Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

8Delos cDilan Duzguner © Dilan Duzguner

Η εμβληματική συναυλία της Δήλου, "οι [Αβέβαιες] Τέσσερις εποχές” που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) και σολίστες την ουκρανικής καταγωγής, ανερχόμενο αστέρι, Ντιάνα Τισένκο (βιολί) και τον Έλληνα δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα) θα παρουσιαστεί σε μια μοναδική προβολή στο σπίτι της UNESCO τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. 

From concert

Πριν την προβολή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε μια συλλογική αναζήτηση του νήματος για ένα μέλλον άξιο των επόμενων γενιών αλλά και τη σωτηρία της μοναδικής πατρίδας όλων μας, του πλανήτη γη. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των τεχνών και του πολιτισμού, της διαστημικής επιστήμης, της φιλοσοφίας και της αρχαιολογίας. Συγκεκριμένα η πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η αστροφυσικός, πλανητολόγοςκαι διευθύντρια έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) στο Παρίσι, Αθηνά Κουστένη, ο φιλόσοφος Πατρίκ Βιβερέ και η διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Βερονίκ Σανκοβσκί. 

key viusal

Η προβολή στο Παρίσι αποτελεί συνεργασία του World Human Forum, του ARTE, του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ CET και η είσοδος είναι ελεύθερη.

•    Το Alpha Mission - Δelos είναι μία πρωτοβουλία του World Human Forum που ενώνει τη μυθολογία, την τέχνη και τη διαστημική τεχνολογία στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης
•    Έχει ως συμβολική βάση το νησί της Δήλου,  μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που έχει ήδη πληγεί από την κλιματική κρίση.
•    Η πρωτοβουλία συμπίπτει με την αποστολή Αρτεμις της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος που θα μεταφέρει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι μέχρι το 2025
Κρατήσεις δελτίων εισόδου στο: contact@cchel.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.