Παρατείνεται η δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε 19 σημεία στην Αθήνα

Για έναν επιπλέον χρόνο, 25 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι διαθέσιμοι για δωρεάν χρήση.

ΜΕΓΑΡΟ ΦΟΡΤΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έναν χρόνο μετά την εγκατάσταση και λειτουργία 25 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε 19 σημεία της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων παρατείνει τη δωρεάν φόρτιση για έναν επιπλέον χρόνο, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση στην πρωτεύουσα και να επιτευχθεί ο στόχος της πράσινης ενέργειας και σταδιακά της μηδενικής εκπομπής ρύπων. 

Η "πράσινη" πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με την Protergia, ως αναπόσπαστο κομμάτι της MYTILINEOS. Η εταιρεία -μέσω του προγράμματος "Υιοθέτησε την πόλη σου" του Δήμου Αθηναίων- προέβη στη δωρεά του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και του συστήματος διαχείρισης που αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση της καλής λειτουργίας και χρήσης των σταθμών φόρτισης.

Εδώ κι έναν χρόνο, οι οδηγοί υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων, φορτίζουν δωρεάν τα οχήματά τους στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί φορτιστές, με τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. 

Το "πράσινο" αποτύπωμα σε αριθμούς

Σύμφωνα με στοιχεία της Protergia, τον τελευταίο χρόνο, έχουν καταγραφεί συνολικά 17.173 φορτίσεις στους 19 σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, που αντιστοιχούν σε κάλυψη απόστασης με "πράσινη" ενέργεια ίσης με 1,52 εκατ. χλμ. ή -διαφορετικά- διάνυσης της περιμέτρου της γης, 38 φορές.

Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας, έχει αποτραπεί η εκπομπή 182,35 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (Co2) από την ατμόσφαιρα, ποσότητα που ισοδυναμεί με Co2 που μπορούν να απορροφήσουν συνολικά 7.294 δέντρα. 

Ο Δήμος Αθηναίων, άλλωστε, έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% έως το 2040, υιοθετώντας ένα πλάνο βιώσιμων μετακινήσεων.  

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: "Η Αθήνα βήμα-βήμα κερδίζει το στοίχημα της βιώσιμης μετακίνησης. Με πρωτοβουλίες όπως αυτή, ενισχύουμε την ηλεκτροκίνηση και δεσμευόμαστε για μία πόλη όλο και πιο πράσινη και ανθεκτική. Ευχαριστούμε την Protergia για τη συμβολή της στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη".

Οι 25 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Λιοσίων 22 - Πλατεία Βάθη
Σκουφά 13 – Κολωνάκι
Λουκιανού 7 – Κολωνάκι
Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου) – Ιλίσια
Αρχιμήδους 23Β – Παγκράτι
Ηρώδου Αττικού, έναντι αρ. 25 – κοντά στο Καλλιμάρμαρο
Πλατεία Ελευθερίας 25 (Πλατεία Κουμουνδούρου)
Ηρακλειδών 66 – Θησείο
Ευμολπιδών 34 – Γκάζι
Βελβενδού 47 - Άνω Κυψέλη
Χρήστου Μάντικα – Κυψέλη (μπροστά από πάρκο)
Φειδιππίδου 30 – Αμπελόκηποι
Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας – Αμπελόκηποι
Σούτσου - παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη
Αναπαύσεως & Ραζηκότσικα – Μετς
Λεωφ. Γεωργίου Καφαντάρη & Λ. Βουλιαγμένης - Άγιος Αρτέμιος
Ιακωβίδου 1-3 - Πατήσια
Αθηνάς & Λυκούργου – Ομόνοια
Τριπόλεως 25 - Κολωνός

Ο σταθμός φόρτισης στην Κυψέλη δε λειτουργεί προσωρινά – σχεδιάζεται η μετακίνησή του σε νέα θέση λόγω της εκτέλεσης έργων του μετρό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Το Greece Race for the Cure επιστρέφει με σύνθημα "Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού"

Το Greece Race for the Cure® μάς φέρνει για 17η χρονιά κοντά για καλό σκοπό, με έναν αγώνα τρεξίματος 5χλμ κι έναν περπατήματος 2 χλμ.

Ημέρες Καριέρας 2025: Για μία καινούργια αρχή, έλα όπως είσαι!

Οι Ημέρες Καριέρας, το μεγαλύτερο career fair της Ελλάδας, επιστρέφουν ανανεωμένες και πιο interactive από ποτέ, σε νέο venue!

Το Φεστιβάλ του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας έρχεται στο ΠΛΥΦΑ

Μαθήματα και εργαστήρια με έμπειρους δασκάλους, παρουσιάσεις, ομιλίες, διαλογισμοί και γιορτινά δρώμενα περιμένουν τους μυημένους της γιόγκα και όσους θέλουν να τη γνωρίσουν.

Στις Μεγάλες Ημέρες Νεμέας για το Οινοποιείο Μπαραφάκα

Συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες του στους φίλους του κρασιού.

"Μικρασία χαίρε!": Επετειακές εκδηλώσεις για τη Μικρά Ασία από την Εστία Νέας Σμύρνης

Για 8η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν απονομές βραβείων και επαίνων, ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές βραδιές, ξεναγήσεις και θεματικές εκθέσεις.