"M' ένα βιβλίο συζητώ" για το βιβλίο "Τραύμα και θαύμα"

Μια δημιουργική συζήτηση γύρω από την ψυχολογική και υπαρξιακή μελέτη με την Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη, συγγραφέα του βιβλίου "Τραύμα και θαύμα", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω.

Βιβλία

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου (6 μ.μ) στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων  και βιβλίων. Η νέα δημιουργική συζήτηση επικεντρώνεται στην ψυχολογική και υπαρξιακή μελέτη της Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη, συγγραφέα του βιβλίου "Τραύμα και θαύμα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω. 

"Ένα βιβλίο επιστημονικά συγκροτημένο και ταυτόχρονα απολύτως κατανοητό και εύληπτο με αφηγηματικό και περιγραφικό λόγο, το οποίο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικούς, σε ιερείς, σε όσους κουβαλούν μέσα τους κάποιο ψυχικό τραύμα, αλλά και στον απλό καθημερινό αναγνώστη που θέλει να κάνει ένα βήμα προς την αυτογνωσία. Συνδυάζοντας σύγχρονους ιστορικούς και ψυχολόγους  με φιλοκαλικούς πατέρες, η συγγραφέας πραγματεύεται την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και της συγχωρητικότητας τις οποίες προτείνει ως τρόπους που θα βοηθήσουν στη θεραπεία του τραύματος. Με γλαφυρό τρόπο βοηθά τον αναγνώστη να αναγνωρίσει ότι η λύση είναι εσωτερική και ότι το τραύμα μπορεί να αποβεί πολύτιμο στον βαθμό που το αξιοποιούμε, οδηγώντας έτσι στο θαύμα, δηλαδή στην μεταμόρφωση του πόνου και στην εις βάθος ίαση".

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου - πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ’ ένα βιβλίο συζητώ", ενώ δημιούργησε 906 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!”. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται σε εκατοντάδες σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι πιο ευαίσθητοι δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και οι νέοι μας! Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, έργο ποιότητας και πολιτισμού με σκοπό τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, την ενδυνάμωση της κουλτούρας και των επιχειρηματικών αξιών της. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να στείλετε ονοματεπώνυμο στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, για να λάβετε το zoom link.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.