Μνημόνιο συνεργασίας ΕΚΟΜΕ και ΕΟΤ

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν χθες το ΕΚΟΜΕ και ο ΕΟΤ με σκοπό την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις κορυφαίες θέσεις διεθνώς μέσα και από την διαδικασία της οπτικοακουστικής παραγωγής.

ΕΟΤ

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν χθες το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – (ΕΚΟΜΕ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού –(ΕΟΤ). Σκοπός της συνέργειας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων προβολής του έργου των δύο φορέων, η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου μέσω στοχευμένων δράσεων σε διεθνείς εκθέσεις και αγορές, και η ανάπτυξη συγκεκριμένου πλαισίου προώθησης της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων στον οπτικοακουστικό κλάδο. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης, χαιρετίζοντας την σύναψη του μνημονίου, τόνισε ότι "η ένωση δυνάμεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και μεταξύ των δύο κατεξοχήν εξωστρεφών φορέων θα δώσει περαιτέρω δυναμική στο brand Ελλάδα, προωθώντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν στις κορυφαίες θέσεις διεθνώς μέσα και από την διαδικασία της οπτικοακουστικής παραγωγής".

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, κατά την υπογραφή του μνημονίου δήλωσε: " Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ συνυπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ακόμη δυναμικότερη και ποιοτικότερη προβολή της χώρας μας. Ενώνουμε δυνάμεις για την προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού και του εγχώριου τομέα οπτικοακουστικών παραγωγών. Είναι γεγονός ότι ο κινηματογράφος και δη οι διεθνείς παραγωγές μπορούν να αποτελέσουν ένα σύγχρονο, δυναμικό εργαλείο ανάδειξης της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ αποδεικνύουμε έμπρακτα πως μένουμε σταθεροί στις αρχικές μας δεσμεύσεις. Προχωράμε…".

Το ΕΚΟΜΕ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης , έχει ως αποστολή του την προσέλκυση στην Ελλάδα διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών, την διαχείριση των επενδυτικών και φορολογικών κινήτρων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής και την υποστήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, είναι αρμόδιο για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό ως τόπου κατάλληλου για την πραγματοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο ΕΟΤ, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού εγχώρια και διεθνώς, υλοποιεί την τουριστική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού, αναπτύσσοντας δράσεις και συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που συμβάλλουν δημιουργικά στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, στην ανάδειξη της οικονομικής συνεισφοράς του τουρισμού και στην αλληλεπίδραση με την τοπική οικονομία. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

02/02/2023

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Καλλιτεχνικά επαγγέλματα: Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά με δύο ρυθμίσεις

Οριστικές λύσεις στα ζητήματα που έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο αναφορικά με το ΠΔ 85/2022.

Stand up Science: Η Επιστήμη αλλιώς... στη σκηνή

Στο πρώτο Stand-Up Science της χρονιάς από τους Science Reactors, "φευγάτοι" επιστήμονες σχολιάζουν την επιστημονική επικαιρότητα με με ύφος απλό, απολαυστικό και σκωπτικό.