Συναίσθημα, στέμμα, γκλάμουρ, και φιλικές μαγειρικές: 9 βιβλιο-επιλογές από τις εκδόσεις Πεδίο και Ελληνικά Γράμματα

Πρόσφατα feelgood βιβλία, που μας έρχονται από τις εκδόσεις Πεδίο και Ελληνικά Γράμματα.

Pedio

Οι γιορτές είναι η εποχή των ονείρων και των αισθημάτων. Οι άνθρωποι όχι απλώς θέλουν να νιώσουν καλά, αλλά και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να ονειρευτούν, να αγαπήσουν, και να (ξανα)ζήσουν ευτυχισμένες στιγμές. Όλες αυτές οι ανάγκες καλύπτονται από τα πρόσφατα feelgood βιβλία, που μας έρχονται από τις εκδόσεις Πεδίο και Ελληνικά Γράμματα: ανάδειξη ευαισθησίας, αποφυγή τοξικών σχέσεων, ταξίδι στο χρόνο με τις περιπέτειες βασιλισσών και διάσημων καλλιτεχνών, σφοδρά πάθη πλουσίων και διασήμων προσώπων, ακόμα και λιχουδιές αγαπημένων ηρώων της τηλεόρασης – τί άλλο να ζητήσει κανείς για δώρο αυτές τις γιορτές;

ENA_XEFWTO_STO_DASOS

"Ένα ξέφωτο στο δάσος -ένας μύθος που εμπνέει τα άτομα υψηλής ευαισθησίας", μυθιστόρημα του Οριόλ Τζινεστά, από τη σειρά "συναισθήματα", των εκδόσεων Πεδίο. Ένα βιβλίο, που όπως λέει κι ο τίτλος, απευθύνεται σε ενσυναίσθητα άτομα, με όχημα την ιστορία ενός ανθρώπου που άφησε τις πολύβουες πόλεις για να βρει τη γαλήνη κοντά στη Φύση. Όμως εκεί, η μοίρα τον επισκέπτεται με την μορφή ενός παράξενου ψαρά, που τον καλεί να απαντήσει σε τρεις σημαντικές ερωτήσεις. Ο συγγραφέας είναι μουσικός, δάσκαλος γιόγκα, μουσικοθεραπευτής και λάτρης της φύσης και των ιστοριών της – με αυτό το βιβλίο μας καλεί να προβάλλουμε και να αναδείξουμε την ευαισθησία μας.

TO_KLEIDI_TWN_SYNAISTHIMATWN

*"Το κλειδί των συναισθημάτων - Ο δρόμος για να ανακαλύψουμε την ελευθερία της αγάπης", της Silvia Congost, μυθιστόρημα από τη σειρά "συναισθήματα", των εκδόσεων Πεδίο. Η θλίψη, ο φόβος και η ενοχή είναι τα αρνητικά συναισθήματα που κρατούν καθηλωμένη την ηρωίδα του βιβλίου, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια αδιέξοδη σχέση, ενώ αποξενώνεται από τους φίλους και το περιβάλλον της. Όμως, υπάρχει λύση γι’ αυτήν, όπως υπάρχει και για μας, για όλες και όλους εμάς που υποφέρουμε συναισθηματικά: η συγγραφέας, η Σίλβια Κονγκόστ, είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στα θέματα αυτοεκτίμησης και συναισθηματικής εξάρτησης, και μέσα από το μύθο του βιβλίου, μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα εργαλεία, με τα οποία μπορούμε να ξεπεράσουμε οριστικά την τοξικότητα των σχέσεων και να υλοποιήσουμε τις αληθινές μας επιθυμίες.

STIS_MYSTIKES_YPHRESIES_THS_MARIAS_ANTOYANETAS_H_EREYNA_NTI_MPARI

* "Η έρευνα Ντι Μπαρί" και "Η βασίλισσα επαγρυπνεί" του Φρεντερίκ Λενορμάν, είναι τα δύο πρώτα μυθιστορήματα της σειράς "Στις μυστικές υπηρεσίες της Μαρίας Αντουανέτας", από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Πρόκειται για μια πρωτότυπη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων, με την Μαρία Αντουανέτα σε ρόλο εστεμμένου ντετέκτιβ που επαγρυπνεί στο παλάτι των Βερσαλλιών, πανέτοιμη να εξιχνιάσει τις σκοτεινές υποθέσεις που προκύπτουν.

