"Νέοι και νέες για την έμφυλη ισότητα": Μια εκδήλωση για την κατάρριψη των έμφυλων στερεότυπων

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του έργου για την προώθηση της έμφυλης ισότητας και την πρόληψη της έμφυλης βίας, που απευθύνονται σε 900 νεαρά άτομα, ηλικίας 16-30 ετών.

Νέοι και νέες για την έμφυλη ισότητα

Το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων διοργανώνει την εκδήλωση "Νέοι και νέες για την έμφυλη ισότητα", την Παρασκευή 24/3 (6-8 μ.μ.), που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος EQUAL_GEN,  με συντονιστή φορέα το Κέντρο Διοτίμα και φορείς υλοποίησης το Anasa Cultural Center και τους Emantes International LGBTQIA+ Solidarity.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι δράσεις του έργου για την προώθηση της έμφυλης ισότητας και την πρόληψη της έμφυλης βίας, που απευθύνονται σε 900 νεαρά άτομα, ηλικίας 16-30 ετών. Δουλεύοντας με τη νέα γενιά στόχος είναι να δημιουργηθούν ρωγμές στα έμφυλα στερεότυπα και ρόλους, που επηρεάζουν καθοριστικά τις επιλογές των νέων στην εκπαίδευση, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την εργασία, διαιωνίζοντας την έμφυλη ανισότητα και βία.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, δύο καλλιτεχνικά δρώμενα για να πάρετε μια γεύση από τα διαδραστικά εργαστήρια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τέχνη για να προσεγγίσουμε ζητήματα έμφυλης δικαιοσύνης, βιωματικά και εξωγλωσσικά.

Το πρόγραμμα

Α’ μέρος: 6-7 μ.μ.
Θα απευθύνει χαιρετισμό Εκπρόσωπος του Διαχειριστή Επιχορήγησης

Εισηγήσεις: 

•"Γιατί η ισότητα αφορά τη νέα γενιά; Συνέργειες και δράσεις για μια πολύπλευρη προσέγγιση", Δέσποινα Σταματάκη (συντονίστρια έργου), Κέντρο Διοτίμα 

•"Ισότητα χωρίς διακρίσεις: ΛΟΑΤΚΙΑ+ πρόσφυγες/ισσες και συμπερίληψη", Λία Ζαχαριάδη (συντονίστρια ομάδων κοινότητας), Emantes International LGBTQIA+ Solidarity

•"Προσεγγίζοντας την ισότητα των φύλων μέσα από την τέχνη", Γκρέις Νουόκε (υπεύθυνη παραγωγής) & Μαρίνα Νάκη (συντονίστρια παραγωγής), Anasa Cultural Center

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Διάλειμμα: 15 λεπτά, στο χώρο θα υπάρχει catering και μουσική

Β’ μέρος: 7.15-8μμ
•spoken word με ομάδα κρουστών του Anasa Cultural Center

•θεατρικό δρώμενο από την καλλιτεχνική ομάδα Tunnel of oppression

Το έργο "EQUAL_GEN: Νέοι και νέες για την ισότητα των φύλων" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Διοτίμα, το Anasa Cultural Center και τους Emantes International LGBTQIA+ Solidarity.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.