Μετακινούμαστε στην πόλη με το γιορτινό συρμό του τραμ

Τραμ

Εορταστικές διαδρομές ξεκίνησε από την Κυριακή 18/12 ο συρμός του Τραμ, που φόρεσε τα γιορτινά του και θα κινείται στο δίκτυο για τις επόμενες δύο εβδομάδες. "Ντυμένος" εξωτερικά στα χρώματα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και φωταγωγημένος τις πρώτες ημέρες με λαμπάκια led, που λαμβάνουν ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ τοποθετημένα στην οροφή του, ο συρμός του Τραμ έκανε την Κυριακή στάση στο Σύνταγμα.

Στο τιμόνι του βρέθηκε για να καλωσορίσει τα παιδιά, να δεχτεί τα αιτήματά τους και να τα ξεναγήσει στο νέο του όχημα ο 'Άγιος Βασίλης, ο 'Άγιος της καρδιάς μικρών και μεγάλων. Οδηγός της ΣΤΑ.ΣΥ έβαλε στην άκρη προσωρινά την υπηρεσιακή του στολή, φόρεσε αυτή του 'Άι Βασίλη και υποδέχθηκε τους μικρούς επιβάτες, επιφυλάσσοντάς τους γλυκές εκπλήξεις και επιβραβεύσεις.

Τραμ

Αφού μοίρασε απλόχερα ευχές και χαρά, ο 'Άγιος Βασίλης αναχώρησε από το Σύνταγμα, με το φωταγωγημένο, σύγχρονο όχημά του, που κινούμενο στους δρόμους της Αθήνας και κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, αιφνιδίασε ευχάριστα και τους συμπορευόμενους οδηγούς αυτοκινήτων.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ως την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα εργαστήρια ARTificial του Ινστιτούτου Γκαίτε

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή, σε τι αφορούν τα εργαστήρια και ποια είναι η δομή και το πρόγραμμα των συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/01/2026

Η Phāea ξετυλίγει τα νήματα της ελληνικής κληρονομιάς στη Νηματουργία Μέντης Αντωνόπουλος ("Νema") του Μουσείου Μπενάκη

Η εκδήλωση "In Threads We Remember" αποτέλεσε μια γιορτή της ελληνικής κληρονομιάς των νημάτων και της πολιτισμικής μνήμης.

"Στην 12η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τα ελληνικά προϊόντα ανεβαίνουν στη σκηνή και ταξιδεύουν στον κόσμο"

Με όραμα και δυναμισμό, ο σεφ Γιώργος Τσαπάρας, υπεύθυνος γαστρονομίας της 12ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, μετατρέπει το "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" σε ζωντανό εργαστήριο γεύσης, δικτύωσης και εξωστρέφειας.

Οι "Δεσμώτες" επιστρέφουν στην αρχική τους θέση, στην Εσπλανάδα του Φαλήρου

Το εύρημα ήλθε στο φως το 2016, το 2016, κατά τις ανασκαφές για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου.

Η γάτα του μαγαζιού γίνεται κανόνας

Οι τετράποδοι φύλακες της Νέας Υόρκης παίρνουν την αναγνώριση που τους αξίζει, ένα νέο νομοσχέδιο νομιμοποιεί την "εργασία" για τις bodega cats.

Κάπως έτσι θα μοιάζει πολύ σύντομα η Ευελπίδων

Η χωροθέτηση του νέου σταθμού του μετρό, Δικαστήρια, αλλάζει την όψη και τη φυσιογνωμία της περιοχής στο βόρειο άκρο του Πεδίου του Άρεως και του Πάρκου Δικαστηρίων Ευελπίδων.

Σε τροχιά επανεκκίνησης το Εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Πρόκειται για έναν σπουδαίο χώρο της σύγχρονης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και μιας ζωντανής παράδοσης κεραμικής τέχνης.