STIS_MYSTIKES_YPHRESIES_THS_MARIAS_ANTOYANETAS_H_BASILISSA_EPAGRYPNEI

Στο πρώτο, τα κοσμήματα της κόμισσας της κόμισσας ντι Μπαρί έχουν εξαφανισθεί πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά από τότε τα πτώματα διαδέχονται το ένα το άλλο στις αίθουσες των ανακτόρων. Η βασίλισσα παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, όπως κάνει άλλωστε και στο δεύτερο μυθιστόρημα, στο οποίο η όμορφη και δραστήρια βασίλισσα της Γαλλίας αναλαμβάνει να βρει πόρους για για αγοράσει αλεύρι για το λαό της χώρας της, που λιμοκτονεί. Αυτούς τους πόρους θα τους βρει στον – επικίνδυνο- χρυσό των Ίνκας. Γραμμένα με δηλητηριώδες χιούμορ από τον βραβευμένο Λενορμάν, τα βιβλία με τις περιπέτειες της βασίλισσας έκαναν θραύση σε Γαλλία και Ιταλία, πουλώντας εκατοντάδες χιλιάδες αντιτύπων.

JACKIE AND MARIA

*"Τζάκι και Μαρία", μυθιστόρημα της Τζιλ Πολ, από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Η επιτυχημένη και πασίγνωστη συγγραφέας των μπεστ σέλερ, που αντλεί το υλικό της από το διεθνές γκλάμουρ (έχει γράψει, μεταξύ άλλων και δυο μυθιστορήματα για τους Ρομανόφ, την οικογένεια του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας) στρέφει τώρα τα φώτα της προς ένα δίδυμο σπουδαίων γυναικών: τη Μαρίας Κάλας και τη Τζάκι ή Ζακλίν Κένεντι. Είναι αστραφτερές, διάσημες, όμορφες, αλλά και απογοητευμένες από τις σχέσεις τους και οι δύο: ο Κένεντι είναι το χρυσό παιδί των ΗΠΑ, αλλά είναι ένας άπιστος σύζυγος, ενώ η Κάλας είναι μεν η κορυφή στο πάνθεον των λυρικών τραγουδιστριών, είναι η Ντίβα, όμως στα προσωπικά της είναι δυστυχής. Το πρόσωπο - κλειδί, που θα ενώσει τις τύχες τους, είναι βέβαια ο Έλληνας κροίσος, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, και η ευκαιρία της συνάντησης, μια πολυτελής κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό του...

Μαγειρεύοντας για τον Πικάσο

*"Μαγειρεύοντας για τον Πικάσσο", μυθιστόρημα της Καμίλ Ομπρέ, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Το 1936 ο σημαντικότερος, ίσως, μοντέρνος ζωγράφος, ο Πάμπλο Πικάσο, είχε αποτραβηχτεί σε ένα γαλλικό χωριό, στην Κυανή Ακτή, για να δημιουργήσει τους υπέροχους πίνακές του με την ησυχία του. Εκεί, για τα γεύματά του φρόντιζε μια νεαρή κοπέλα, που κρατούσε με τη μητέρα της το εστιατόριο του χωριού. Η μικρή που μαγείρευε για τον ιδιόμορφο, μυστικοπαθή καλλιτέχνη, είναι η γιαγιά του άλλου προσώπου του βιβλίου, μια νέας κοπέλας που εργάζεται σήμερα ως μέικ απ άρτιστ στη Νέα Υόρκη. Όταν αυτή διαπιστώνει πως η γιαγιά της ήταν η μαγείρισσα του πασίγνωστου Ισπανού, όταν ανακαλύπτει ένα σημειωματάριο με τις ιδιόχειρες συνταγές της γιαγιάς της για τον Πικάσο, κι όταν μαθαίνει πως ο ζωγράφος είχε χαρίσει στη μαγείρισσα του ένα πίνακα, τότε η ζωή της νεαρής νεοϋορκέζας αλλάζει... Ένα γευστικό, αγαπησιάρικο μπεστ σέλερ γεμάτο νοστιμιές, συναισθήματα και ίντριγκες από τον παράξενο κόσμο της υψηλής τέχνης.

