Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα απόγευμα με την Εύα Στεφανή

Η διακεκριμένη ντοκιμαντερίστρια στο ΛΑΛΑ, το βίντεο-οπερα «ORFEAS2021» στο ΕΜΣΤ και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 24/2.

Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.

Το κουηρόσπιτο ΛΑΛΑ υποδέχεται την Κυριακή 19/2 τη διακεκριμένη ντοκιμαντερίστρια Εύα Στεφανή, για μια συζήτηση με τον Φιλ Ιερόπουλο σχετικά με τις περιπλοκότητες που εμφανίζονται στη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ παρατήρησης, τόσο από τη μεριά του σκηνοθέτη όσο και του ατόμου που παρατηρείται. Στην εκδήλωση θα προβληθούν επίσης δύο χαρακτηριστικές ταινίες από τη φιλμογραφία της Στεφανή, "Το Κουτί" (2004) και η πιο πρόσφατη "Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ" (2021), της οποίας η πρωταγωνίστρια θα συμμετέχει επίσης στη συζήτηση.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μάς δίνει όλο και περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε. Πέρα από το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα που απλώνεται σε όλους τους χώρους του, την Πέμπτη 23/2 (8.30 μ.μ.) το μουσείο παρουσιάζει το βίντεο-όπερα "ORFEAS2021" από την ομάδα ΦΥΤΑ, η οποία μετά το τέλος της προβολής θα συζητήσει με το κοινό αλλά και τη θεωρητικό κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν και τη μουσικολόγο Ντάνα Παπαχρήστου.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με μια μουσική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής (20/2, 8 μ.μ.). Ο Σταμάτης Σπανουδάκης τραγουδά "Για τη Σμύρνη" με επιλεγμένα αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του.

Sianti εργαστήρια
"Minima Moralia"

Η γκαλερί Sianti προσκαλεί τους μικρούς λάτρεις της τέχνης σε ένα ακόμα από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα για παιδιά. Το Σάββατο 18/2 (11.30 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο "χοῦς καί ὕδωρ, μια πανανθρώπινη ιστορία" με αφορμή την έκθεση "Minima Moralia" του Θεόδωρου Παπαγιάννη.

Ο Jonathan St. Void φέρνει στη The Blender Gallery μια πρωτότυπη παρουσίαση της έκθεσης "They Came from The Dogstar", το πολυμεσικό πρότζεκτ "Intergalactic Postcards" (23/2, 7.30 μ.μ.). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καλλιτέχνη, ο οποίος θα διηγηθεί την έμπνευση πίσω από τα έργα του, δημιουργίες που εμπλέκουν την κουλτούρα του rock n’ roll με τη μαγεία της επιστημονικής φαντασίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Θεόδωρος Παπαγιάννης. Minima Moralia-Άνθρωποι που κοιτούν κατάματα την Ιστορία

  • Γλυπτική

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια σειρά μικρών γλυπτών φτιαγμένων από τερακότα, γλυπτά που φιλοτεχνεί με ιδιαίτερη επιμέλεια παράλληλα με τις ξοανικές φιγούρες μεγάλων διαστάσεων και τα μνημειακά γλυπτά.

Above Olympus to the Dogstar

  • Νέα μέσα

22 ειδικές οθόνες για NFTs προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών των Above Olympus και του Jonathan St. Void , ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) θα παρουσιάσει ένα installation που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Jab Labs και είναι ουσιαστικά μια συνομιλία ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, μουσικής και κεραμικής.

The Blender Gallery

Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα
  • Εικαστικά

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Εικαστικός κύκλος Sianti

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Ευαγγελισμός
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.