Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση «Πολυκατοικία» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Εργαστήρι κεντητικής για την έκθεση Πολυκατοικία

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στις 2 μ.μ., η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης "Πολυκατοικία", σε επιμέλεια του Νίκου Βατόπουλου και της Ίριδας Κρητικού, workshop κεντητικής για ενήλικες. Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός. 

Το εργαστήριο, διάρκειας 2 ωρών, απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να συνομιλήσουν και να μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία βίου στην ελληνική πολυκατοικία: Τη ζωή ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, το θεατό και το αθέατο, το συλλογικό και το κατά μόνας. 

Έπειτα από σύντομη περιήγηση στην έκθεση, οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια των δύο εμψυχωτριών, θα μοιραστούν προσωπικές μνήμες, εμπειρίες και βιώματα κατοίκησης, τα οποία στη συνέχεια θα αποτυπώσουν με τη χρήση βελόνας και κλωστής υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Κωνσταντινίδη, καταθέτοντας τη δική τους αντίληψη της πολυκατοικίας που αποτελεί τη βασική ύλη της πόλης.

Ένα συλλογικό έργο και μικρές χωριστές "κεντημένες" σημειώσεις θα είναι τα ενθύμια αυτού του workshop.

Info: Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 2-4 μ.μ. | Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης | Είσοδος: 10€
Παρέχονται όλα τα απαραίτητα υλικά στους συμμετέχοντες. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Εγγραφές μέσω του site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Πολυκατοικία

  • Μεικτά Μέσα

Έργα φωτογράφων, αρχιτεκτόνων, αλλά και εικαστικών, συνομιλούν με γενικό θέμα την "Πολυκατοικία" ως ισχυρό κοινωνικό, αισθητικό και συναισθηματικό σύμβολο στην αστική ζωή των τελευταίων 100 χρόνων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ό,τι hot παίζει για διασκέδαση στην πόλη σε περιμένει στο More.com

Όπου και αν βρίσκεις τον εαυτό σου, η νέα του εφαρμογή του More.com σου προσφέρει προτάσεις ειδικά για σένα, ειδικά την περίοδο των γιορτών!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/01/2026

Last call για τις αιτήσεις του φετινού Oxbelly Retreat

Ανοιχτές ως τις 14 Ιανουαρίου θα παραμείνουν οι αιτήσεις για τη διεθνή συνάντηση δημιουργών, που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Ιουλίου.

Το αντίο της Φίνος Φιλμ στην ηθοποιό Τόνια Καζιάνη, που έφυγε από τη ζωή

Η ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε ταινίες, όπως "Επαναστάτης Ποπολάρος" και "Αδέλφια μου αλήτες πουλιά", ενώ η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στην σειρά "Τυφλόμυγα" του ΑΝΤ1.

Πώς θα γιορτάσει τα Θεοφάνεια η Αθήνα και ο Πειραιάς

Λόγω της διεξαγωγής των εορτασμών, θα ισχύσουν κυκλοφορικές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά. Πώς θα κινηθεί το τραμ.

Δύο νέες υποδομές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Ακρόπολης

Επαναλειτουργεί το κτίριο επί της οδού Αρεοπαγίτου 18-20, ενώ διαμορφώνεται το παράπλευρο οικοπέδο, επί της Βύρωνος 20, για το κοινό του αρχαιολογικού χώρου.

"Εξηγώντας τον Τραμπ'': Με αφορμή την επικαιρότητα διαβάζουμε ξανά το βιβλίο του Τάκη Παππά

Το βιβλίο "Εξηγώντας τον Τραμπ'' εστιάζει στον χαρακτήρα της νέας αµερικανικής εξουσίας και διερωτάται για τις δηµοκρατίες από εδώ και στο εξής.

Το κολυμβητήριο στο Γουδή επαναλειτουργεί ανανεωμένο από τις 8 Ιανουαρίου

Ένας σύγχρονος και ζωτικός χώρος άθλησης και ευεξίας για τους πολίτες του δήμου Αθηναίων δίνεται ξανά σε λειτουργία, με πλήρη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.