Το Νομισματικό Μουσείο βάζει τα δικαιώματα των γυναικών στην πρώτη γραμμή

Πρόκειται για μία σύμπραξη ενός δικτύου οργανισμών, που δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεργασιών, εκπαιδεύσεων και συμπράξεων με στόχο την άρση των ανισοτήτων για τις γυναίκες.

Let Her In Νομισματικό Μουσείο

Το Νομισματικό Μουσείο φιλοξενεί το διεθνές δίκτυο Υποστήριξης και Προώθησης των δικαιωμάτων των γυναικών, Let Her In, σε μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό, που επέλεξε τη χώρα μας για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του οράματος και των δράσεών του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου (6 μ.μ.).

Πρόκειται για μία σύμπραξη ενός δικτύου οργανισμών, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από την MyArtist, που δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρέχοντας τη δυνατότητα συνεργασιών, εκπαιδεύσεων και συμπράξεων με στόχο την άρση των ανισοτήτων για τις γυναίκες και την ενδυνάμωση των μειονοτήτων σε κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Με περισσότερα από 30 μέλη από δεκαέξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργεί ως μια θερμοκοιτίδα διακρατικών συνεργασιών, όπου οντότητες, όπως Μ.Κ.Ο., Μουσεία, Πολιτιστικοί Οργανισμοί, Κοιν.Σ.Επ., Συμβουλευτικές Εταιρείες και Μ.Μ.Ε., επιδιώκουν την κοινωνική αλλαγή μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Για πρώτη φορά στο ελληνικό οικοσύστημα, το Let Her In μας προσκαλεί να μάθουμε περισσότερα για αυτό και να συμβάλουμε στο έργο του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρχει η δυνατότητα δικτύωσης και γνωριμίας με μέλη του δικτύου. Ελληνικά τραγούδια θα ερμηνεύσει η Ευγενία Γκρίμα με συνοδεία στο πιάνο τον Νεκτάριο Διονυσάτο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.