"Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" με τη Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis

Συζήτηση με τη Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis, ιστορικό του ενδύματος και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, για θέματα που αφορούν την ελληνική μόδα και τον οίκο Parthenis.

Parthenis

Στο πολιτιστικό κέντρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου (Κανάρη 4), τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου (7 μ.μ) θα πραγματοποιηθεί ένα ενδιαφέρον μάθημα με εισηγήτρια την Ορσαλία Παρθένη, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Parthenis.

Το μάθημα θα γίνει είτε με φυσική παρουσία, στον πολιτιστικό κέντρο του ΙΒΠ (Κανάρη 4), όπου στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του θα υπάρχει παρουσίαση των συλλογών του οίκου Parthenis, είτε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (ειδικά αυτές με φυσική παρουσία) μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 17/2 (2.30 μ.μ)., καταβάλλοντας το κόστος της στο λογαριασμό του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΙΒΑΝ GR93 0110 4270 0000 4274 8015 718). Η απόδειξη κατάθεσης, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του καταθέτη με αιτιολογία κατάθεσης "Μαθήματα Κανάρη”, καθώς και ο τρόπος που θέλετε να παρακολουθήσετε το μάθημα (διαδικτυακά ή δια ζώσης) θα πρέπει να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kanari4pli@gmail.com

Τα ρούχα που συνθέτουν το σύμπαν Parthenis είναι σχεδιασμένα ώστε να αποτελούν καθημερινά αντικείμενα φορέσιμης τέχνης, με ξεκάθαρα, κλασικά σχέδια που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα στερεότυπα μεγέθους ή φύλου. Αυτές είναι οι βασικές αξίες που διατρέχουν κάθε συλλογή του οίκου, μετουσιωμένες σε κομμάτια που δένουν αρμονικά το ένα με το άλλο, για να συνθέσουν ένα αισθητικό σύνολο που δεν γνωρίζει σεζόν και τάσεις.

Τα εμβληματικά αλλά καθημερινά ρούχα του brand είναι μια ωδή στο αθλητικό chic που χρωματίζεται από μια μποέμ, χαλαρή διάθεση. Μία μοναδική έμπνευση του Δημήτρη Παρθένη, που ίδρυσε τον οίκο τη δεκαετία του εβδομήντα, η κομψή, συμβολικά Ελληνική αισθητική του Parthenis έχει εξελιχθεί οργανικά, παραμένοντας πάντα σημερινή, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση πλέον, της κόρης του Ορσαλίας. Αυτή η σύγχρονη ενσάρκωση της απλής, ξεκάθαρης κομψότητας, που αποτελεί την άμεσα αναγνωρίσιμη ταυτότητα των ρούχων Parthenis, είναι μία διαχρονική και πάντα επίκαιρη δήλωση στιλ.

Κόστος μαθήματος: 15 € | Κόστος μαθήματος για υποστηρικτές/Φοιτητές/Ανέργους/ΑΜΕΑ: 10 € | Ο σύνδεσμος στην πλατφόρμα θα σταλεί σε αυτούς που έχουν δηλώσει διαδικτυακή παρακολούθηση την παραμονή της εκδήλωσης 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.