Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

8Delos cDilan Duzguner © Dilan Duzguner

Η εμβληματική συναυλία της Δήλου, "οι [Αβέβαιες] Τέσσερις εποχές” που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) και σολίστες την ουκρανικής καταγωγής, ανερχόμενο αστέρι, Ντιάνα Τισένκο (βιολί) και τον Έλληνα δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα) θα παρουσιαστεί σε μια μοναδική προβολή στο σπίτι της UNESCO τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. 

From concert

Πριν την προβολή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε μια συλλογική αναζήτηση του νήματος για ένα μέλλον άξιο των επόμενων γενιών αλλά και τη σωτηρία της μοναδικής πατρίδας όλων μας, του πλανήτη γη. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των τεχνών και του πολιτισμού, της διαστημικής επιστήμης, της φιλοσοφίας και της αρχαιολογίας. Συγκεκριμένα η πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η αστροφυσικός, πλανητολόγοςκαι διευθύντρια έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) στο Παρίσι, Αθηνά Κουστένη, ο φιλόσοφος Πατρίκ Βιβερέ και η διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Βερονίκ Σανκοβσκί. 

key viusal

Η προβολή στο Παρίσι αποτελεί συνεργασία του World Human Forum, του ARTE, του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ CET και η είσοδος είναι ελεύθερη.

•    Το Alpha Mission - Δelos είναι μία πρωτοβουλία του World Human Forum που ενώνει τη μυθολογία, την τέχνη και τη διαστημική τεχνολογία στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης
•    Έχει ως συμβολική βάση το νησί της Δήλου,  μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που έχει ήδη πληγεί από την κλιματική κρίση.
•    Η πρωτοβουλία συμπίπτει με την αποστολή Αρτεμις της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος που θα μεταφέρει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι μέχρι το 2025
Κρατήσεις δελτίων εισόδου στο: contact@cchel.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει βοήθεια για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

Ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκονται στο πεδίο και παρέχουν σωτήρια βοήθεια στις οικογένειες που έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή.

08/02/2023

Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και τους Δήμους για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν με οχήματα της Περιφέρειας σε αποθηκευτικούς χώρους του ΣΕΦ και ακολούθως άμεσα θα αποσταλούν στην Τουρκία, με μεγάλα φορτηγά.

Κομψές δημιουργίες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στο "Madame Fraise"

Η "Madame Fraise" χαρίζει και φέτος τις πιο ελκυστικές και φινετσάτα γλυκές απολαύσεις για τη γιορτή των ερωτευμένων.

Πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων για ανθρωπιστική βοήθεια των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας

Από αύριο Τετάρτη στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας, συγκεντρώνονται είδη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους πληγέντες του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Οι Γιατροί του Κόσμου συντάσσονται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού που συγκλονίζονται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Η Όλγα Μαλέα διάβασε "Tα Παιδιά της Μεγάλης Σιωπής" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου, που θα μπορούσαν να γίνουν μια "πραγματικά Ευρωπαϊκή τηλεοπτική σειρά"

Η γνωστή σκηνοθέτρια της τηλεόρασης και του κινηματογράφου προτείνει το βιβλίο για τον έρωτα δύο νέων υπό το βλέμμα των ανατολικογερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Παράταση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, εκθετών και επισκεπτών της, προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τρίτης ημέρας της διοργάνωσης.