"M' ένα βιβλίο συζητώ" για το βιβλίο "Τραύμα και θαύμα"

Μια δημιουργική συζήτηση γύρω από την ψυχολογική και υπαρξιακή μελέτη με την Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη, συγγραφέα του βιβλίου "Τραύμα και θαύμα", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω.

Βιβλία

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση "M’ ένα βιβλίο συζητώ”, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου (6 μ.μ) στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικοποίησης βιβλιόφιλων  και βιβλίων. Η νέα δημιουργική συζήτηση επικεντρώνεται στην ψυχολογική και υπαρξιακή μελέτη της Πέλη Γαλίτη-Κυρβασίλη, συγγραφέα του βιβλίου "Τραύμα και θαύμα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω. 

"Ένα βιβλίο επιστημονικά συγκροτημένο και ταυτόχρονα απολύτως κατανοητό και εύληπτο με αφηγηματικό και περιγραφικό λόγο, το οποίο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικούς, σε ιερείς, σε όσους κουβαλούν μέσα τους κάποιο ψυχικό τραύμα, αλλά και στον απλό καθημερινό αναγνώστη που θέλει να κάνει ένα βήμα προς την αυτογνωσία. Συνδυάζοντας σύγχρονους ιστορικούς και ψυχολόγους  με φιλοκαλικούς πατέρες, η συγγραφέας πραγματεύεται την έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας και της συγχωρητικότητας τις οποίες προτείνει ως τρόπους που θα βοηθήσουν στη θεραπεία του τραύματος. Με γλαφυρό τρόπο βοηθά τον αναγνώστη να αναγνωρίσει ότι η λύση είναι εσωτερική και ότι το τραύμα μπορεί να αποβεί πολύτιμο στον βαθμό που το αξιοποιούμε, οδηγώντας έτσι στο θαύμα, δηλαδή στην μεταμόρφωση του πόνου και στην εις βάθος ίαση".

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου - πολιτιστική, εθελοντική ΜΚΟ από το 1977- έχει διοργανώσει 450 εκδηλώσεις "Μ’ ένα βιβλίο συζητώ", ενώ δημιούργησε 906 Δανειστικές Βιβλιοθήκες "για σένα!”. Με ευχαριστώ στα μάτια, τις υποδέχονται σε εκατοντάδες σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, οι πιο ευαίσθητοι δέκτες του κόσμου. Τα παιδιά και οι νέοι μας! Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, έργο ποιότητας και πολιτισμού με σκοπό τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, την ενδυνάμωση της κουλτούρας και των επιχειρηματικών αξιών της. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να στείλετε ονοματεπώνυμο στο hellenicbookclub@gmail.com ή μήνυμα στο fb Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου, για να λάβετε το zoom link.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σε άλλα νέα, αυτή την εβδομάδα γίνεται στην Αθήνα το Διεθνές Φεστιβάλ Ζεϊμπέκικου

Street dance Zeimpekiko στο Μοναστηράκι και χώρος για τους newcomers, μεταξύ άλλων, για τους απανταχού λάτρεις του "βασιλιά" των χορών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/01/2026

To Skate Park του Παλαιού Φαλήρου μόλις αναβαθμίστηκε

Έξυπνα παγκάκια με θύρες φόρτισης, επιφάνειες για σκάκι και τάβλι, τραπέζι πινγκ πονγκ, πάγκος με θύρες φόρτισης και κάδοι ανακύκλωσης προστέθηκαν στον ευρύτερο χώρο.

Δωρεάν σεμινάρια πολιτικής και ιστορίας κάθε Δευτέρα από τον δήμο Νέας Σμύρνης

Σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο ξεκινά έως τις 23 Μαρτίου ένας διάλογος με ελεύθερη είσοδο γύρω από θέματα που απασχολούν την δημόσια σφαίρα.

Όλα όσα θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Full προτάσεις για εξόδους είναι το ημερολόγιο της εβδομάδας 19-25 Ιανουαρίου, με τα events της πόλης να υπόσχονται πως ό,τι και αν κάνετε θα περάσετε super.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Το ιστορικό τεύχος '0'

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αφιέρωμα για τη Λατινική Αμερική στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Έκθεση στο πλαίσιο του 1ου ΕthnoΞhauntology, μουσικά ραντεβού στο "Θεοχαράκη" και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 17 έως 23/1.

H Έλενα Χαραλαμπούδη είναι και μαμά και ηθοποιός και content creator

Η "5’ Minute Mum" εξελίχθηκε στην απόλυτη κωμική super star της γενιάς της και τη βλέπουμε σε μπόλικα, άκρως ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά concepts.