Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Ιανουαρίου

Δράσεις για παιδιά, marketing workshop, μουσικές εκδηλώσεις, έκθεση ζωγραφικής συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των πλούσιων εκδηλώσεων του Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη.

Τεχνόπολη Βαγγέλης Πατσιαλός©

Με πολλές δράσεις για παιδιά, marketing workshop, μουσικές εκδηλώσεις, έκθεση ζωγραφικής και άλλα πολλά ξεκίνησε  ο πρώτος μήνας του χρόνου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Δείτε το πρόγραμμα και διαμορφώστε την ατζέντα σας.

"Τα τραγούδια της Ροδιάς" (14/1)
Συναυλία για τα δέκα χρόνια της χορωδίας "Ροδιά" και παρουσίαση δίσκου

Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής "Ροδιά" γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας της με μία μεγάλη συναυλία στην οποία θα παρουσιάσει τον νέο της δίσκο "Τα τραγούδια της Ροδιάς" που μόλις κυκλοφόρησε από την Violins Productions. Ο δίσκος είναι ένα αφιέρωμα στην μουσική της Μικράς Ασίας, και περιέχει δεκατρία τραγούδια τα οποία επιλέχθηκαν μετά από εκτενή έρευνα σε μουσικά αρχεία και στην προφορική παράδοση των απογόνων των Μικρασιατών προσφύγων. Την Ροδιά συνοδεύει ορχήστρα από σημαντικούς μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής. Στην συναυλία συμμετέχει και η παιδική χορωδία "Μικρή Ροδιά".

Μουσική εκδήλωση Ελληνικής Εταιρίας Παιγνιοθήκης (15/1)

Έχοντας ως βασικό της στόχο την προώθηση του θεσμού της παιγνιοθήκης (χώρος με παιχνίδια) στην Ελλάδα, η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης οργανώνει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Κουαρτέτου ΓΙΑΣΕΜΙ και του Ventus Ensemble, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του έργου της.

40ή SciFY Academy: "Πρωτοβουλίες Πρωτοπόρων για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Αλλάζοντας το αύριο, σήμερα” (25/1)

Ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης που αλλάζουν τη ζωή μας – χωρίς να χρειάζεται να είμαστε ειδικοί, συνεργασία με καινοτόμους φορείς σε δύο workshops, καινοτομία στην Επιχειρηματικότητα και στην Εκπαίδευση.

Συνέδριο για την αστική λαϊκή μουσική "Από Την Πράξη Στη Θεωρία” (27 – 29/1)

8 μουσικοί και εκπαιδευτικοί, 4 τραγούδια – ένα από κάθε περίοδο της αστικής λαϊκής μουσικής, 8 μορφολογικές και τροπικές αναλύσεις των 4 ίδιων τραγουδιών. Σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο κοινός κώδικας για τη θεωρητική ερμηνεία της Αστικής Λαϊκής Μουσικής.

Στον Πύργο του Εργοστασίου (29/1)

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τα παιδιά από 3-6 ετών να ανέβουν στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης και να φτιάξουν δημιουργικές κατασκευές στο πλαίσιο των αγαπημένων τους εικαστικών εργαστηρίων.

Έκθεση ζωγραφικής "Ένα θέμα” (30/11 – 4/3)

Με επίκεντρο των ζωγραφικών του αναζητήσεων τη γυναικεία μορφή ως πολλαπλή παρουσία, άλλοτε απτή και γήινη και άλλοτε αινιγματική, φαντασιωτική, απρόσιτη, αλλά και ως ψυχισμός και πηγή συναισθήματος. Ο συλλέκτης και ζωγράφος Βλάσης Φρυσίρας παρουσιάζει την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο "Ένα θέμα".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων "Τετ-α-τετ...μ' ένα βιβλίο!"

Μία βραδιά αποκλειστικά για εργένηδες και εργένισσες που αγαπούν το βιβλίο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.