Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Αόρατα Δεσμά Ευάγγελος Σαχπέρογλου © Pinelopi_Gerasimou

Στο νέο του μυθιστόρημα "Αόρατα Δεσμά", ο Ευάγγελος Σαχπέρογλου αφηγείται με συγκινητικό τρόπο τη ζωή του, συνδέοντας δυσάρεστες αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία με ιστορίες για την τραγωδία της Σμύρνης, που μαθαίνει από τους παππούδες του.

Στο βιβλίο ακολουθούμε τον Σαχπέρογλου από τα πρώτα χρόνια της ζωής στον Πειραιά, όταν ο ίδιος μένει ορφανός από γονείς και μεγαλώνει με τον παππού και τη γιαγιά του. Μέσα από τις αφηγήσεις των Μικρασιατών προσφύγων παππούδων του, ο Ευάγγελος Σαχπέρογλου, οικειοποιείται τη μικρασιατική μνήμη για να τη συνδέσει με τη δική του τραυματική μνήμη από τον θάνατο των γονιών του. Μετά τον θάνατο των παππούδων, το μυθιστόρημα περιγράφει τη ζωή του συγγραφέα τον καιρό που έζησε στο ορφανοτροφείο και στη νέα στέγη με την οικογένεια που τον αναλαμβάνει. 

Αόρατα Δεσμά Ευάγγελος Σαχπέρογλου
© Pinelopi Gerasimou

Ο Ευάγγελος Σαχπέρογλου έχει μεταφράσει στα αγγλικά τα 154 ποιήματα του "Κανόνα" του Κ. Π. Καβάφη, καθώς επίσης και 134 ποιήματα από τις κατηγορίες των Αποκηρυγμένων, Κρυμμένων και Ανολοκλήρωτων ποιημάτων. Η μετάφραση 154 ποιημάτων εκδόθηκε από τον Oxford University Press και κυκλοφόρησε σ’ ένα δίγλωσσο τόμο στη σειρά Oxford World’s Classics, ως το μόνο νεοελληνικό λογοτέχνημα που έχει ποτέ περιληφθεί σε αυτή την παγκόσμιας εμβέλειας σειρά.

Το μυθιστόρημα "Αόρατα Δεσμά" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

HoReCa Empowered: Η τέλεια δόση εμπειρίας, γνώσης και πάθους

Το διαδραστικό πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον επιστρέφει ανανεωμένο, για να προσφέρει νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε παλιούς και νέους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/03/2024

Διαλέξεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και Απογεύματα Ποίησης στο "Café Merlin"

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής "Β. & Μ. Θεοχαράκη" διοργανώνει σειρά διαλέξεων, απογεύματα ποίησης καθώς και μια βραδιά αφιερωμένη στο σινεμά.

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Χαρταετοί, χορός και πολλή μουσική σε ένα εορταστικό διήμερο με ελεύθερη είσοδο.

Τσικνοπέμπτη στα Αγνοmarket

Στα Αγνοmarket-meat θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία κρεάτων και λαχταριστούς κρεατομεζέδες για όλα τα γούστα.

Απόκριες στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Μουσικοθεατρικά δρώμενα και παραδοσιακά γαϊτανάκια ετοιμάζει ο δήμος για τις ημέρες της Αποκριάς.

ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ολύνθου σε επίπεδο φωτισμού και υποδομών ασφάλειας

Με τη βελτίωση των υποδομών αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά ο αρχαιολογικός χώρος της Κεντρικής Μακεδονίας, που φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις κατά τους θερινούς μήνες.

Η Αθήνα των συγγραφέων | Πέτρος Μάρκαρης: "Στην Κυψέλη επιβιώνει μέχρι σήμερα η νοοτροπία της μεσοαστικής συνοικίας"

Ο Πέτρος Μάρκαρης μας υποδέχτηκε στο σπίτι του και μας μίλησε για τη σχέση του με την πόλη, την αγάπη του για τον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης όπου κατοικεί, τις νύχτες άλλων εποχών, καθώς και πώς προέκυψε ο δημοφιλέστατος αστυνόμος Χαρίτος.