"M' ένα βιβλίο συζητώ" για το βιβλίο "Τραύμα και θαύμα"

Μια δημιουργική συζήτηση γύρω από την ψυχολογική και υπαρξιακή μελέτη με την Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη, συγγραφέα του βιβλίου "Τραύμα και θαύμα", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω.

Βιβλία

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου (6 μ.μ) στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων  και βιβλίων. Η νέα δημιουργική συζήτηση επικεντρώνεται στην ψυχολογική και υπαρξιακή μελέτη της Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη, συγγραφέα του βιβλίου "Τραύμα και θαύμα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω. 

"Ένα βιβλίο επιστημονικά συγκροτημένο και ταυτόχρονα απολύτως κατανοητό και εύληπτο με αφηγηματικό και περιγραφικό λόγο, το οποίο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικούς, σε ιερείς, σε όσους κουβαλούν μέσα τους κάποιο ψυχικό τραύμα, αλλά και στον απλό καθημερινό αναγνώστη που θέλει να κάνει ένα βήμα προς την αυτογνωσία. Συνδυάζοντας σύγχρονους ιστορικούς και ψυχολόγους  με φιλοκαλικούς πατέρες, η συγγραφέας πραγματεύεται την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και της συγχωρητικότητας τις οποίες προτείνει ως τρόπους που θα βοηθήσουν στη θεραπεία του τραύματος. Με γλαφυρό τρόπο βοηθά τον αναγνώστη να αναγνωρίσει ότι η λύση είναι εσωτερική και ότι το τραύμα μπορεί να αποβεί πολύτιμο στον βαθμό που το αξιοποιούμε, οδηγώντας έτσι στο θαύμα, δηλαδή στην μεταμόρφωση του πόνου και στην εις βάθος ίαση".

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου - πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ’ ένα βιβλίο συζητώ", ενώ δημιούργησε 906 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!”. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται σε εκατοντάδες σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι πιο ευαίσθητοι δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και οι νέοι μας! Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, έργο ποιότητας και πολιτισμού με σκοπό τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, την ενδυνάμωση της κουλτούρας και των επιχειρηματικών αξιών της. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να στείλετε ονοματεπώνυμο στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, για να λάβετε το zoom link.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

5+ 1 ανοιξιάτικα tips για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Κάνε μια στροφή στην ευεξία και φρόντισε το σώμα και το μυαλό σου με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/03/2023

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Ολοκαίνουρια εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες με τη σφραγίδα του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

"Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" με το Βασίλη Ζούλια

Οι λάτρεις της υψηλής ραπτικής έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Βασίλη Ζούλια, σχεδιαστή μόδας και αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, στο πλαίσιο της σειράς μαθημάτων του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου.

Νέα ομιλία του "Προστασία της φύσης Lab" για την κλιματική αλλαγή

Η νέα ομιλία της δράσης "Προστασία της φύσης Lab" εστιάζει στην περιβαλλοντική κρίση και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.

Βραδιά-έκπληξη από το ΣΚΡΑΤΣ σε κατάστημα ΟΠΑΠ στην Κηφισιά – Κέρδη έως και 1.000.000 ευρώ από την οικογένεια λαχνών "ΕΦΤΑΡΙΑ"

Τα Σμαραγδένια, Διαμαντένια και Χρυσά "ΕΦΤΑΡΙΑ", με μεγάλα κέρδη, περιμένουν τους παίκτες του ΣΚΡΑΤΣ στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν με ενέργειες της Εισαγγελίας του Μανχάταν παραδόθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Μαρία Φράγκου μιλά για το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας στη Χιλή, την άνιση πρόσβαση στο νερό και το πώς ο φεμινισμός συνεισφέρει στην επίλυση οικολογικών ζητημάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Χιλής και ακτιβίστρια Μαρία Φράγκου μάς μιλά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανισότητες στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω της έλλειψης ισότιμης πρόσβασης στο νερό.