Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση «Πολυκατοικία» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Εργαστήρι κεντητικής για την έκθεση Πολυκατοικία

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, στις 2 μ.μ., η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης "Πολυκατοικία", σε επιμέλεια του Νίκου Βατόπουλου και της Ίριδας Κρητικού, workshop κεντητικής για ενήλικες. Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός. 

Το εργαστήριο, διάρκειας 2 ωρών, απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να συνομιλήσουν και να μοιραστούν την προσωπική τους εμπειρία βίου στην ελληνική πολυκατοικία: Τη ζωή ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, το θεατό και το αθέατο, το συλλογικό και το κατά μόνας. 

Έπειτα από σύντομη περιήγηση στην έκθεση, οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια των δύο εμψυχωτριών, θα μοιραστούν προσωπικές μνήμες, εμπειρίες και βιώματα κατοίκησης, τα οποία στη συνέχεια θα αποτυπώσουν με τη χρήση βελόνας και κλωστής υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Κωνσταντινίδη, καταθέτοντας τη δική τους αντίληψη της πολυκατοικίας που αποτελεί τη βασική ύλη της πόλης.

Ένα συλλογικό έργο και μικρές χωριστές "κεντημένες" σημειώσεις θα είναι τα ενθύμια αυτού του workshop.

Info: Σάββατο 28 Ιανουαρίου, 2-4 μ.μ. | Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης | Είσοδος: 10€
Παρέχονται όλα τα απαραίτητα υλικά στους συμμετέχοντες. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 

Εγγραφές μέσω του site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Πολυκατοικία

  • Μεικτά Μέσα

Έργα φωτογράφων, αρχιτεκτόνων, αλλά και εικαστικών, συνομιλούν με γενικό θέμα την "Πολυκατοικία" ως ισχυρό κοινωνικό, αισθητικό και συναισθηματικό σύμβολο στην αστική ζωή των τελευταίων 100 χρόνων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Πρωτοχρονιάς και προλαβαίνετε για να κάνετε για λίγες ακόμη ώρες τα ψώνια σας σε super market και καταστήματα, πριν υποδεχθείτε το 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/12/2025

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ - τα τελευταία δρομολόγια

Τροποποιήσεις θα έχουν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 23:00.

Αυτές ήταν οι μάλλον χειρότερες viral στιγμές του 2025

Labubu, 6-7, Nothing Beats a Jet2Holiday και άλλα: Είναι δύσκολο να κατανοηθούν ή να εξηγηθούν, γιατί, στο τέλος της ημέρας (ή της χρονιάς, αν προτιμάτε!), δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα.

Δεν τραγουδούν σε όλη την Ελλάδα τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς που γνωρίζεις!

Μια μουσική περιπλάνηση στις ευχές και τα καλωσορίσματα του νέου χρόνου κάθε ελληνικής περιοχής βασισμένη στο αρχείο της Δόμνας Σαμίου.

31 festive κρασιά για την Πρωτοχρονιά: O Γιώργος Ζερβογιάννης προτείνει το ιδανικό pairing

Φυσαλίδες, αγαπημένες γηγενείς ποικιλίες και premium διεθνή labels για την πιο λαμπερή νύχτα του χρόνου. Ένας πλήρης οδηγός για να σερβίρετε τα ποτήρια σας με το απόλυτο festive spirit αλλά και με ετικέτες που θα θέλετε να απολαμβάνετε όλο το νέο έτος.

Τι είναι το 'Έτος Ανάγνωσης 2026' και τι θα μπορούσε να μάθει η Ελλάδα απ' αυτό

Η καμπάνια, που κάνει πρεμιέρα τη νέα χρονιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, συσχετίζει το διάβασμα με αγαπημένες δραστηριότητες υπογραμμίζοντας ότι δεν αποτελεί αγγαρεία.

Πρωτοχρονιά: Έτσι θα υποδεχθεί η Αθήνα το 2026

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου στην Aθήνα, η οποία θα κινηθεί σε εορταστικούς ρυθμούς με events για μικρούς και μεγάλους.