Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα απόγευμα με την Εύα Στεφανή

Η διακεκριμένη ντοκιμαντερίστρια στο ΛΑΛΑ, το βίντεο-οπερα «ORFEAS2021» στο ΕΜΣΤ και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 24/2.

Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.

Το κουηρόσπιτο ΛΑΛΑ υποδέχεται την Κυριακή 19/2 τη διακεκριμένη ντοκιμαντερίστρια Εύα Στεφανή, για μια συζήτηση με τον Φιλ Ιερόπουλο σχετικά με τις περιπλοκότητες που εμφανίζονται στη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ παρατήρησης, τόσο από τη μεριά του σκηνοθέτη όσο και του ατόμου που παρατηρείται. Στην εκδήλωση θα προβληθούν επίσης δύο χαρακτηριστικές ταινίες από τη φιλμογραφία της Στεφανή, "Το Κουτί" (2004) και η πιο πρόσφατη "Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ" (2021), της οποίας η πρωταγωνίστρια θα συμμετέχει επίσης στη συζήτηση.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μάς δίνει όλο και περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε. Πέρα από το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα που απλώνεται σε όλους τους χώρους του, την Πέμπτη 23/2 (8.30 μ.μ.) το μουσείο παρουσιάζει το βίντεο-όπερα "ORFEAS2021" από την ομάδα ΦΥΤΑ, η οποία μετά το τέλος της προβολής θα συζητήσει με το κοινό αλλά και τη θεωρητικό κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν και τη μουσικολόγο Ντάνα Παπαχρήστου.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με μια μουσική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής (20/2, 8 μ.μ.). Ο Σταμάτης Σπανουδάκης τραγουδά "Για τη Σμύρνη" με επιλεγμένα αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του.

Sianti εργαστήρια
"Minima Moralia"

Η γκαλερί Sianti προσκαλεί τους μικρούς λάτρεις της τέχνης σε ένα ακόμα από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα για παιδιά. Το Σάββατο 18/2 (11.30 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο "χοῦς καί ὕδωρ, μια πανανθρώπινη ιστορία" με αφορμή την έκθεση "Minima Moralia" του Θεόδωρου Παπαγιάννη.

Ο Jonathan St. Void φέρνει στη The Blender Gallery μια πρωτότυπη παρουσίαση της έκθεσης "They Came from The Dogstar", το πολυμεσικό πρότζεκτ "Intergalactic Postcards" (23/2, 7.30 μ.μ.). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καλλιτέχνη, ο οποίος θα διηγηθεί την έμπνευση πίσω από τα έργα του, δημιουργίες που εμπλέκουν την κουλτούρα του rock n’ roll με τη μαγεία της επιστημονικής φαντασίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Θεόδωρος Παπαγιάννης. Minima Moralia-Άνθρωποι που κοιτούν κατάματα την Ιστορία

  • Γλυπτική

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια σειρά μικρών γλυπτών φτιαγμένων από τερακότα, γλυπτά που φιλοτεχνεί με ιδιαίτερη επιμέλεια παράλληλα με τις ξοανικές φιγούρες μεγάλων διαστάσεων και τα μνημειακά γλυπτά.

Above Olympus to the Dogstar

  • Νέα μέσα

22 ειδικές οθόνες για NFTs προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών των Above Olympus και του Jonathan St. Void , ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) θα παρουσιάσει ένα installation που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Jab Labs και είναι ουσιαστικά μια συνομιλία ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, μουσικής και κεραμικής.

The Blender Gallery

Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα
  • Εικαστικά

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Εικαστικός κύκλος Sianti

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Ευαγγελισμός
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".