Το χωριό του Αϊ Βασίλη ζωντανεύει στην πλατεία της Καλλιθέας με δωρεάν είσοδο

Ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα ξεδιπλώνεται στην Πλατεία Δαβάκη και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους, με προβολές, μουσική, εκπαιδευτικά παιχνίδια, θεατρικά και πολλή ψυχαγωγία από τον Δήμο Καλλιθέας!

Δήμος Καλλιθέας χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022

Το χωριό του Αϊ Βασίλη περιμένει μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! Από τις 8 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει ένα πολυσυλλεκτικό γιορτινό πρόγραμμα με ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαδραστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές (καθημερινά από 23 Δεκεμβρίου ως 6 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ"), θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και συναυλίες. Οι πάνω από 50 εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

Δήμος Καλλιθέας χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022

Στο χωριό του Αϊ Βασίλη, που θα ανοίξει επισήμως την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα: βόλτες στο χριστουγεννιάτικο τρενάκι του χωριού, τραμπολίνο, φουσκωτό wipe out αλλά και ένας μεγάλος ποδηλατόδρομος δίνουν στους μικρούς επισκέπτες αμέτρητες επιλογές για ατελείωτο παιχνίδι και χριστουγεννιάτικες εξερευνήσεις. Ακόμη, ο δήμος για πρώτη φορά φέρνει στην πλατεία ένα εντυπωσιακό Λούνα Παρκ με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα θεάματα.

Δήμος Καλλιθέας χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022

Το πολυαναμενόμενο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Δαβάκη θα γίνει επίσης την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, όπου και θα ακολουθήσει μια γιορτινή συναυλία με τον Δημήτρη Σταρόβα και το ροκ συγκρότημα 1550. Οι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια για να μας βάλουν στην πολυπόθητη χριστουγεννιάτικη διάθεση, ενώ νωρίτερα θα απολαύσουμε τη Δημοτική Φιλαρμονική και το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας "Οδυσσέας Δημητριάδης” με την Παιδική-Εφηβική και τη Μικτή Χορωδία. Στο μεταξύ, ο Αϊ Βασίλης θα περιμένει τους μικρούς του φίλους στην Πλατεία Δαβάκη για μια αναμνηστική φωτογραφία και μια μοναδική περιήγηση στο χωριό του. Εκεί, ο Ρούντολφ και ο φίλος του Μίκι θα παίζουν και θα φωτογραφίζονται με τα παιδιά σε διάφορα σημεία του χωριού.

Μιλώντας για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: "Σε αυτά τα πρώτα (μετά από δύο χρόνια) Χριστούγεννα, που εορτάζονται χωρίς την εφαρμογή εκτάκτων υγειονομικών μέτρων, μοιράζουμε απλόχερα το χαρμόσυνο μήνυμα αγάπης προς όλους και κυρίως προς τα παιδιά, τα οποία δεν έχουν μόνο την πρώτη θέση στις καρδιές μας αλλά και στις φετινές μας δράσεις. Για 8η συνεχόμενη χρονιά φέτος, ο Δήμος Καλλιθέας έχει ετοιμάσει μια πανδαισία εορταστικών εκδηλώσεων, που θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους (και όχι μόνο) στους όμορφους δρόμους της ζωής, με τη ψυχαγωγία να έχει τον πρώτο ρόλο. Ένα μεγάλο λούνα παρκ ανοίγει τις πύλες του για να τα υποδεχτεί κι από κοντά παιδικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, ψυχαγωγικά και επιμορφωτικά παιχνίδια, συναυλίες και άλλα δρώμενα, που προσβλέπουμε ότι θα κάνουν κι αυτά τα Χριστούγεννα, αξέχαστα στην πόλη μας. Ο Δήμος Καλλιθέας εορτάζει αυτές τις άγιες ημέρες με όλους τους Καλλιθεάτες μαζί. Σας περιμένουμε για να υποδεχτούμε το 2023 ενωμένοι, ως ένα έτος ευθύνης και προσδοκιών για την πόλη μας. Χρόνια πολλά σε όλους!".

δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος
Ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος

Για το ίδιο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης, τόνισε: "Ατενίζοντας το 2023 ως μια χρονιά διεύρυνσης της προοπτικής της Καλλιθέας στον Πολιτισμό και σε όλους τους τομείς, ετοιμάσαμε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που δεν θέλει να είναι μόνος αυτές τις μέρες. Όλοι μαζί οικοδομούμε αυτή την προοπτική, κόντρα στην αδράνεια και στην αποξένωση, με επίκεντρο την πόλη και τους ανθρώπους της. Με τον Πολιτισμό να έχει το δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο και να αγκαλιάζει κάθε Καλλιθεάτισσα και κάθε Καλλιθεάτη. Ανοίγοντας τις καρδιές μας και επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες μας, θα περπατήσουμε μαζί στο "Χωριό του Άη Βασίλη" αλλά και στις γωνιές του Δήμου μας, όπου μας περιμένουν όλους μας, μικρούς και μεγάλους, εορταστικές εκπλήξεις. Και τα καλύτερα έρχονται! Με "Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα" να εισέρχεται πανηγυρικά στον 4ο χρόνο του, με τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου να ετοιμάζονται από τώρα, με σεμινάρια ιστορίας και με άλλες επιμορφωτικές δράσεις που καταξιώνουν την Καλλιθέα ως πόλη Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής".

αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λάζαρος Λασκαρίδης
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης,

Οι μουσικές εκδηλώσεις φυσικά συνεχίζονται όλο τον μήνα: ύμνοι και δοξαστικά έργα, κλασικά κομμάτια των Μπαχ και Μότσαρτ, τραγούδια του Χατζιδάκι και άλλων μοντέρνων συνθετών, συναυλίες με μικρά νεανικά μουσικά σχήματα και μουσικές πορείες στους δρόμους της Καλλιθέας μας βάζουν σε γιορτινό κλίμα. Στις 14/12, οι μαθητές των Σχολών Πνευστών και Κρουστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας ερμηνεύουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, ενώ στον ίδιο χώρο, το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας "Οδυσσέας Δημητριάδης” παρουσιάζει στις 21/12 ένα πρόγραμμα με τις ωραιότερες συνθέσεις κλασικής μουσικής παιγμένες από τις σχολές Πιάνου και Εγχόρδων.

Την Παρασκευή 23/12 η Δημοτική Φιλαρμονική ξεχύνεται στους δρόμους της Καλλιθέας ξεκινώντας από τη Μαντζαγριωτάκη στο ύψος του πάρκου, διασχίζοντας τη Ελ. Βενιζέλου έως τη Χαροκόπου και έπειτα από την πλευρά του Ι.Ν. Αγ. Πάντων καταλήγοντας στον Πεζόδρομο του Δημαρχείου. Μία μέρα πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (30/12), η Φιλαρμονική θα βρεθεί σε 3 κεντρικές πλατείες (Δαβάκη, Κύπρου, Τζιτζιφιών) για να ψάλλει τα κάλαντα και να γεμίσει την πόλη με γιορτινές μελωδίες. Το 2023 θα το υποδεχτούμε στο Δημοτικό Θέατρο, όπου η Δημοτική Φιλαρμονική καλωσορίζει τον νέο χρόνο με ήχους βιεννέζικων βαλς, πόλκας και εορταστικών εμβατηρίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αρχιμουσικού Αντώνη Βαβυλουσάκη. 

Δήμος Καλλιθέας χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2022

Χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις πλαισιώνουν το πολυθεματικό πρόγραμμα του δήμου, φέρνοντας στο Δημοτικό Θέατρο και το Χωριό του Αϊ Βασίλη τις πιο συγκινητικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Θέατρο σκιών στην πλατεία Δαβάκη από τον Νικόλα Τζιβελέκη (13 & 22/12), "Η απαγωγή και διάσωση του Αη Βασίλη" (16/12), ένα λαμπερό "Christmas Party" με πριγκίπισσες, νεράιδες και ξωτικά, από όλα τα μέρη του κόσμου (17/12), καθώς και η παράσταση "Λάχανα και Χάχανα" (18/12), χαρίζουν στους μικρούς θεατρόφιλους τις πιο μαγικές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις. 

Το εορταστικό πρόγραμμα της Καλλιθέας ρίχνει αυλαία με δύο μοναδικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο: η γλυκόπικρη κωμωδία "Έρως και ταξίδι" στις 6 & 7/1/23, και η χορευτική παράσταση της Βανέσσας Μαραγκού και των μαθητών της, που μας καλούν να λικνιστούμε σε ρυθμούς λάτιν και ευρωπαϊκ΄χωρών μέσα από τις χορογραφίες τους.

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3"

Από 23 Δεκεμβρίου ξεκινούν και οι προβολές του κινηματογράφου "Καλυψώ". Μια μεγάλη γκάμα παιδικών και οικογενειακών τίτλων του παγκόσμιου σινεμά υπόσχονται να μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν, το αμερικανικό "Τραγούδα!", "Ο Γκριντς", "Το κορίτσι και το λιοντάρι" του Ζιλ ντε Μεστρ, αλλά και το τρίτο μέρος της αγαπημένης παιδικής σειράς "Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας".

Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.