Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει βοήθεια για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

Ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκονται στο πεδίο και παρέχουν σωτήρια βοήθεια στις οικογένειες που έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή.

Τουρκία σεισμός

Οι δύο ισχυροί σεισμοί που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία στις 6 Φεβρουαρίου στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή. Μεταξύ των πληγέντων στο εσωτερικό της Συρίας είναι οικογένειες που είχαν ήδη εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω της μακροχρόνιας κρίσης στη χώρα, ζώντας σε σκηνές, πρόχειρα καταλύματα και διαλυμένα κτίρια. Στην Τουρκία, ο καταστροφικός σεισμός έπληξε και πολλές χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία καθώς και τις κοινότητες που τους έχουν φιλοξενήσει για σχεδόν 12 χρόνια.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκεται ήδη στο πεδίο στη Συρία και παρέχει είδη έκτακτης ανάγκης, όπως θερμικές κουβέρτες, στρώματα και άλλες προμήθειες. Στην Τουρκία, οι ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας βοηθούν τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους τοπικούς πληθυσμούς, ανταποκρινόμενες στο αίτημα της κυβέρνησης για παροχή έκτακτης βοήθειας.

"Η κατάσταση είναι τραγική", δήλωσε ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Τουρκία, Philippe Leclerc. "Αυτή τη στιγμή, η Ύπατη Αρμοστεία παρέχει, μαζί με άλλους οργανισμούς του ΟΗΕ, αυτά που ζητούν οι τουρκικές αρχές, δηλαδή μαγειρικά σκεύη, στρώματα και σκηνές. Προκειμένου να συμβάλουμε συμπληρωματικά στις προσπάθειες που συντονίζουν οι τουρκικές αρχές για τη διάσωση Τούρκων πολιτών και προσφύγων με τον ίδιο τρόπο".

Στην ενημέρωση προς τον Τύπο που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας Matthew Saltmarsh χαρακτήρισε την καταστροφή ως "ισχυρό πλήγμα" για τους εκτοπισμένους Σύρους, εκατομμύρια από τους οποίους εξαρτώνταν από την ανθρωπιστική βοήθεια για την επιβίωσή τους ακόμα και πριν από τους σεισμούς. "Οι πρόσφυγες και όσοι έχουν εκτοπιστεί εντός της ίδιας της Συρίας υποφέρουν ήδη από την οικονομική κρίση. Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Βλέπουμε χιονοθύελλες. Και βέβαια, ξέρετε, ο πόλεμος συνεχίζεται για πάνω από μια δεκαετία μέσα στη Συρία", δήλωσε.

"Όσον αφορά στην ανταπόκριση της Ύπατης Αρμοστείας στη Συρία, έχουμε κινητοποιήσει το προσωπικό μας και τα αποθέματά μας από τα γραφεία μας στη χώρα και τα περιφερειακά μας γραφεία προκειμένου να παράσχουμε την απαραίτητη υποστήριξη στο πεδίο, στις περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από αυτόν τον σεισμό". 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.