OI NONES

*"Οι νονές", μυθιστόρημα της Καμίλ Ομπρέ, από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Μετά τη μαγειρική για τον Πικάσο, η πολυτάλαντη Ομπρέ καταπιάνεται σ’ αυτό το βιβλίο με τέσσερις ξεχωριστές γυναίκες, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, βάζοντας στην άκρη ανταγωνισμούς και έριδες για να εξασφαλίσουν την επιβίωση της οικογενειακής επιχείρησης, όταν οι άντρες τους αναγκάζονται να τις εγκαταλείψουν, τον καιρό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Αμερική. Η Ομπρέ με δεξοτεχνία υφαίνει ένα γοητευτικό μύθο, μέσα σε ένα ιστορικό πλαίσιο που κυριαρχείται από τη δράση των μεγάλων συμμοριών της Μαφίας στις ΗΠΑ, για να υπογραμμίσει τη γυναικεία χειραφέτηση, τις ικανότητες των γυναικών να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, και να εκπληρώνουν τα όνειρά τους.

FRIENDS COOKBOOK

*"F.R.I.E.N.D.S - Η τηλεοπτική σειρά - Οι αυθεντικές συνταγές" της Αμάντα Γι, από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Αυτό δεν ξανάγινε... Τα "Φιλαράκια" ίσως είναι το πιο αγαπημένο τηλεοπτικό σίριαλ στην ιστορία. Ο Τσάντλερ κι η Μόνικα, ο Ρος κι η Ρέιτσελ, η Φοίβη κι ο Τζόι μπήκαν σχεδόν σε κάθε σπίτι, και όχι μόνο αυτό, αλλά μεγάλωσαν μαζί μας, έγιναν φίλοι μας. Αυτή η οικειότητα τώρα στερεοποιείται ακόμα περισσότερο: αυτό το βιβλίο, δεν απευθύνεται μόνο στους πωρωμένους φανατικούς του σίριαλ, αλλά σε όλες και σε όλους που είδαν (έστω και για μία μόνο φορά, και όχι περισσότερες από κάποια συνδρομητική πλατφόρμα...) τις περιπέτειες των έξι φίλων, με μια εξαιρετική ιδέα: τις συνταγές των φαγητών που έτρωγαν τα φιλαράκια στα άπειρα επεισόδια. Ποιος έχει ξεχάσει τη γαλοπούλα που φόρεσε ο Τζόι στο κεφάλι του, ή τα περίφημα δείπνα της Ημέρας των Ευχαριστιών, ή τα γκουρμέ πιάτα που ετοίμαζε η Μόνικα ως σεφ; Έ, τώρα, μ’ αυτό το διασκεδαστικό και σούπερ χορταστικό βιβλίο, έχουμε την ευκαιρία να αναβιώσουμε το σίριαλ και του ήρωές του, τα αγαπημένα μας Φιλαράκια, στην κουζίνα μας!

CENTRAL PERK_CVR-FRONT

"F.R.I.E.N.D.S - Η τηλεοπτική σειρά - Central Perk - Οι αυθεντικές συνταγές" της Κάρα Μίκελσον, από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Σ’αυτό το δεύτερο βιβλίο της σειράς, περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια, και πάμπολλες φωτογραφίες από τις σκηνές της τηλεοπτικής σειράς, όλα τα ροφήματα και τα εδέσματα του αγπαημένου καφέ της παρέας, του Central Perk! Καφέδες, γλυκά, σνακς, σούπερ πρωινά, ποτά, μιλάμε για τον παράδεισο των μπαρίστας, και βέβαια των ένθερμων οπαδών του σίριαλ που μεγάλωσε, κυριολεκτικά, γενιές τηλεθεατών...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.