"Περπατάμε" την Καισαριανή στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

Το ετήσιο event αποσκοπεί στη διάδοση της πεζοπορίας και την ενίσχυση της συνεργασίας και της πληροφόρησης γύρω από τα τεκταινόμενα στον χώρο της πεζοπορίας.

Μονή Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) διοργανώνουν την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων & Κλαζομενών, 16121).

Το ετήσιο event, που αποτελεί πλέον θεσμό στον χώρο των μονοπατιών, έχει στόχο τη διάδοση της πεζοπορίας, την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, την ενημέρωση σε θέματα θεσμικού χαρακτήρα, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας και της πληροφόρησης γύρω από τα τεκταινόμενα στον χώρο της πεζοπορίας. Μετά τη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα (2017), την Άνδρο (2018), το Μέτσοβο (2019) και την Ξάνθη (2021) που φιλοξένησαν με επιτυχία την Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών τα προηγούμενα χρόνια, τη σκυτάλη της διοργάνωσης παίρνει η Καισαριανή. 

Το "παρών" στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν εκπρόσωποι φορέων γύρω από το περιβάλλον και την πεζοπορία, υπουργείων, οργανισμών και συλλόγων, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης εταιρείες του χώρου (χαρτογραφικές, δραστηριοτήτων βουνού, ψηφιακών εφαρμογών, εκπαιδευτήρια κ.λπ.). Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων περιλαμβάνει συζητήσεις πάνελ με συγκεκριμένη κάθε φορά θεματική, ομιλίες και παρουσιάσεις, καθώς και ανοιχτές ξεναγήσεις. Ενδεικτικά, το κοινό της εκδήλωσης μπορεί να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν, είτε δια ζώσης είτε μέσω απευθείας σύνδεσης, παρουσιάσεις μονοπατιών από όλη την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις τάσεις και προοπτικές γύρω από τον χώρο του πεζοπορικού τουρισμού, για τις νέες τεχνολογίες και το εκπαιδευτικό πλαίσιο. 

Το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στην περιοχή της Καισαριανής με πεζοπορία και γνωριμία με το Kessariani trail, το μονοπάτι του Υμηττού μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής που καθαρό και σηματοδοτημένο φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας, προσελκύοντας όχι μόνο κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και επισκέπτες που θα ήθελαν να γνωρίσουν μια άλλη πλευρά της Αθήνας. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης. 
 
kaisarianitrailsmeeting.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.