"Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" με τη Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis

Συζήτηση με τη Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis, ιστορικό του ενδύματος και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, για θέματα που αφορούν την ελληνική μόδα και τον οίκο Parthenis.

Parthenis

Στο πολιτιστικό κέντρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου (Κανάρη 4), τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου (7 μ.μ) θα πραγματοποιηθεί ένα ενδιαφέρον μάθημα με εισηγήτρια την Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis.

Το μάθημα θα γίνει είτε με φυσική παρουσία, στον πολιτιστικό κέντρο του ΙΒΠ (Κανάρη 4), όπου στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του θα υπάρχει παρουσίαση των συλλογών του οίκου Parthenis, είτε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (ειδικά αυτές με φυσική παρουσία) μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 17/2 (2.30 μ.μ)., καταβάλλοντας το κόστος της στο λογαριασμό του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR93 0110 4270 0000 4274 8015 718). Η απόδειξη κατάθεσης, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του καταθέτη με αιτιολογία κατάθεσης "Μαθήματα Κανάρη”, καθώς και ο τρόπος που θέλετε να παρακολουθήσετε το μάθημα (διαδικτυακά ή δια ζώσης) θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kanari4pli@gmail.com

Τα ρούχα που συνθέτουν το σύμπαν Parthenis είναι σχεδιασμένα ώστε να αποτελούν καθημερινά αντικείμενα φορέσιμης τέχνης, με ξεκάθαρα, κλασικά σχέδια που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα στερεότυπα μεγέθους ή φύλου. Αυτές είναι οι βασικές αξίες που διατρέχουν κάθε συλλογή του οίκου, μετουσιωμένες σε κομμάτια που δένουν αρμονικά το ένα με το άλλο, για να συνθέσουν ένα αισθητικό σύνολο που δεν γνωρίζει σεζόν και τάσεις.

Τα εμβληματικά αλλά καθημερινά ρούχα του brand είναι μια ωδή στο αθλητικό chic που χρωματίζεται από μια μποέμ, χαλαρή διάθεση. Μία μοναδική έμπνευση του Δημήτρη Παρθένη, που ίδρυσε τον οίκο τη δεκαετία του εβδομήντα, η κομψή, συμβολικά Ελληνική αισθητική του Parthenis έχει εξελιχθεί οργανικά, παραμένοντας πάντα σημερινή, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση πλέον, της κόρης του Ορσαλίας. Αυτή η σύγχρονη ενσάρκωση της απλής, ξεκάθαρης κομψότητας, που αποτελεί την άμεσα αναγνωρίσιμη ταυτότητα των ρούχων Parthenis, είναι μία διαχρονική και πάντα επίκαιρη δήλωση στιλ.

Κόστος μαθήματος: 15 € | Κόστος μαθήματος για υποστηρικτές/Φοιτητές/Ανέργους/ΑΜΕΑ: 10 € | Ο σύνδεσμος στην πλατφόρμα θα σταλεί σε αυτούς που έχουν δηλώσει διαδικτυακή παρακολούθηση την παραμονή της εκδήλωσης 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Βραδιά-έκπληξη από το ΣΚΡΑΤΣ σε κατάστημα ΟΠΑΠ στην Κηφισιά – Κέρδη έως και 1.000.000 ευρώ από την οικογένεια λαχνών "ΕΦΤΑΡΙΑ"

Τα Σμαραγδένια, Διαμαντένια και Χρυσά "ΕΦΤΑΡΙΑ", με μεγάλα κέρδη, περιμένουν τους παίκτες του ΣΚΡΑΤΣ στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

22/03/2023

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν με ενέργειες της Εισαγγελίας του Μανχάταν παραδόθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Μαρία Φράγκου μιλά για το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας στη Χιλή, την άνιση πρόσβαση στο νερό και το πώς ο φεμινισμός συνεισφέρει στην επίλυση οικολογικών ζητημάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Χιλής και ακτιβίστρια Μαρία Φράγκου μάς μιλά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανισότητες στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω της έλλειψης ισότιμης πρόσβασης στο νερό.

Το "Makedonia Palace" είναι υπερήφανο μέλος της World Hotels

To εμβληματικό ξενοδοχείο είναι το πρώτο στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται στην ανώτατη κατηγορία της "World Hotels Luxury Collection".

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" στο Ζάππειο

Oλοκληρώθηκε στο Ζάππειο η τριήμερη έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" η οποία πραγματοποιήθηκε με τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Η εφηβεία συναντά την τρίτη ηλικία στη δράση "Across Generations"

Η νέα δράση της Cinemathesis για άτομα της τρίτης ηλικίας περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών συναντήσεων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων με κύριο στόχο την υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας.

Διασκέδαση με πρωταγωνιστές τα "ΕΦΤΑΡΙΑ" του ΣΚΡΑΤΣ σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Κηφισιάς – Ξεχωριστό event με πολλές εκπλήξεις την Τρίτη το απόγευμα

Το ΣΚΡΑΤΣ επιστρέφει δυναμικά με ξεχωριστές εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις για τους πελάτες των καταστημάτων ΟΠΑΠ.