Η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει την τελετή απονομής των Βραβείων 2022

Στην εκδήλωση η Εταιρεία θα καλωσορίσει τα νέα μέλη της και θα παρουσιάσει το Ημερολόγιο 2023 της Εταιρείας Συγγραφέων, με θέμα "Εγώ κι ο Άλλος (ταυτότητα/ετερότητα)".

Βιβλία

Η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) την τελετή απονομής των Βραβείων 2022 της Εταιρείας Συγγραφέων. Στην ίδια εκδήλωση η Εταιρεία θα καλωσορίσει τα νέα μέλη της και θα παρουσιάσει το Ημερολόγιο 2023 της Εταιρείας Συγγραφέων, με θέμα "Εγώ κι ο Άλλος (ταυτότητα/ετερότητα)".

Το βραβείο Διδώ Σωτηρίου απονέμεται στον ελληνιστή καθηγητή τής μεσαιωνικής και της νεότερης ελληνικής Φιλολογίας Χάνς Αϊντενάιερ. Ο τιμώμενος θα παρευρίσκεται στην εκδήλωση της 7ης Δεκεμβρίου για να παραλάβει αυτοπροσώπως το βραβείο από τον πρώην Πρόεδρο της Εταιρείας Συγγραφέων, Αλέξη Ζήρα, και θα μιλήσει με θέμα τη "Γραφή και Ανάγνωση στην ελληνική κουλτούρα της ακοής".

Το βραβείο Βαρβέρη σε πρωτοεμφανιζόμενη/ο ποιήτρια/ποιητή θα απονείμει ο ποιητής, μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, Γιώργος Μαρκόπουλος. Το βραβείο Κουμανταρέα σε πρωεμφανιζόμενο/η πεζογράφο θα απονείμει ο πεζογράφος, μέλος της Εταιρείας Συγγραφέας, Δημήτρης Νόλλας.

Στην εκδήλωση, εκ μέρους της Εταιρείας Συγγραφέων, ο Πρόεδρός της Ιωσήφ Βεντούρας θα καλωσορίσει τα νέα μέλη, ενώ το Ημερολόγιο 2023 με θέμα "Εγώ κι ο Άλλος (ταυτότητα/ετερότητα)", που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Σοκόλη, θα παρουσιάσει η Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Άννα Αφεντουλίδου. Την εκδήλωση οργανώνει και συντονίζει η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Έλενα Χουζούρη.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά οι Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο και η Λυδία Παναγιωταρέα στο τσέλο, ενώ τις βιντεοπροβολές έχει επιμεληθεί ο Παντελής Αναστασιάδης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".