Μνημόνιο συνεργασίας ΕΚΟΜΕ και ΕΟΤ

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν χθες το ΕΚΟΜΕ και ο ΕΟΤ με σκοπό την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις κορυφαίες θέσεις διεθνώς μέσα και από την διαδικασία της οπτικοακουστικής παραγωγής.

ΕΟΤ

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν χθες το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – (ΕΚΟΜΕ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού –(ΕΟΤ). Σκοπός της συνέργειας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων προβολής του έργου των δύο φορέων, η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου μέσω στοχευμένων δράσεων σε διεθνείς εκθέσεις και αγορές, και η ανάπτυξη συγκεκριμένου πλαισίου προώθησης της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων στον οπτικοακουστικό κλάδο. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης, χαιρετίζοντας την σύναψη του μνημονίου, τόνισε ότι "η ένωση δυνάμεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και μεταξύ των δύο κατεξοχήν εξωστρεφών φορέων θα δώσει περαιτέρω δυναμική στο brand Ελλάδα, προωθώντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν στις κορυφαίες θέσεις διεθνώς μέσα και από την διαδικασία της οπτικοακουστικής παραγωγής".

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, κατά την υπογραφή του μνημονίου δήλωσε: " Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ συνυπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ακόμη δυναμικότερη και ποιοτικότερη προβολή της χώρας μας. Ενώνουμε δυνάμεις για την προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού και του εγχώριου τομέα οπτικοακουστικών παραγωγών. Είναι γεγονός ότι ο κινηματογράφος και δη οι διεθνείς παραγωγές μπορούν να αποτελέσουν ένα σύγχρονο, δυναμικό εργαλείο ανάδειξης της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ αποδεικνύουμε έμπρακτα πως μένουμε σταθεροί στις αρχικές μας δεσμεύσεις. Προχωράμε…".

Το ΕΚΟΜΕ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης , έχει ως αποστολή του την προσέλκυση στην Ελλάδα διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών, την διαχείριση των επενδυτικών και φορολογικών κινήτρων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής και την υποστήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, είναι αρμόδιο για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό ως τόπου κατάλληλου για την πραγματοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο ΕΟΤ, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού εγχώρια και διεθνώς, υλοποιεί την τουριστική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού, αναπτύσσοντας δράσεις και συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που συμβάλλουν δημιουργικά στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, στην ανάδειξη της οικονομικής συνεισφοράς του τουρισμού και στην αλληλεπίδραση με την τοπική οικονομία. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου οι "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" ταξιδεύουν στην Αθήνα για την αγαπημένη οινική εκδήλωση και προσκαλούν το οινόφιλο κοινό σε γευστικές δοκιμές με εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα που ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/01/2026

Αναβάλλεται για την Παρασκευή η εκδήλωση με τον Βιντσέντζο Λατρόνικο στο Μέγαρο Μουσικής

Όπως ανακοίνωσαν οι εκδόσεις Loggia ισχύουν τα ίδια δελτία εισόδου, ενώ η εκδήλωση την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στις 18:00.

Κάθε άνοιξη τα ίδια; Καταρροή και ασταμάτητο φτέρνισμα; Η εξέταση για τις αλλεργίες της ανθοφορίας που θα σου λύσει όλες τις απορίες

Λες ότι έχεις αλλεργία στη γύρη αλλά δεν έχεις εξεταστεί ποτέ; Μια μοριακή βιολόγος μας απαντά σε όλες τις απορίες & μας προτείνει λύση

Τι αλλάζει με τη λειτουργία του Εθνικού Ευρετηρίου Άυλης Κληρονομιάς

Με την έλευση της ΑΙ κρίθηκαν αναγκαίες οι νέες προσεγγίσεις στον παραδοσιακό τρόπο καταγραφής και τεκμηρίωσης.

Γιατί μπαίνουν σε 'pause' τα πάντα στην Αθήνα όταν βρέχει;

Σε μια πόλη που γιγαντώνεται χωρίς αντίστοιχο εκσυγχρονισμό των υποδομών της, η βροχή λειτουργεί ως δείκτης των ορίων της.

Κακοκαιρία στην Αττική: Τι ισχύει με μετακινήσεις, σχολεία, εργασία και πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

Μήνυμα από το 112 εστάλη το πρωί στους κατοίκους της πρωτεύουσας, που έχει τεθεί σε "red code" για περιορισμό μετακινήσεων.

Μια συζήτηση για την Χάννα Άρεντ και την πολιτική σκέψη της με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Γκαίτε

Η πολιτική θεωρητικός Μάικε Βάισπφλουγκ συνομιλεί με το κοινό και τους Βίκυ Ιακώβου-Νίκο Τζανάκη για την τέχνη, θέτοντας στο μικροσκόπιο την σκέψη της Άρεντ.