Έτσι θα είναι το νέο Μινιόν (φωτο)

Η αναγέννηση και ο καινούριος χαρακτήρας του εμβληματικού αθηναϊκού πολυκαταστήματος.

Μινιόν

Στο διεθνή διαγωνισμό για την ανακατασκευή του κτιρίου του Μινιόν στην Αθήνα τελικά επιλέχθηκε η πρόταση που παρουσίασε το ισπανικό αρχιτεκτονικό γραφείο Minos Digenis Arquitectos.

Μινιόν

Το Μινιόν είναι ένα εμβληματικό κτίριο που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία της πόλης. Χτισμένο τη δεκαετία του 1940, ήταν το πρώτο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Δυστυχώς, μια πυρκαγιά κατέστρεψε το πολυκατάστημα τον Δεκέμβριο του 1980, αφήνοντας μόνο το κτίριο. Στη συνέχεια έγινε προσπάθεια για την ανοικοδόμησή του παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Ωστόσο, τίποτα δεν ήταν ίδιο, και το εμπορικό κέντρο κατέληξε να κλείσει τη δεκαετία του 1990. Πρόσφατα, η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Dimand, αποφάσισε να επενδύσει στο κτίριο με σκοπό να του δώσει μια δεύτερη ζωή και η ανάπλαση του Μινιόν μόλις ξεκίνησε.

Η πρόταση που παρουσιάζει το γραφείο Minos Digenis Arquitectos βασίζεται στην άρθρωση των 3 διαφορετικών κτιρίων που συνθέτουν το εμπορικό κέντρο μέσω μιας σπονδυλωτής πρόσοψης που αποτελείται από ένα πλαίσιο κάθετων και οριζόντιων πηχών αλουμινίου, διαφορετικού χρώματος σε κάθε κτίριο.

Μινιόν

Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο μεικτής χρήσης, με χώρους γραφείων και κατοικιών, αλλά και εμπορικούς χώρους για καταστήματα και χώρους εστίασης. Τα καταστήματα θα καταλαμβάνουν το ισόγειο και τους χαμηλούς ορόφους, τα γραφεία θα βρίσκονται στους πιο ψηλούς ορόφους, ενώ σχεδιάζεται η αξιοποίηση ενός από τα ακίνητα του συγκροτήματος για τη δημιουργία περίπου 30-40 διαμερισμάτων σε επιφάνειες που θα ξεκινούν από τα 60-65 τ.μ. και μέχρι τα 85 τ.μ. το καθένα. Η χρήση κατοικίας θα βρίσκεται σε αυτόνομο σημείο από το υπόλοιπο Μινιόν, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου. Τα διαμερίσματα θα εκτείνονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο όροφο.

Μινιόν

Η ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου σε ελκυστικό προορισμό θα συμβάλει στην αναβίωση της Πατησίων και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου, σε συνδυασμό με την ανακατασκευή και επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, την ανακατασκευή του κτιρίου του ΟΤΕ και την πεζοδρόμηση της οδού Τοσίτσα, πίσω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πηγή: Madamefigaro.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ήξερες ποιος ήταν ο πρώτος celebrity chef της ιστορίας;

Αν μπορούσαμε να πούμε ότι έκαναν fine dining στην Αναγέννηση, αυτός ήταν ο απόλυτος σταρ, με μια κουζίνα που περιελάμβανε ιστορία, θρησκεία και... Ιταλία.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μια γιορτή για την ελληνική roller skating κοινότητα

Νέα ραντεβού στην Κυψέλη, αφιέρωμα στο κυπριακό σινεμά και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 10 έως 16/5.

Τι γίνεται με τη ζέστη στην Αθήνα

Μπορεί άραγε η πόλη να δροσιστεί ποτέ ή θα υποφέρει από τον καύσωνα κάθε χρόνο; Ρωτήσαμε και μάθαμε γιατί η Αθήνα ζεσταίνεται τόσο πολύ αλλά και τι μπορεί να αλλάξει.

9 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (8-14/5)

Αυτή την εβδομάδα, η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη, πολυπολιτισμική σκηνή, γεμάτη τρόμο, τέχνη, μουσική, φαγητό και βαθιές πολιτιστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις.

"Γεύσεις και Μνήμες": Η Άντζελα Γκερέκου μάς ξεναγεί στις γεύσεις της Κέρκυρας

Ένα γαστρονομικό ημερολόγιο που φέρνει στο φως την ψυχή της Κέρκυρας μέσα από αυθεντικές γεύσεις, μνήμες και εικόνες.

Έρχεται 24ωρη λειτουργία του Μετρό;

Το ενδεχόμενο να λειτουργεί το Μετρό της Αθήνας όλο το 24ωρο συγκεκριμένες μέρες εξετάζει το Υπουργείο Μεταφορών, με στόχο τη διευκόλυνση της νυχτερινής μετακίνησης και την ενίσχυση της αστικής κινητικότητας.