Τα προγράμματα υποτροφιών Ιδρύματος Μποδοσάκη διευρύνονται

Στο 51ο έτος προσφοράς του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη επεκτείνει τη δέσμευσή του για προαγωγή της Παιδείας, διευρύνοντας τα Προγράμματα Υποτροφιών του.

ΊδρυμαΜποδοσάκη_ΠρογράμματαΥποτροφιών

Για την προαγωγή της Παιδείας, το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη διευρύνεται σε τρία επίπεδα: Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών, Μεταδιδακτορικής Έρευνας και Επισκεπτών Επιστημόνων Ερευνητών. Στο 51ο έτος προσφοράς του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη επεκτείνει τη δέσμευσή του για προαγωγή της Παιδείας, διευρύνοντας τα Προγράμματα Υποτροφιών του. Συγκεκριμένα, για την ακαδημαϊκή περίοδο 2023-2024, το Ίδρυμα Μποδοσάκη θα προσφέρει υποτροφίες σε 3 επίπεδα εκπαίδευσης:

  • Μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές
  • Μεταδιδακτορική έρευνα
  • Επιστημονική έρευνα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα ή ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού, για επιστήμονες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Τα όνειρα ξεκινούν με το Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές που απευθύνεται σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους φοιτητές όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι. και καλύπτει περί τις 60 υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για εκείνους που ονειρεύονται μία ερευνητική ή ακαδημαϊκή καριέρα, το επόμενο βήμα υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του "Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου", το οποίο από το 2008 χορηγεί σε κατόχους διδακτορικού διπλώματος τέσσερις υποτροφίες για έρευνα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Με το νέο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Επισκέπτες Επιστήμονες Ερευνητές το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστηρίζει ακόμη περισσότερο την επιστημονική έρευνα και απευθύνεται σε επιστήμονες ερευνητές, πτυχιούχους Α.Ε.Ι. που συνεχίζουν να φοιτούν ή να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν πανεπιστημιακά ιδρύματα ή ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού με σκοπό τη διεξαγωγή έρευνας για την εκμάθηση επιστημονικής μεθοδολογίας, σύγχρονων ερευνητικών διεθνών τάσεων και τεχνολογιών ή και την παρουσίαση και παράδοση διαλέξεων. Στόχος του προγράμματος είναι η μεταφορά και διάχυση της αποκτηθείσας εμπειρίας και γνώσης στην ελληνική επιστημονική κοινότητα. Το πρόγραμμα αφορά σε βραχυχρόνιες υποτροφίες, διάρκειας έως 6 μηνών, και καλύπτει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το 51ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές είναι η 15η Φεβρουαρίου 2023. Για το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του "Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου" η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως 15 Μαρτίου 2023, ενώ το Πρόγραμμα Υποτροφιών για Επισκέπτες Επιστήμονες Ερευνητές θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2023 με προθεσμία υποβολής αιτήσεων τη 12η Απριλίου 2023.

Οι υποτροφίες για τις μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές πλήρους φοίτησης καλύπτουν το κόστος των διδάκτρων και το κόστος διαβίωσης και αφορούν σε 20 σύγχρονα επιστημονικά πεδία, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων η Μηχανική Μάθηση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επιστήμη Δεδομένων και οι Ψηφιακές Τεχνολογίες, η Στοχευμένη Ανάπτυξη Φαρμάκων, η Βιοκαινοτομία, η Νανοτεχνολογία, η Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων και ο Βιοκλιματικός Σχεδιασμός στην Αρχιτεκτονική.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κα Αθηνά Δεσύπρη, "Τα όνειρα των νέων βρίσκονται διαχρονικά στο επίκεντρο του έργου του Ιδρύματος Μποδοσάκη και η πραγματοποίησή τους ταυτίζεται με το όραμά μας για την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους. Τα προγράμματα υποτροφιών του Ιδρύματος επικαιροποιούνται σε ετήσια βάση, λαμβάνοντας υπόψιν την εξέλιξη των επιστημονικών πεδίων και τη ζήτηση της αγοράς, αλλά και τα ενδιαφέροντα των νέων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέτος διευρύνουμε τη στήριξή μας στην επιστημονική κοινότητα παρέχοντας στους ερευνητές την ευκαιρία να δημιουργήσουν διεθνείς συνεργασίες, να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση αυτή στη χώρα μας".

Η Προκήρυξη του 51ου Προγράμματος Υποτροφιών για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, ακαδ. έτους 2023-2024 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη www.bodossaki.gr μαζί με το πλήρες υποστηρικτικό υλικό.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι κοινωφελής οργανισμός που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία. Όραμά του είναι μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, με δυνατότητες και προοπτική για όλους. Προς επίτευξη του οράματός του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοπιστία, χρηματοδοτεί, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με τους τέσσερις στρατηγικούς του πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Από την ίδρυσή του ως σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 450 εκ. ευρώ προς επίτευξη των σκοπών του. Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δρα σήμερα και ως καταλύτης δημιουργίας ενός πλαισίου ευρύτερης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, διαχειριζόμενο πόρους τρίτων -Κληροδοτών, διεθνών φορέων, εταιρειών και άλλων μεγάλων δωρητών- που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου για κρίσιμες ανάγκες εκπαίδευσης, υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κομψές δημιουργίες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στο "Madame Fraise"

Η "Madame Fraise" χαρίζει και φέτος τις πιο ελκυστικές και φινετσάτα γλυκές απολαύσεις για τη γιορτή των ερωτευμένων.

07/02/2023

Πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων για ανθρωπιστική βοήθεια των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας

Από αύριο Τετάρτη στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας, συγκεντρώνονται είδη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους πληγέντες του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Οι Γιατροί του Κόσμου συντάσσονται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού που συγκλονίζονται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Η Όλγα Μαλέα διάβασε "Tα Παιδιά της Μεγάλης Σιωπής" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου, που θα μπορούσαν να γίνουν μια "πραγματικά Ευρωπαϊκή τηλεοπτική σειρά"

Η γνωστή σκηνοθέτρια της τηλεόρασης και του κινηματογράφου προτείνει το βιβλίο για τον έρωτα δύο νέων υπό το βλέμμα των ανατολικογερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Παράταση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, εκθετών και επισκεπτών της, προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τρίτης ημέρας της διοργάνωσης.

2023 Ελευσίς: Όλα όσα έγιναν στην τελετή έναρξης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (φωτό)

Με μια λιτή εκδήλωση, όπου πρωτοστατούσε το τοπίο, θαλάσσιο και αστικό, και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, η Ελευσίνα άνοιξε τις εκδηλώσεις της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μιχαήλ Μαρμαρινός: "Θέλουμε η επίσκεψη στην Ελευσίνα να γίνει μια ιερή και ελκυστική υποχρέωση"

Ο Μαρμαρινός μιλά στο "α" για τις δυσκολίες και τις ευθύνες που ακολουθούν την γενική καλλιτεχνική διεύθυνση του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και τα στοιχεία που καθιστούν την Ελευσίνα αντάξια μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων.