Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

8Delos cDilan Duzguner © Dilan Duzguner

Η εμβληματική συναυλία της Δήλου, "οι [Αβέβαιες] Τέσσερις εποχές” που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) και σολίστες την ουκρανικής καταγωγής, ανερχόμενο αστέρι, Ντιάνα Τισένκο (βιολί) και τον Έλληνα δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα) θα παρουσιαστεί σε μια μοναδική προβολή στο σπίτι της UNESCO τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. 

From concert

Πριν την προβολή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση σε μια συλλογική αναζήτηση του νήματος για ένα μέλλον άξιο των επόμενων γενιών αλλά και τη σωτηρία της μοναδικής πατρίδας όλων μας, του πλανήτη γη. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι των τεχνών και του πολιτισμού, της διαστημικής επιστήμης, της φιλοσοφίας και της αρχαιολογίας. Συγκεκριμένα η πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η αστροφυσικός, πλανητολόγοςκαι διευθύντρια έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) στο Παρίσι, Αθηνά Κουστένη, ο φιλόσοφος Πατρίκ Βιβερέ και η διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Βερονίκ Σανκοβσκί. 

key viusal

Η προβολή στο Παρίσι αποτελεί συνεργασία του World Human Forum, του ARTE, του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6.30 μ.μ CET και η είσοδος είναι ελεύθερη.

•    Το Alpha Mission - Δelos είναι μία πρωτοβουλία του World Human Forum που ενώνει τη μυθολογία, την τέχνη και τη διαστημική τεχνολογία στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης
•    Έχει ως συμβολική βάση το νησί της Δήλου,  μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που έχει ήδη πληγεί από την κλιματική κρίση.
•    Η πρωτοβουλία συμπίπτει με την αποστολή Αρτεμις της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος που θα μεταφέρει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι μέχρι το 2025
Κρατήσεις δελτίων εισόδου στο: contact@cchel.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οργανωμένες επισκέψεις στους Επισκέψιμους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους (ΕΕΑΧ) σε τέσσερα υποθαλάσσια Ναυάγια

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

Update: Τελικά, ποιος και γιατί έσβησε τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα;

Η κόκκινη μπογιά δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει στο Σύνταγμα και συνεργείο καθαρισμού επενέβη. Ο Δήμος Αθηναίων αρνείται την όποια εμπλοκή και τα ερωτήματα παραμένουν.

Νέος φωτισμός ανάδειξης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Στόχος είναι η ανάδειξη του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντός του, χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις του χαρακτήρα του, αλλά και με τρόπο που να καθιστά άμεσα αντιληπτό τον όγκο και τη γεωμετρία του από κάθε σημείο θέασης.

"Αμάλθεια": Ανακαλύπτοντας τη χαρά της παράδοσης, τη γονιμότητα της γης και τη δύναμη της κοινότητας

Η βιωματική εβδομάδα ερασιτεχνικής γεωργίας και μη φονικής παραγωγής τροφής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του Women Political Leaders

Στην Αθήνα θα βρεθούν περισσότερες από 200 σύνεδροι, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και των στρατηγικών που απαιτούνται στην πορεία για την ισότητα.

Ξεκινά η δεύτερη φάση του έργου αποκατάστασης στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου

Η υπογραφή της σύμβασης προβλέπει την αποκατάσταση και αξιοποίηση των κτηρίων στο Τατόι που προορίζονται για φιλοξενία, εστίαση και αναψυχή.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ετοιμάζει αφιέρωμα στη "Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια στην αιωνιότητα"

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου Αρσένη και Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέων του βιβλίου "Μελίνα". Μία σταρ στην Αμερική" και Γιάννη Ζουμπουλάκη.