Γούρια 2023: Συγκεντρώσαμε τα πιο πρωτότυπα γούρια για εσάς και τους αγαπημένους σας

Μουσεία, γκαλερί, designers παρουσιάζουν τα γούρια του 2023 ώστε να υποδεχτείτε το νέο έτος με καλοτυχία και καλλιτεχνικό αέρα.

Γούρια 2023

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης (24 Ιουλίου 1923), η οποία επέφερε την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και  Τουρκίας και σφράγισε τη μοίρα των Μικρασιατών Ελλήνων, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) αφιερώνει στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας το γούρι του για το 2023.

Είναι εμπνευσμένο από την περίτεχνη χρυσοκεντημένη σύνθεση επενδύτη ("τσόχα") από την Καππαδοκία, ο οποίος εκτίθεται στην περιοδική έκθεση "Από τη Μεγάλη … στη Σύγχρονη Ελλάδα", που παρουσιάζει το ΕΙΜ για να τιμήσει την επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το γούρι, σε επιμέλεια-κατασκευή της Μαρίας Λιώνη, διατίθεται σε δύο εκδόσεις, ασήμι επιχρυσωμένο και ασήμι (€ 28) από το Πωλητήριο του ΕΙΜ και από το ηλεκτρονικό του κατάστημα.

Γουρια 2023: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Γουρια 2023: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης προτείνει στους επισκέπτες του για εορταστικά δώρα μια σειρά από μοναδικά αναμνηστικά είδη, όπως γούρια, διακοσμητικά αντικείμενα και χριστουγεννιάτικες μπάλες. Κρεμαστό κόσμημα και επιτραπέζιο γούρι (37€), από επιχρυσωμένο ορείχαλκο, σε μορφή έλικας. Το γούρι του 2023 (σχεδιάζει ο Κώστας Δημόπουλος) είναι εμπνευσμένο από την έλικα στην οποία απολήγει η σίμη (υδρορρόη) της στέγης του Εκατομπέδου, του μεγάλου ναού που οικοδομήθηκε γύρω στο 570 π.Χ., περίπου 120 χρόνια πριν ξεκινήσει να χτίζεται ο Παρθενώνας στην ίδια θέση. Η σίμη επέστεφε το αέτωμα του ναού και βρίσκεται στην αίθουσα της αρχαϊκής Ακρόπολης. 

Γούρια 2023: Μουσείο Ακρόπολης

Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη δημιουργεί κάθε χρόνο για τα Χριστούγεννα τη δική του συλλογή με γούρια που διατίθεται και στο πωλητήριο του μουσείου. Ξεχωριστά δώρα, χειροποίητα στολίδια και γούρια εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου συνθέτουν μια μοναδική εορταστική συλλογή.

Γούρια 2023: Μουσείο Μπενάκη

Γούρια 2023: Μουσείο Μπενάκη

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Γούρι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για το 2023 είναι ο Ήλιος. Ζωογόνος ενέργεια της φύσης, σύμβολο απεριόριστης δύναμης και θρίαμβος απέναντι στο σκοτάδι, ο Ήλιος συμβολίζει τη σταθερότητα, την αφθονία, τη θετική ενέργεια και την ειρήνη. Η σημαντική επιρροή του αναγνωρίζεται και αποτυπώνεται στις λατρείες όλων των πολιτισμών. Ο επίχρυσος Ήλιος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σχεδιασμένος από την Βαρβάρα Μητσέλη δίνει το φως του στη νέα χρονιά προμηνύοντας χαρά, ελπίδα και ευτυχία. Μπορείτε να τον βρείτε στο site του μουσείου.

Γουρια 2023: Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο M Shop του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πέρα από τα ιδιαίτερα αντικείμενα και δώρα όλα αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Μέγαρο, ξεχωρίζουν τα φετινά γούρια, όπως το χειροποίητο ρόδι. 

Γουρια 2023: Μεγαρο Μουσικής Αθηνών

Eleni Marneri Gallery

Στην γκαλερί της Μαρνέρη στην Ακρόπολη που ξεχωρίζει για τα πρωτότυπα concept κοσμημάτων και αντικειμένων που φιλοξενεί, στη φετινή λίστα με τα γούρια (€36-€55) βρίσκουμε το μενταγιόν "I am the creator of my life", ένα κοσμημα που φέρει ενα διαχρονικό μήνυμα ενδυνάμωσης. Για να δείτε τη νέα σελλογή κοσμημάτων για την νέα χρονιά της γκαλερί "Eleni Marneni" επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.elenimarneri.com

Γουρια 2023: Eleni Marneri gallery

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.