Ο Στέφανος Δημουλάς είναι ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης σε λίστα της Forbes 30 Under 30

Ο Στέφανος Δημουλάς γράφει ιστορία και καταρρίπτει τα ρεκόρ καθώς αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό Έλληνα καλλιτέχνη παγκοσμίως που καταφέρνει να συμπεριληφθεί σε λίστα της Forbes.

Στέφανος Δημουλάς © Virgilio Osa

Την 8η αναθεωρημένη λίστα των "λαμπρότερων” μυαλών της Ευρώπης "κάτω των 30" για το 2023 δίνει στη δημοσιότητα το κολοσσιαίο αμερικανικό περιοδικό Forbes, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα τον Βολιώτη Έλληνα χορευτή/χορογράφο, Στέφανο Δημουλά, στην κατηγορία "Τέχνες και Πολιτισμός".

Στέφανος Δημουλάς
© Tristram Kentom

Το περιοδικό Forbes για τον Στέφανο  Δημουλά αναφέρει: "Ο χορευτής μπαλέτου Στέφανος Δημουλάς — ο οποίος έπαιξε στη "La Traviata" στη Βασιλική Όπερα πριν γίνει ο νεότερος Έλληνας κριτής στην ιστορία του "Dancing with the Stars" — ξεκίνησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Culture Select για να υποστηρίξει άλλους Έλληνες και LGBTQI+ ερμηνευτές. Μάζεψε περίπου 74.000 δολάρια από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή για να χρηματοδοτήσει την πρώτη χορευτική παραγωγή "Titan Prometheus", η οποία εξαντλήθηκε σε 97 λεπτά"!

Στέφανος Δημουλάς
© Mickey West

Γεννημένος στο Βόλο Μαγνησίας, ο Στέφανος Δημουλάς είναι χορευτής νεοκλασικού μπαλέτου και χορογράφος με έδρα το Λονδίνο. Γνωστός για τις διεθνείς συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα, καθώς επίσης για την ακτιβιστική του δραστηριότητα πάνω σε ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα, ο υπότροφος της Βασιλικής Ακαδημίας Μπαλέτου της Σκωτίας με σπουδές στο Modern Ballet έχει ηχηρές συνεργασίες στο ενεργητικό του όπως με το The Royal Opera House, το National Geographic των Ηνωμένων Πολιτειών, την Εθνική Όπερα της Ουαλίας, τα Εθνικά Μπαλέτα της Κορέας, την Royal College of Music, την H&M, την Τζένιφερ Χάντσον, την Αλίσια Κιζ, την Κέιτ Μος, το ντοκιμαντέρ "Μάνος Χατζιδάκις: Είδωλο στον Καθρέφτη" (βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης).

Στέφανος Δημουλάς
© Streamtribe Photography

Ο νεότερος Έλληνας κριτής στην ιστορία του Dancing With The Stars (2021) είναι ιδρυτής του νεοσύστατου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού "Culture Select", που δραστηριοποιείται μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου με αποστολή να υποστηρίζει καινοτόμους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών δημιουργώντας εργασία σε νέες παραγωγές και προσφέροντας ένα νέο πρόγραμμα καθοδήγησης για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Το 2019, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του μεγαλύτερου κουίρ περιοδικού στο Ην. Βασίλειο, Attitude, για το τεύχος του Pride μαζί με τον πατέρα του, μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του και δίνοντας μαθήματα ζωής τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του. Η δε ομιλία του στο TEDx με τίτλο "Δεν είμαι απλά χορευτής" έχει ξεπεράσει τις 125.000 προβολές και συνεχίζει να εμπνέει νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Σήμερα είναι Πρωτοχορευτής στην παραγωγή "Cunning Little Vixen" της Εθνικής Όπερας της Βόρειας Αγγλίας περιοδεύοντας το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε τη δημοσίευση του Forbes εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.