Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει βοήθεια για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

Ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκονται στο πεδίο και παρέχουν σωτήρια βοήθεια στις οικογένειες που έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή.

Τουρκία σεισμός

Οι δύο ισχυροί σεισμοί που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία στις 6 Φεβρουαρίου στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή. Μεταξύ των πληγέντων στο εσωτερικό της Συρίας είναι οικογένειες που είχαν ήδη εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω της μακροχρόνιας κρίσης στη χώρα, ζώντας σε σκηνές, πρόχειρα καταλύματα και διαλυμένα κτίρια. Στην Τουρκία, ο καταστροφικός σεισμός έπληξε και πολλές χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία καθώς και τις κοινότητες που τους έχουν φιλοξενήσει για σχεδόν 12 χρόνια.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκεται ήδη στο πεδίο στη Συρία και παρέχει είδη έκτακτης ανάγκης, όπως θερμικές κουβέρτες, στρώματα και άλλες προμήθειες. Στην Τουρκία, οι ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας βοηθούν τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους τοπικούς πληθυσμούς, ανταποκρινόμενες στο αίτημα της κυβέρνησης για παροχή έκτακτης βοήθειας.

"Η κατάσταση είναι τραγική", δήλωσε ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία, Philippe Leclerc. "Αυτή τη στιγμή, η Ύπατη Αρμοστεία παρέχει, μαζί με άλλους οργανισμούς του ΟΗΕ, αυτά που ζητούν οι τουρκικές αρχές, δηλαδή μαγειρικά σκεύη, στρώματα και σκηνές. Προκειμένου να συμβάλουμε συμπληρωματικά στις προσπάθειες που συντονίζουν οι τουρκικές αρχές για τη διάσωση Τούρκων πολιτών και προσφύγων με τον ίδιο τρόπο".

Στην ενημέρωση προς τον Τύπο που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας Matthew Saltmarsh χαρακτήρισε την καταστροφή ως "ισχυρό πλήγμα" για τους εκτοπισμένους Σύρους, εκατομμύρια από τους οποίους εξαρτώνταν από την ανθρωπιστική βοήθεια για την επιβίωσή τους ακόμα και πριν από τους σεισμούς. "Οι πρόσφυγες και όσοι έχουν εκτοπιστεί εντός της ίδιας της Συρίας υποφέρουν ήδη από την οικονομική κρίση. Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Βλέπουμε χιονοθύελλες. Και βέβαια, ξέρετε, ο πόλεμος συνεχίζεται για πάνω από μια δεκαετία μέσα στη Συρία", δήλωσε.

"Όσον αφορά στην ανταπόκριση της Ύπατης Αρμοστείας στη Συρία, έχουμε κινητοποιήσει το προσωπικό μας και τα αποθέματά μας από τα γραφεία μας στη χώρα και τα περιφερειακά μας γραφεία προκειμένου να παράσχουμε την απαραίτητη υποστήριξη στο πεδίο, στις περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από αυτόν τον σεισμό". 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πασχαλινό Smile Bazaar από "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

"Το Χαμόγελο του Παιδιού", μάς προσκαλεί στο καθιερωμένο πασχαλινό Smile Bazaar που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

28/03/2023

Καμιά νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους νέους πεζόδρομους και στις πλατείες στο Εμπορικό Τρίγωνο

Η προστασία της φυσιογνωμίας και των μικτών χρήσεων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας διασφαλίζεται.

Συζητήσεις με κορυφαίους επιστήμονες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μια εκδήλωση με καλεσμένους επιστήμονες από διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι έχουν συμβάλει και επηρεάσει την επιστήμη τους παγκοσμίως.

"Λουλούδια και χρώματα": Πασχαλινή εορταγορά στην "Πόρτα Ανοιχτή"

Τα παιδιά, το προσωπικό και οι εθελόντριες της Πόρτας Ανοιχτής προσκαλούν φίλους και γείτονες στην πασχαλινή εορταγορά που επιστρέφει στο δικό της χώρο.

Το νέο τεύχος "ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ" των My market, φέρνει τα χρώματα της άνοιξης στις σελίδες του

Το περιοδικό διατίθεται σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων My market, αλλά και στο e-shop στη συμβολική τιμή των 0,40€, που προσφέρονται για καλό σκοπό.

Τρία νέα μαγαζιά στην πολύχρωμη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια

Ρούχα για surfers και skaters, vibrators και προχωρημένες κάλτσες με ευφάνταστα quotes, design βιβλία, αφίσες και κάρτες με υπέροχες εικονογραφήσεις. Χαρτογραφούμε και παρουσιάζουμε τρία νέα μαγαζιά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια και μιλάμε με τους ιδιοκτήτες τους.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αφιέρωμα στον κουήρ σκηνοθέτη Jurgen Bruning

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο ΛΑΛΑ, συζητήσεις για τη σύγχρονη γυναίκα δημιουργό και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/3.