Το Νομισματικό Μουσείο βάζει τα δικαιώματα των γυναικών στην πρώτη γραμμή

Πρόκειται για μία σύμπραξη ενός δικτύου οργανισμών, που δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεργασιών, εκπαιδεύσεων και συμπράξεων με στόχο την άρση των ανισοτήτων για τις γυναίκες.

Let Her In Νομισματικό Μουσείο

Το Νομισματικό Μουσείο φιλοξενεί το διεθνές δίκτυο Υποστήριξης και Προώθησης των δικαιωμάτων των γυναικών, Let Her In, σε μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, που επέλεξε τη χώρα μας για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του οράματος και των δράσεών του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου (6 μ.μ.).

Πρόκειται για μία σύμπραξη ενός δικτύου οργανισμών, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από την MyArtist, που δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεργασιών, εκπαιδεύσεων και συμπράξεων με στόχο την άρση των ανισοτήτων για τις γυναίκες και την ενδυνάμωση των μειονοτήτων σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Με περισσότερα από 30 μέλη από δεκαέξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργεί ως μια θερμοκοιτίδα διακρατικών συνεργασιών, όπου οντότητες, όπως Μ.Κ.Ο., Μουσεία, Πολιτιστικοί Οργανισμοί, Κοιν.Σ.Επ., Συμβουλευτικές Εταιρείες και Μ.Μ.Ε., επιδιώκουν την κοινωνική αλλαγή μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Για πρώτη φορά στο ελληνικό οικοσύστημα, το Let Her In μας προσκαλεί να μάθουμε περισσότερα για αυτό και να συμβάλουμε στο έργο του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρχει η δυνατότητα δικτύωσης και γνωριμίας με μέλη του δικτύου. Ελληνικά τραγούδια θα ερμηνεύσει η Ευγενία Γκρίμα με συνοδεία στο πιάνο τον Νεκτάριο Διονυσάτο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μάρτιος στη Βαμβακού Λακωνίας με θέατρο, μουσική και δραστηριότητες για όλους

Ο Μάρτιος στη Βαμβακού Λακωνίας συνδυάζει μουσική, θέατρο, εικαστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια, δραστηριότητες STEAM και εικονική πραγματικότητα, χαρταετούς, γαϊτανάκια, μάσκες, σαπουνόφουσκες, χρώματα και χαρτοπόλεμο, messy και clay play.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/02/2024

Απόκριες στις γειτονιές της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων φέρνει 80 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους σε 55 διαφορετικά σημεία στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

"Χωρίς να το κάνουμε θέμα…": Ένα πολυμεσικό event με στιγμιότυπα από τη ζωή του Κωνσταντίνου Τζούμα

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει προβολή συνεντεύξεών του, ντοκιμαντέρ, τα βιβλία του αλλά και ένα bazaar με προσωπικά αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ από το βεστιάριο του.

"The Upfront Initiative": Το συνέδριο που προωθεί την ισότητα και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο επιστρέφει

O Kυριάκος Mητσοτάκης και άλλοι σημαντικοί προσκεκλημένοι στο φετινό συνέδριο.

Άντζελα Γκερέκου: "Το ελληνικό κόσμημα πρέπει να συμβαδίζει με τον τουρισμό"

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ μίλησε για την ιστορία του ελληνικού κοσμήματος, στο πλαίσιο της 36ης Διεθνούς Έκθεσης "Athens International Jewellery Show".

ΥΠΠΟ: Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης στο Αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς, στα Αμπελάκια

Πρόκειται για εξαιρετικό δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτάζουμε το Black History Month με μια οσκαρική προβολή

Η επόμενη εκδήλωση του HAU Movie Club, μια νοσταλγική βραδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 24/2 έως 1/3.