"M' ένα βιβλίο συζητώ" για το βιβλίο "Τραύμα και θαύμα"

Μια δημιουργική συζήτηση γύρω από την ψυχολογική και υπαρξιακή μελέτη με την Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη, συγγραφέα του βιβλίου "Τραύμα και θαύμα", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω.

Βιβλία

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου (6 μ.μ) στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων  και βιβλίων. Η νέα δημιουργική συζήτηση επικεντρώνεται στην ψυχολογική και υπαρξιακή μελέτη της Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη, συγγραφέα του βιβλίου "Τραύμα και θαύμα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω. 

"Ένα βιβλίο επιστημονικά συγκροτημένο και ταυτόχρονα απολύτως κατανοητό και εύληπτο με αφηγηματικό και περιγραφικό λόγο, το οποίο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικούς, σε ιερείς, σε όσους κουβαλούν μέσα τους κάποιο ψυχικό τραύμα, αλλά και στον απλό καθημερινό αναγνώστη που θέλει να κάνει ένα βήμα προς την αυτογνωσία. Συνδυάζοντας σύγχρονους ιστορικούς και ψυχολόγους  με φιλοκαλικούς πατέρες, η συγγραφέας πραγματεύεται την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και της συγχωρητικότητας τις οποίες προτείνει ως τρόπους που θα βοηθήσουν στη θεραπεία του τραύματος. Με γλαφυρό τρόπο βοηθά τον αναγνώστη να αναγνωρίσει ότι η λύση είναι εσωτερική και ότι το τραύμα μπορεί να αποβεί πολύτιμο στον βαθμό που το αξιοποιούμε, οδηγώντας έτσι στο θαύμα, δηλαδή στην μεταμόρφωση του πόνου και στην εις βάθος ίαση".

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου - πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ’ ένα βιβλίο συζητώ", ενώ δημιούργησε 906 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!”. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται σε εκατοντάδες σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι πιο ευαίσθητοι δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και οι νέοι μας! Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, έργο ποιότητας και πολιτισμού με σκοπό τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, την ενδυνάμωση της κουλτούρας και των επιχειρηματικών αξιών της. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να στείλετε ονοματεπώνυμο στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, για να λάβετε το zoom link.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.