Σε εξέλιξη η αποκατάσταση παράπλευρων οδικών δικτύων των Εθνικών Οδών και της Αθηνών – Σουνίου

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νέες ασφαλτοστρώσεις, παρεμβάσεις στις διαγραμμίσεις και τις πινακίδες σήμανσης, τεχνικά έργα, αλλά και καθαρισμό των αγωγών και φρεατίων ομβρίων.

αποκατάσταση παράπλευρων οδικών δικτύων των Εθνικών Οδών και της Αθηνών – Σουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στα παράπλευρα οδικά δίκτυα εθνικών οδών και σε τμήμα της Παραλιακής λεωφόρου Αθηνών –Σουνίου (πρώην ΔΕΣΕ) στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νέες ασφαλτοστρώσεις, παρεμβάσεις στις διαγραμμίσεις και τις πινακίδες σήμανσης, τεχνικά έργα, αλλά  και καθαρισμό των αγωγών και φρεατίων ομβρίων.

αποκατάσταση παράπλευρων οδικών δικτύων των Εθνικών Οδών και της Αθηνών – Σουνίου

Οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου "Βελτίωση Οδοστρωμάτων στα Παράπλευρα Οδικά Δίκτυα ΠΕΟΑΚ 
•ΝΕΟΑΛ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
•ΠΕΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΣΕ"

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.130.000,00€, με προγραμματισμένη ημερομηνία περαίωσης τον Ιούλιο του 2023 και προβλέπει την συστηματική τμηματική ή εκτεταμένη - όπου κρίνεται αναγκαία - συντήρηση της επιφάνειας κυκλοφορίας, του παράπλευρου οδικού δίκτυο (S.R.), αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα:

• Π.Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου
• Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R.) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Λαμίας
• Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R.) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Κορίνθου
• Π.Ε.Ο. Αθηνών - Χαλκίδος
• Παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου (πρώην ΔΕΣΕ)

αποκατάσταση παράπλευρων οδικών δικτύων των Εθνικών Οδών και της Αθηνών – Σουνίου

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: "Κάθε παρέμβαση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας γίνεται με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του και την ενίσχυση της ασφάλειας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στόχος μας να περιορίσουμε τα τροχαία ατυχήματα, αλλά και να αποδώσουμε στους πολίτες ένα λειτουργικό οδικό δίκτυο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για να αλλάξουμε την εικόνα των δρόμων της Αττικής μας υλοποιείται βήμα – βήμα με σχέδιο και αποφασιστικότητα, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην υλοποίηση παρεμβάσεων που προασπίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής". 

Τι περιλαμβάνουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης

Προκειμένου να αναβαθμιστεί πλήρως η ποιότητα του οδοστρώματος και να ενισχυθούν τα επίπεδα ασφαλείας για τη διέλευση των οχημάτων, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

• Συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 93.000τ.μ • Συντήρηση και βελτίωση της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης.
• Τροποποίησης της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής.
• Κατασκευής τεχνικών έργων, καθώς και επισκευής τεχνικών, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια της οδού.
• Καθαρισμού επενδεδυμένων τάφρων, αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής.
• Προστασίας των οδών από καταπτώσεις εδαφικών υλικών.
• Η αντιμετώπιση κάθε αστοχίας που θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου.

Ολοκληρωμένη παρέμβαση και στην Παραλιακή Αθηνών - Σουνίου

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδοστρώματος, του οδικού τμήματος της Παραλιακής λεωφόρου Αθηνών –Σουνίου (πρώην ΔΕΣΕ) στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας σε μήκος περίπου 2χλμ, που αντιστοιχούν σε 22.000μ² οδοστρώματος και αφορούν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση καθολικής συντήρησης ασφαλτοτάπητα και τελικής αντιολισθηρής στρώσης, σε ένα από τα πλέον νευραλγικά τμήματα του οδικού δίκτυο του παραλιακού μετώπου της νοτιοανατολικής Αττικής, το οποίο δέχεται καθημερινά υψηλό φόρτο διερχομένων οχημάτων.

Έως σήμερα, έχουν εκτελεστεί εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδοστρώματος (τμηματική και εκτεταμένη όπου απαιτείται), στο δυτικό παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R.) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών – Λαμίας και συγκεκριμένα:

• Α/Κ ΛΥΜΑΤΩΝ - Α/Κ ΚΥΜΗΣ
• Α/Κ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ - Α/Κ ΛΥΜΑΤΩΝ
• Α/Κ ΚΥΜΗΣ - Α/Κ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ
• Α/Κ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ - Α/Κ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ
• Στην Λεωφόρο Τραπεζούντος από την διασταύρωση του Αγ. Στεφάνου έως τις γραμμές του Ο.Σ.Ε.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις οποίες η Περιφέρεια Αττικής ζητεί την κατανόηση των οδηγών, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών, ακολουθώντας την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κομψές δημιουργίες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στο "Madame Fraise"

Η "Madame Fraise" χαρίζει και φέτος τις πιο ελκυστικές και φινετσάτα γλυκές απολαύσεις για τη γιορτή των ερωτευμένων.

07/02/2023

Πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων για ανθρωπιστική βοήθεια των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας

Από αύριο Τετάρτη στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας, συγκεντρώνονται είδη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους πληγέντες του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Οι Γιατροί του Κόσμου συντάσσονται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού που συγκλονίζονται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Η Όλγα Μαλέα διάβασε "Tα Παιδιά της Μεγάλης Σιωπής" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου, που θα μπορούσαν να γίνουν μια "πραγματικά Ευρωπαϊκή τηλεοπτική σειρά"

Η γνωστή σκηνοθέτρια της τηλεόρασης και του κινηματογράφου προτείνει το βιβλίο για τον έρωτα δύο νέων υπό το βλέμμα των ανατολικογερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Παράταση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, εκθετών και επισκεπτών της, προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τρίτης ημέρας της διοργάνωσης.

2023 Ελευσίς: Όλα όσα έγιναν στην τελετή έναρξης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (φωτό)

Με μια λιτή εκδήλωση, όπου πρωτοστατούσε το τοπίο, θαλάσσιο και αστικό, και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, η Ελευσίνα άνοιξε τις εκδηλώσεις της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μιχαήλ Μαρμαρινός: "Θέλουμε η επίσκεψη στην Ελευσίνα να γίνει μια ιερή και ελκυστική υποχρέωση"

Ο Μαρμαρινός μιλά στο "α" για τις δυσκολίες και τις ευθύνες που ακολουθούν την γενική καλλιτεχνική διεύθυνση του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και τα στοιχεία που καθιστούν την Ελευσίνα αντάξια μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων.