Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα απόγευμα με την Εύα Στεφανή

Η διακεκριμένη ντοκιμαντερίστρια στο ΛΑΛΑ, το βίντεο-οπερα «ORFEAS2021» στο ΕΜΣΤ και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 24/2.

Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ.

Το κουηρόσπιτο ΛΑΛΑ υποδέχεται την Κυριακή 19/2 τη διακεκριμένη ντοκιμαντερίστρια Εύα Στεφανή, για μια συζήτηση με τον Φιλ Ιερόπουλο σχετικά με τις περιπλοκότητες που εμφανίζονται στη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ παρατήρησης, τόσο από τη μεριά του σκηνοθέτη όσο και του ατόμου που παρατηρείται. Στην εκδήλωση θα προβληθούν επίσης δύο χαρακτηριστικές ταινίες από τη φιλμογραφία της Στεφανή, "Το Κουτί" (2004) και η πιο πρόσφατη "Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ" (2021), της οποίας η πρωταγωνίστρια θα συμμετέχει επίσης στη συζήτηση.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μάς δίνει όλο και περισσότερες αφορμές για να το επισκεφθούμε. Πέρα από το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα που απλώνεται σε όλους τους χώρους του, την Πέμπτη 23/2 (8.30 μ.μ.) το μουσείο παρουσιάζει το βίντεο-όπερα "ORFEAS2021" από την ομάδα ΦΥΤΑ, η οποία μετά το τέλος της προβολής θα συζητήσει με το κοινό αλλά και τη θεωρητικό κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν και τη μουσικολόγο Ντάνα Παπαχρήστου.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με μια μουσική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής (20/2, 8 μ.μ.). Ο Σταμάτης Σπανουδάκης τραγουδά "Για τη Σμύρνη" με επιλεγμένα αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του.

Sianti εργαστήρια
"Minima Moralia"

Η γκαλερί Sianti προσκαλεί τους μικρούς λάτρεις της τέχνης σε ένα ακόμα από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα για παιδιά. Το Σάββατο 18/2 (11.30 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο "χοῦς καί ὕδωρ, μια πανανθρώπινη ιστορία" με αφορμή την έκθεση "Minima Moralia" του Θεόδωρου Παπαγιάννη.

Ο Jonathan St. Void φέρνει στη The Blender Gallery μια πρωτότυπη παρουσίαση της έκθεσης "They Came from The Dogstar", το πολυμεσικό πρότζεκτ "Intergalactic Postcards" (23/2, 7.30 μ.μ.). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καλλιτέχνη, ο οποίος θα διηγηθεί την έμπνευση πίσω από τα έργα του, δημιουργίες που εμπλέκουν την κουλτούρα του rock n’ roll με τη μαγεία της επιστημονικής φαντασίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Above Olympus to the Dogstar

  • Νέα μέσα

22 ειδικές οθόνες για NFTs προβάλλουν τις limited edition συλλογές ψηφιακών των Above Olympus και του Jonathan St. Void , ενώ ο designer - εικαστικός Niklas (Nikos Athanasopoulos) θα παρουσιάσει ένα installation που αναπτύσσεται μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου. Η έκθεση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την εταιρεία Jab Labs και είναι ουσιαστικά μια συνομιλία ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, μουσικής και κεραμικής.

Θεόδωρος Παπαγιάννης. Minima Moralia-Άνθρωποι που κοιτούν κατάματα την Ιστορία

  • Γλυπτική

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μια σειρά μικρών γλυπτών φτιαγμένων από τερακότα, γλυπτά που φιλοτεχνεί με ιδιαίτερη επιμέλεια παράλληλα με τις ξοανικές φιγούρες μεγάλων διαστάσεων και τα μνημειακά γλυπτά.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Sianti Gallery

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Ευαγγελισμός
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αξέχαστη ρομαντική απόδραση την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Ξενοδοχείο King George

Η ημέρα των ερωτευμένων πλησιάζει και το ιστορικό ξενοδοχείο King George έχει ετοιμάσει για τους επισκέπτες του μια σειρά από ξεχωριστές εμπειρίες διαμονής και γαστρονομίας.

06/02/2026

"Loving Gateway" στο "The Margi"

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το πολυτελές boutique hotel "The Margi", καλωσορίζει τους ερωτευμένους με ένα μοναδικό πακέτο χαλάρωσης.

Πόσο αυξάνονται τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ

Ανεβαίνουν τα πρόστιμα για την εισιτηριοδιαφυγή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πότε θα ισχύσει μείωση 50% για τους παραβάτες.

Αυτό το ΣΚ πάμε Τεχνόπολη για το Craft Riot Festival

Ένα διήμερο καλλιτεχνικής ελευθερίας και χειροποίητης επανάστασης, που ενώνει την τέχνη και την δράση μας περιμένει με ελεύθερη είσοδο.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν καθόμαστε σπίτι, αφού εκεί έξω παίζουν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις που κουμπώνουν με όλα τα γούστα και τις διαθέσεις.

"Drink Once, Think Twice": Ένα story-driven hero video ως δύναμη αυτογνωσίας και υπεύθυνης επιλογής

Η Pernod Ricard Hellas ανοίγει το διάλογο με τη νέα γενιά στοχεύοντας στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας υπεύθυνης και συνειδητής κατανάλωσης αλκοόλ.

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία μας εύχεται "Happy Valentine’s Day" με τον πιο ρομαντικό τρόπο

Το ιστορικό ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μια σειρά από ξεχωριστές εμπειρίες διαμονής, γαστρονομίας και ευεξίας, που αναδεικνύουν τον ρομαντισμό και τη γοητεία της Αθήνας και γιορτάζουν την αγάπη με τον πιο όμορφο τρόπο.