΙΑ+ πρόσφυγες/ισσες και συμπερίληψη", Λία Ζαχαριάδη (συντονίστρια ομάδων κοινότητας), Emantes International LGBTQIA+ Solidarity

•"Προσεγγίζοντας την ισότητα των φύλων μέσα από την τέχνη", Γκρέις Νουόκε (υπεύθυνη παραγωγής) & Μαρίνα Νάκη (συντονίστρια παραγωγής), Anasa Cultural Center

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Διάλειμμα: 15 λεπτά, στο χώρο θα υπάρχει catering και μουσική

Β’ μέρος: 7.15-8μμ
•spoken word με ομάδα κρουστών του Anasa Cultural Center

•θεατρικό δρώμενο από την καλλιτεχνική ομάδα Tunnel of oppression

Το έργο "EQUAL_GEN: Νέοι και νέες για την ισότητα των φύλων" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Διοτίμα, το Anasa Cultural Center και τους Emantes International LGBTQIA+ Solidarity.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μετράμε αντίστροφα για το Run Bike Care 2023

Η φιλανθρωπική δράση έκανε την επίσημη παρουσίασή της με τη συνέντευξη Τύπου στο πολυτελές ξενοδοχείο και "Partner" της διοργάνωσης "NJV Athens Plaza".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Πώς γίνεται ακόμη καλύτερος ο ελληνικός καφές

Η επανάσταση στο πεδίο του παραδοσιακού ελληνικού καφέ είναι εδώ, διατηρώντας την απόλαυση και τικάροντας όλα τα κουτάκια των καθημερινών αναγκών.

Athens Fashion Week: Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας έρχεται με ανανεωμένη καλοκαιρινή διάθεση

Ο μακροβιότερος θεσμός του κλάδου της μόδας στην Ελλάδα επιστρέφει και μας υπόσχεται 5 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις.

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τις νέες πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και 4 ακόμη νέους σταθμούς του μετρό

Προκηρύχθηκαν επτά ανοιχτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί ιδεών, με αφορμή τα έργα της νέας Γραμμής 4 του μετρό.

Στα νέα Ben & Jerry's είναι αδύνατο να αντισταθείς

Οι καινούριες γεύσεις του ακαταμάχητου παγωτού έρχονται πάνω στην ώρα για το καλοκαίρι.

Η Ιωάννα Δρέττα αναλαμβάνει υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού.

Nea Smyrni Night Run: Τρέχουμε στον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Νέας Σμύρνης

Στο αγώνα θα διεξαχθούν διαδρομές 10 χλμ και 5χλμ., επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ στο τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.