Ξεκινούν οι διαδικασίες ανάπλασης του ανενεργού κάμπινγκ ΟΑΣΗ στην Ελευσίνα

Το πρότζεκτ απευθύνεται σε τοπικές κοινότητες, συλλογικές πρωτοβουλίες, δημιουργικές ομάδες, ενεργούς πολίτες - γείτονες και εν γένει κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ελευσίνας και της Αθήνας, καθώς και σε φοιτητές και επαγγελματίες αρχιτεκτονικής - πολεοδομίας.

Mυστήριο 41 Design Campus © John Stathis

Η 2023 Ελευσίς και η ομάδα του Design Campus προσκαλούν, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 11 π.μ., τους κατοίκους της Ελευσίνας και επαγγελματίες του χωρικού σχεδιασμού (αρχιτέκτονες, πολεοδόμους), στην πρώτη, ενημερωτική συνάντηση για το έργο Mυστήριο 41 Design Campus που θα λάβει χώρα στο EΛΕVΣΙΣ Innovation Lab, by 2023 Εleusis, εντός Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.

Το Mυστήριο 41 Design Campus απευθύνεται σε τοπικές κοινότητες, συλλογικές πρωτοβουλίες, δημιουργικές ομάδες, ενεργούς πολίτες - γείτονες και εν γένει κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ελευσίνας και της Αθήνας, καθώς και σε φοιτητές και επαγγελματίες αρχιτεκτονικής - πολεοδομίας. Θα ξεκινήσει από τη χαρτογράφηση της πόλης και των περιβαλλοντικών προβλημάτων της, για να φτάσει στην κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για τη λειτουργική ανάπλαση του ανενεργού camping αφενός και αφετέρου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ελαφρών κατασκευών - υποδομών μικρής κλίμακας εντός του χώρου.

Mυστήριο 41 Design Campus

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί το συνολικό πρόγραμμα της δράσης, οι στόχοι και η μεθοδολογία του, καθώς και οι τρόποι συμμετοχής. Η παρουσίαση θα γίνει από τους: Θάνο Ανδρίτσο & Σοφία Τσάδαρη (Commonspace), Μανώλη Λεβεδιανό & Ελένη Μαστρογεωργοπούλου (Ludd) και Ανθή Φουντά (The Bee Camp).

Αμέσως μετά την παρουσίαση του προγράμματος και των στόχων του θα ακολουθήσει αναγνωριστικός περίπατος προς την περιοχή της ΟΑΣΗΣ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Έτοιμοι για το φετινό Platforms Project;

Σύγχρονη Τέχνη στο Καπνεργοστάσιο, κινηματογραφικά ραντεβού στην Πλατεία Αμερικής και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
11/10/2025

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ "Ημέρες μελιού - γλυκού & τοπικών προϊόντων" έρχεται στο Ζάππειο

Μετά τις διοργανώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πλατεία Συντάγματος, το φεστιβάλ ταξιδεύει στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, δείχνοντάς μας τη... γλυκιά πλευρά της ζωής.

Μασούτης Family Festival: Η μεγάλη γιορτή της οικογένειας έρχεται στη Γλυφάδα

Το οικογενειακό φεστιβάλ ταξιδεύει στην Αθήνα για να γιορτάσει τα 49 χρόνια της εταιρείας Μασούτης με χαμόγελα, μουσική, παιχνίδι και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Η χώρα μας γίνεται pet-friendly: Το νέο σήμα για τουριστικά καταλύματα που αλλάζει τη φιλοξενία

Η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τουρισμό φιλικών προς τα ζώα καταλυμάτων, προσφέροντας υψηλά standards φιλοξενίας για τους τετράποδους επισκέπτες.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Συναυλίες, μπάσκετ και όσα δεν πρέπει να χάσεις στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Τι είναι το Μπάμπιντεν και η Γκαχελώνα που μπήκαν στην άυλη κληρονομιά της UNESCO;

Έντεκα νέες προσθήκες έχουμε από σήμερα 9/10 στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Έτοιμοι για μια μοναδική γιορτή μπάσκετ στον Πειραιά;

Δείτε πώς μπορείτε να συμμετέχετε στο τουρνουά 3x3 "PIRAEUS 3x3".