
Το Dallington Hall, το ιστορικό σπίτι της οικογένειας της πριγκίπισσας Diana στο Northamptonshire πωλείται για 1.2 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία Jackson-Stops.

Το σπίτι ανήκει στην οικογένεια Spencer κι εκεί έμενε ο θείος της Diana, Charles Spencer, ενώ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου φιλοξενούσε τραυματίες πολέμου. Όταν ο Spencer ξεκίνησε την καριέρα του στην πολιτική, σε αυτό το σπίτι έκανε δεξιώσεις για τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος. Μετά τον θάνατο του αδελφού του, ο Charles έγινε ο 6ος Earl Spencer και μετακόμισε στο Athorp House, το σπίτι όπου μεγάλωσε η Diana και σήμερα βρίσκεται ο τάφος της.

Το Dallington Hall είχε πωληθεί το 1980 και είχε ανακαινιστεί. Το σπίτι που είχε χτιστεί το 1720 από τον Sir Joseph Jekyll διαθέτει πέντε κρεβατοκάμαρες. Η είσοδος του σπιτιού είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του σπιτιού, όπως και η διώροφη σκάλα από ξύλο δρυός. Το σπίτι διέθετε κελάρι για κρασιά που έχει μεταμορφωθεί σε δωμάτιο ψυχαγωγίας ενώ στο υπόγειο υπάρχει και σάουνα. Στο ισόγειο βρίσκεται η τραπεζαρία, η κουζίνα, το καθιστικό και ένας εντυπωσιακός διάδρομος. Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται τα 5 υπνοδωμάτια και τα 2 μπάνια. Το σπίτι διαθέτει μεγάλη βεράντα, έναν υπέροχο κήπο με γρασίδι και δέντρα.
Πηγή: Madamefigaro.gr