Ο νομπελίστας Ορχάν Παμούκ στο Μέγαρο Μουσικής

Ο συγγραφέας εξηγεί τις ιστορικές παραμέτρους του μυθιστορήματος «Νύχτες πανούκλας» στο πλαίσιο της δράσης «Λόγος και μουσική» του Μεγάρου.

Ορχάν Παμούκ © Koray Şentürk, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Archive

H νέα χρονιά αρχίζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με καινούργιες ιδέες, πολλές πρωτιές και μεγάλα ονόματα. Πρώτος προσκεκλημένος του νέου κύκλου εκδηλώσεων "Λόγος και μουσική" είναι ο νομπελίστας μυθιστοριογράφος Ορχάν Παμούκ. Η δράση "Λόγος και μουσική" καλεί σημαντικές προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι "συνομιλούν" με διεθνούς φήμης μουσικούς, αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στις τέχνες.

O Τούρκος συγγραφέας και ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός διαβάζουν αποσπάσματα από το βιβλίο "Νύχτες πανούκλας" (14/3). Ο λογοτέχνης εξηγεί τις ιστορικές παραμέτρους του μυθιστορήματος, ο Παύλος Τσίμας συντονίζει, ενώ οι αδελφές Ferhan και Ferzan Önder συνοδεύουν τoν λόγο μετά μουσικής, ερμηνεύοντας έργα για πιάνο με τέσσερα χέρια.

H εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Update: Τελικά, ποιος και γιατί έσβησε τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα;

Η κόκκινη μπογιά δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει στο Σύνταγμα και συνεργείο καθαρισμού επενέβη. Ο Δήμος Αθηναίων αρνείται την όποια εμπλοκή και τα ερωτήματα παραμένουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

Νέος φωτισμός ανάδειξης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Στόχος είναι η ανάδειξη του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντός του, χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις του χαρακτήρα του, αλλά και με τρόπο που να καθιστά άμεσα αντιληπτό τον όγκο και τη γεωμετρία του από κάθε σημείο θέασης.

"Αμάλθεια": Ανακαλύπτοντας τη χαρά της παράδοσης, τη γονιμότητα της γης και τη δύναμη της κοινότητας

Η βιωματική εβδομάδα ερασιτεχνικής γεωργίας και μη φονικής παραγωγής τροφής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του Women Political Leaders

Στην Αθήνα θα βρεθούν περισσότερες από 200 σύνεδροι, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ενδυνάμωση των γυναικών και των στρατηγικών που απαιτούνται στην πορεία για την ισότητα.

Ξεκινά η δεύτερη φάση του έργου αποκατάστασης στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου

Η υπογραφή της σύμβασης προβλέπει την αποκατάσταση και αξιοποίηση των κτηρίων στο Τατόι που προορίζονται για φιλοξενία, εστίαση και αναψυχή.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο ετοιμάζει αφιέρωμα στη "Μελίνα Μερκούρη: 30 χρόνια στην αιωνιότητα"

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο της μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των Σπύρου Αρσένη και Γιώργου Αρχιμανδρίτη, συγγραφέων του βιβλίου "Μελίνα". Μία σταρ στην Αμερική" και Γιάννη Ζουμπουλάκη.