Το Strong Me γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μια γιορτή που στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Strong me

UPDATE: Η εκδήλωση του Strong Me αναβάλλεται ως ένδειξη συμπαράστασης για τα θύματα στα Τέμπη. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα. 

To Strong Me, το κίνημα που γεννήθηκε πριν λίγο καιρό και δίνει φωνή στις γυναίκες πολεμώντας τον σεξισμό και τα έμφυλα στερεότυπα, διοργανώνει στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Ωδείο Αθηνών, μια μεγάλη γιορτή που στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Μια γιορτή με τη συμμετοχή γυναικών που σήμερα πρωταγωνιστούν στη ζωή και στους αγώνες. Γυναίκες από το Ιράν, το Αφγανιστάν, τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα, γυναίκες από τους χώρους της τέχνης, του αθλητισμού και του επιχειρείν, αφηγούνται τις ιστορίες τους και μιλούν για τον φόβο που μετατράπηκε σε δύναμη και success story.

Η Mursal Popalzai, η αφγανή ακτιβίστρια ιδρυτικό μέλος του "Girl Power Global", το Cafe femenino, η Hana Ganji Ιρανή ακτιβίστρια, η Βούλα Πατουλίδου, η "χρυσή" Βούλα που άλλαξε την ροή του ελληνικού αθλητισμού, το απόλυτο outsider που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη, μια από τις καλύτερες αθλήτριες ακοντισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και η Γεωργία Νταγάκη η ελληνίδα λυράρισα κόντρα στα στερεότυπα και τις σκληρές αντιλήψεις της κλειστής κοινωνίας της Κρήτης.

Γκολ στον σεξισμό
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο (με την συμμετοχή εκπροσώπων ελληνικών ΠΑΕ της α’ κατηγορίας) δίνει το δικό του δυναμικό παρών και εμπλέκεται ενεργά στον αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας.Θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει άμεσα και που ενεργοποιεί τον χώρο του ποδοσφαίρου στα γυναικεία ζητήματα. Θα παρουσιάσει η Ζέτα Δούκα, η ηθοποιός που άνοιξε το me too στον χώρο του ελληνικού θεάτρου.

Στη συναυλία Ενδυνάμωσης θα παίξει η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, θα τραγουδήσουν η Πέννυ Μπαλτατζή και η Ασπασία Θεοφίλου ενώ guests της βραδιάς θα είναι η Γεωργία Νταγάκη και ο Αντώνης Παπαηλίας.
Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας θα γίνεται συλλογή τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το Strong Me είναι ένα κίνημα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και το νομικό του πρόσωπο είναι ΑΜΚΕ. Δραστηριοποιείται από το 2021 έχοντας θεσμοθετήσει το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2021 και τον Σεπτέμβριο του 2022 στο ΣΕΡΑΦΕΙΟ του Δήμου Αθηναίων υπό τις παρακάτω αιγίδες:

Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής, Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αθηναίων, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ομίλου για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας.
Τον Οκτώβριο του 2021 το Φεστιβάλ διεξήχθη με τη συμμετοχή 22 κρατικών φορέων, συλλόγων και ΜΚΟ από την Αττική, και το 2022 με τη συμμετοχή 33 κρατικών φορέων, συλλόγων και ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Strong Me δραστηριοποιείται σε δυο κεντρικούς πυλώνες. Την πρόληψη που πραγματοποιείται μέσω ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκίνησε πρόσφατα κι ονομάζεται "Goal στον σεξισμό". Το πρόγραμμα γίνεται με τη στήριξη του του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαριστριών (ΠΣΑΠΠ) και του Girls Power Greece και με τη συνεργασία της ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω του Πανελλαδικού Δικτύου Ακαδημιών της και περιλαμβάνει εκπαίδευση ενηλίκων για θέματα ισότητας των φύλων μέσω σεμιναρίων σε προπονητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τα οποία διεξάγονται από εξειδικευμένους συνεργάτες μας, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και προπονητές και εκπαίδευση ανηλίκων μέσα από μικτές ομάδες στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, όπου προπονητές και προπονήτριες κάτοχοι του διπλώματος UEFA PRO έχουν καταρτίσει στοχευμένα προγράμματα αθλοπαιδιών και αγώνων με στόχο τη συνύπαρξη και συνεργασία αγοριών και κοριτσιών.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και πραγματοποιείται μέσω ημερίδων για την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση του γενικού πληθυσμού. Η σπουδαιότητα του έργου έγκειται στο γεγονός ότι λαμβάνει χώρα εκτός των αστικών κέντρων, ακόμα και σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες. Πολύ σημαντική για το έργο μας έχει υπάρξει η στήριξη αγαπημένων καλλιτεχνών και αθλητών, όπως οι Ζέτα Δούκα, Αμαλία Καβάλη, Μιχάλη Συριόπουλου, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαρία Αντουλινάκη, Ελένη Κοκκίδου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Πέννυ Μπαλτατζή, Τζώρτζια Κεφαλά, των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και της γυναικείας Παραολυμπιακής Ομάδας, οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν σε ραδιοφωνικά σποτ και στις δυο μεγάλες καμπάνιες μας, η μία εκ των οποίων, συγκεκριμένα "Πες την με τ’ όνομά της- Γυναικοτονία", έλαβε το βραβείο Social Award2022 και κατόπιν έγκρισης του ΕΣΡ έπαιξε τηλεοπτικά στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης. Εκτός από τις δράσεις που πραγματοποιούν, έχουν και ωφελούμενες γυναίκες που είτε βρίσκονται στην διαδικασία να απομακρυνθούν, είτε έχουν απομακρυνθεί από το κακοποιητικό περιβάλλον με την βοήθεια και την στήριξή τους και τις βοηθούν να επανενταχθούν μαζί με τα παιδιά τους.

Ωδείο Αθηνών, Αμφ. Ιωάννης Δεσποτόπουλος: Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19 | Ώρα προσέλευσης: 6.30 μ.μ | Ώρα έναρξης: 7 μ.μ (θα τηρηθεί αυστηρά) | Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. | strong-me.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ένα Σάββατο και τρεις Αθήνες

Αυτό που η πόλη ετούτη αλλάζει τόσο εύκολα από τετράγωνο σε τετράγωνο, πολλές φορές ακόμα και μέσα στο ίδιο καρτιέ, είναι από τα μεγάλα της, ερωτεύσιμα, πλεονεκτήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
25/05/2024

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Έτοιμοι για την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων;

Μια γιορτή για τις μικρές βιβλιοφιλικές επιχειρήσεις, οι προβολές του 8ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/5.

Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του UEFA Europa Conference με το Φεστιβάλ Φιλάθλων

Ο τελικός του UEFA Europa Conference League ξεκινάει με με μια γιορτή αφιερωμένη στους οπαδούς του.

Σε προσβάσιμη για ΑΜΕΑ παραλία της Γλυφάδας η Όλγα Κεφαλογιάννη

Το Υπουργείο Τουρισμού έχει εντάξει και ήδη υλοποιεί μία σειρά έργων που αποσκοπούν στις προσβάσιμες παραλίες και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Φυσικά Fysika επιστρέφει για ένα pop-up event στο "Beetroot Studio" με τη συνεργασία του "Poster Restaurant"

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εύρος και την δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού από 7 οινοποιεία και έπειτα να δοκιμάσουν bar snacks από το αγαπημένο "Poster".

Το "Semiramis" καλωσορίζει το καλοκαίρι με το opening της ανανεωμένης πισίνας του

Η πισίνα του Semiramis ανοίγει και πάλι, ανανεωμένη αισθητικά, αλλά και γευστικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για τους 7 άξονες που θα καταστήσουν την Αττική ως την πρώτη "πράσινη" Περιφέρεια της Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέπτυξε στο 9ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του λεκανοπεδίου.