Το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη στη 2023 Ελευσίς

Το ποσό του βραβείου προορίζεται για να χρηματοδοτήσει την παρακαταθήκη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Μυστήριο 7- Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ελευσίνας IN SITU © John Stathis

Το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" θα απονείμει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μετά την θετική αξιολόγηση της έκθεσης προόδου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Το βραβείο, ύψους 1.5 εκ. ευρώ, έρχεται ως επιστέγασμα "της τεράστιας προόδου που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες σε όλους τους τομείς διοίκησης του θεσμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχημένη υλοποίησή του", αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι "ο μετασχηματισμός που κατάφερε η ομάδα της 2023 Ελευσίς αποτελεί μια πραγματική ενσωμάτωση των "Μυστηρίων Μετάβασης"."

Διαβάστε Επίσης

Το βραβείο θεσπίστηκε το 2010 προς τιμήν της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη και έκτοτε απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε κάθε Πολιτιστική Πρωτεύουσα που πληροί τα κριτήρια και περνά με επιτυχία τα στάδια ελέγχου. Το ποσό του βραβείου προορίζεται να χρηματοδοτήσει την παρακαταθήκη του θεσμού.

Σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη, η Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Δέσποινα Γερουλάνου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η απονομή του βραβείου Μελίνα Μερκούρη στην Ελευσίνα είναι το επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας, που παρά τις αρχικές δυσκολίες, θα καταφέρει να παραδώσει ένα πολιτιστικό γεγονός υψηλού επιπέδου, με σαφή ανθρωποκεντρική αναφορά, που τιμά το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και τοποθετεί την Ελευσίνα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".